Thumbnail
το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε αιφνιδιαστικά να συγχωνεύσει/καταργήσει τις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Ευβοίας περιοχές μετάθεσης και να τις ενοποιήσει σε μια περιοχή μετάθεσης.

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Μιαούλη 2

Τηλ. 2221081257

[email protected]                                                                                      Χαλκίδα 31/10/2012

                                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Ενώ περιμέναμε μετά από πρότασή μας και εισήγηση της ΔΙΔΕ Ν. Ευβοίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, η οποία έγινε αποδεκτή, η Σκύρος να γίνει Ε΄ περιοχή μετάθεσης για το νομό Ευβοίας, προκαλώντας την οργή μας, πληροφορούμαστε πως το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε αιφνιδιαστικά να συγχωνεύσει/καταργήσει τις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Ευβοίας περιοχές μετάθεσης και να τις ενοποιήσει σε μια περιοχή μετάθεσης.

     Η απόφαση αυτή της κεντρικής διοίκησης δημιουργεί πλήθος προβλήματα στις τοποθετήσεις και τις διαθέσεις των συναδέλφων, πολλοί εκ των οποίων ενδεχομένως θα κληθούν να καλύψουν σε καθημερινή βάση μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων για να διδάξουν ή θα πρέπει να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες εντός του νομού μια και πολλές από τις αποστάσεις είναι απαγορευτικές για να πραγματοποιούνται κάθε μέρα δεδομένης και της δεινής οικονομικής τους κατάστασης.

     Επίσης θα αποθαρρύνει άλλους συναδέλφους, που υπηρετούν σε άλλους νομούς, να ζητήσουν μετάθεση στην Εύβοια, όταν ξέρουν ότι αυτή αποτελεί ενιαία περιοχή και δεν θα μπορούν να γνωρίζουν εκ των προτέρων που περίπου-βόρεια, νότια, κεντρικά-θα βρεθούν τοποθετημένοι. Όλα τα ενδεχόμενα γι΄αυτούς θα είναι ανοικτά, εκείνοι μπορεί να επιθυμούν π.χ. νότια Εύβοια και τελικώς να βρεθούν στη Βόρεια.

     Τέλος, ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει με την πρέπουσα ευαισθησία την περίπτωση της Εύβοιας, που αποτελεί μια ιδιαίτερη γεωγραφικά περίπτωση, δεδομένου ότι τα βορειότερα σχολεία απέχουν από τα νοτιότερα 330 χλμ. σχεδόν και διαθέτει ένα κακό, δύσκολο κι επικίνδυνο οδικό δίκτυο κι ένα νησί ακόμη, τη Σκύρο.

     Οι εκπαιδευτικοί μας είναι ήδη ενδεείς και ταλαιπωρημένοι, δεν χρειάζεται να επιχειρούμε με τέτοιες αποφάσεις, να τους εξαθλιώνουμε ακόμη περισσότερο.    

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ

 

Ο Πρόεδρος                                                                  Η Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Σιόλιας                                                         Βασιλική Σπανού

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας