Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Απίστευτο! Γονείς στο Χαλάνδρι ψήφισαν να αποκλειστούν Ρομά μαθητές


Δημοσιεύτηκε στις: Παρασκευή, 2 Νοέμβριος, 2012 - 22:19 | Στην Κατηγορία:
Κατηγορία: 

Αναστάτωση επικρατεί στο 7ο και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, με αφορμή την αντίδραση γονέων να φοιτήσουν στο σχολείο παιδιά των Ρομά.

Ο σύλλογος γονέων έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία την προηγούμενη Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, 234 γονείς ψήφισαν να μην γίνουν δεκτά τα παιδιά Ρομά και μόλις 4 να γίνουν, και βρέθηκε μία λευκή ψήφος.

Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν οικογένειες Ρομά. 

Όπως δήλωσαν στο ΑΜΠΕ στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ορισμένοι γονείς διαφώνησαν και με το πρόγραμμα του σχολείου, ωστόσο καταβάλλονται προσπάθειες από το σχολείο ώστε σε συνεννόηση με τους γονείς να λυθεί ομαλά το πρόβλημα.

Σύμφωνα πάντα με τα στελέχη της Εκπαίδευσης, το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, να μην κάνει δηλαδή διακρίσεις στα παιδιά και οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να λυθεί το θέμα ομαλά. 

Σύμφωνα και με πηγές του υπουργείου Παιδείας, όλα τα παιδιά έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση, χωρίς διακρίσεις.

newsit.gr

loading...

Σχετικά Άρθρα

Το πήραν... κατάκαρδα και κρέμασαν ομοιώματα ποδοσφαιριστών έξω από το Κολοσσαίο [pics]

Aποδέκτες μηνύματος μέσω φρικιαστικού τρόπου έγιναν οι ποδοσφαιριστές της Ρόμα, αφού σε κεντρικό δρόμο έξω από το Κολοσσαίο εθεάθησαν τέσσερα κρεμασμένα ομοιώματα, συνοδευόμενα από πανό με άκρως απειλητικό μήνυμα.

Επιτήδειοι στον δήμο Φυλής εξαπατούν Ρομά και ευάλωτα άτομα αποσπώντας χρήματα

Υπόσχονται στα θύματά τους ότι δύνανται να τα εντάξουν σε κοινωνικά επιδόματα

Για άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας σε βάρος Ρομά κατηγορούνται επτά αστυνομικοί

Οι δύο είναι αξιωματικοί, οι τρεις χαμηλόβαθμοι και οι δύο ειδικοί φρουροί