Thumbnail
«Όποιος καθηγητής δεν πάει στη δουλειά του θα απολυθεί το ίδιο δευτερόλεπτο»

 

«ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ»
Αδωνις Γεωργιάδης: Δεδομένη η επιστράτευση των εκπαιδευτικών
«H επιστράτευση είναι δεδομένη. Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους, αυτό είναι δεδομένο. Όποιος καθηγητής δεν πάει στη δουλειά του θα απολυθεί το ίδιο δευτερόλεπτο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
 
«Δεν θέλω καθηγητές που βάζουν το συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον των παιδιών τους» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάϊ, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν μετακινήσεις καθηγητών εκτός περιφέρειας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των καθηγητών έκαναν πολύ μεγάλο λάθος, καθώς το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα για απεργία υφίσταται τους περιορισμούς του νόμου, και δεν είναι απεριόριστο δικαίωμα.
Με την κυβέρνηση καταργείται το δικαίωμα της απεργίας, και τα δημοκρατικά δικαιώματα τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας επίσης στον Σκάϊ. Το θέμα του ωραρίου έπρεπε να ανοίξει μετά τις εξετάσεις πρόσθεσε. Με αφορμή το δίωρο ανατρέπεται ένα ολόκληρο πλαίσιο για τον καθηγητή σημείωσε.
«Για 120 εκατ. ευρώ, ένα αστείο νούμερο για προϋπολογισμό κράτους έστω υπό μνημόνιο, απολύουν 10.000 αναπληρωτές και αυξάνουν 2 ώρες το ωράριο των μονίμων» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος. Ο κ. Παπαχρήστος πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ασυμβίβαστο συνδικαλιστή – πολιτικού.
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ελιές
Έχουν «ημερομηνία λήξης» οι ελιές; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να τις καταναλώνουμε με ασφάλεια
Ακόμα και το πιο ανθεκτικό τρόφιμο χρειάζεται σωστή αποθήκευση και προσοχή στις αλλαγές χρώματος, οσμής και υφής
Έχουν «ημερομηνία λήξης» οι ελιές; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να τις καταναλώνουμε με ασφάλεια