Thumbnail
Με συνθήματα και πανό κατά της συγχώνευσης με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης

Οι σπουδαστές μεταξύ άλλων τονίζουν τα εξής:

«Δε δεχόμαστε να υποβαθμιστεί ο τεχνολογικός χαρακτήρας των πτυχίων.

Λέμε ΟΧΙ στη συγχώνευση των τμημάτων α) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών β) Μηχανολόγων Μηχανικών και γ) Πολιτικών Μηχανικών υπό τη σκέπη του τμήματος ‘Ενέργειας και Περιβάλλοντος”. Ζητάμε την αυτονομία και την αναβάθμιση των τμημάτων ως έχουν.

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα των ηλεκτρολόγων μηχανικών ζητά την απορρόφησή του από το αντίστοιχο τμήμα του πανεπιστημίου, ακόμη και αν αυτό πρέπει να γίνει με εισαγωγικές εξετάσεις και προφανώς οι φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους για δύο επιπλέον εξάμηνα φοίτησης, ώστε να εξασφαλιστεί η πενταετής φοίτηση των φοιτητών ως εξομοίωση.

Απαιτούμε να παραμείνει ο τίτλος και τα δικαιώματα του “μηχανικού” ως έχουν σε όλα τα τμήματα, καθώς επίσης ζητούμε την εξασφάλιση των μελλοντικών δικαιωμάτων εργασίας ως μηχανικοί και όχι ως θεωρητικοί. Αν αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν ζητάμε να μας δοθούν άμεσα τα επαγγελματικά δικαιώματα των νέων τμημάτων, τα νέα προγράμματα σπουδών και πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των φοιτητών σε μελλοντική εκπαίδευση (μεταπτυχιακά και διδακτορικά).

Επιπρόσθετα, ζητάμε οι ήδη έχοντες πτυχίο να έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου τους, καθώς επίσης να μη χαθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα ως απόφοιτοι ΤΕΙ ώστε να εξασφαλιστεί η μετέπειτα επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ο γενικός προϋπολογισμός για τα τμήματα της Λάρισας να είναι αυτοδιοίκητος και να μην εξαρτάται από άλλη έδρα που θα βρίσκεται στον Βόλο».

Πηγή: onlarissa.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θέσεις εργασίας
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Πριν τις γιορτές τα αποτελέσματα της 2ΓΒ/2025
Βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα της δεύτερης μεγάλης προκήρυξης για τους επιτυχόντες ΠΕ του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Πριν τις γιορτές τα αποτελέσματα της 2ΓΒ/2025
Συντάξεις
ΝΣΚ: «Χαμένος» ο χρόνος για εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου
Η απόφαση καταργεί την αυτόματη προσμέτρηση της απασχόλησης ως συνταξιμού χρόνου — εκτός αν υπάρξει αναστολή σύνταξης ή επιστροφή ποσών. Ποιοι...
ΝΣΚ: «Χαμένος» ο χρόνος για εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
Ο Ιωάννης Παρίσης «σάρωσε» στις Πανελλήνιες με 19.340 μόρια – Η ιστορία ενός μαθητή που νίκησε όλα τα εμπόδια
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!