Thumbnail

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα 6/12/2012, 3μμ, στον Ιερό Ναό Αγ. Χριστοφόρου στα Κωσταντινοπολίτικα στην Τούμπα.

 

www.paremvasis.gr                                                                                                                                Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

 

 

Ορατόριο της κιμωλίας στην Τούμπα

Θεσσαλονίκη, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, δοξαστικός και πένθιμος ηχεί ο ήχος της πτώσης της συναδέλφου μας. Στόλιζε το σχολειό της για να μην ψαλιδιστούν τα όνειρα των μαθητών της. Το υλικό που έλαβε για να πλάσει το μαγικό κόσμο των παιδιών ήταν η κιμωλία της προσφοράς. Η ίδια σκηνή, αυτές τις μέρες κυριαρχεί. Δάσκαλοι και δασκάλες στολίζουν τα σχολειά τους βεβαιώνοντας στα μάτια των παιδιών ότι μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο.

Σίγουρα η διδασκαλία της δεν ήταν εντολές δέκα και παραινέσεις εις νέους. Ανήκει σε αυτούς που της ορίστηκε να διδάσκει τον ποταμό και τον άνεμο. Να υπερασπίζει το δημόσιο σχολείο ενάντια στις εφοδιοπομπές της αγοράς. Με πρώτες ύλες το δόσιμο να αγωνίζεται να αποδιώξει από το σχολειό την κόλαση του Δάντη που φέρνουν οι πολιτικές που εξαθλιώνουν το λαό μας. Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, σε όλη την Ελλάδα, την ίδια ώρα κινούνταν το ίδιο γοργά, κολλούσαν αστέρια και στόλιζαν χαρτιά. Με εκκωφαντική μονόπτωτη προσφορά, χωρίς τους ετεροκαθορισμούς από τους μισθούς της ένδειας. Συνεχίζουν να αποκαλύπτουν ότι το «νέο σχολείο» θέλει τους μαθητές πιστόνια μιας μηχανής. Και λένε στους μαθητές τους ότι το χλωρό κλαδί του χριστουγεννιάτικου δέντρου σημαίνει την ανθοφορία για το μέλλον.

Φέτος λοιπόν που ο Αι-Βασίλης των παιδιών είναι τραυματίας με τη φτώχεια και την ανεργία να καλπάζουν, τα σχολεία στη βόρειο Ελλάδα να παγώνουν, τους μαθητές να υποσιτίζονται ενώ ο πλούτος από τις λίστες Λαγκάρντ σε στραβώνει.

Η εκπαίδευση οφείλει να αδράξει τον ήχο της πτώσης της συναδέλφισσάς μας ως πολύτιμο φυλακτό του κλάδου. Για να ξεσκαλίσει από τη χόβολη της ηρεμίας του υπουργικού γραφείου την εξουσία των περικοπών, των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου που διαλύουν την εκπαίδευση. Το κονσέρτο της κιμωλίας φέτος ακούστηκε στην Τούμπα. Ο γιορτινός θόρυβος την ημερών, για όλους τους συναδέλφους, είναι θρηνητικός για την απώλεια. Μια απώλεια οδηγητική για τη μαχόμενη εκπαίδευση που οφείλει να χαρτογραφήσει το συλλογικό μέλλον με αγώνες για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και στην εκπαίδευση.

---------------

Χθες 5 Δεκεμβρίου 2012 η εκπαιδευτική κοινότητα έχασε την αγαπημένη Δασκάλα των Εικαστικών Ελευθερία Ρούσσου. Η Ελευθερία προσπάθησε να στολίσει το Δημοτικό σχολείο όπου ήταν Δασκάλα Εικαστικών για να το ομορφύνει, αλλά την πρόδωσε η σιδεριά που πατούσε πάνω της ώστε να τοποθετήσει τα στολίδια του σχολείου. Έπεσε στο αίθριο από 10 μέτρα ύψος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Στο σχολείο που υπηρετεί είναι μαθητές και τα δύο παιδιά της. Η αίσθηση του καθήκοντος και η ιδιαίτερη αγάπη που έδειχνε απλόχερα στον εργασιακό της χώρο είναι σύμβολο για τον κάθε εργαζόμενο, και τον κάθε εκπαιδευτικό. Το blog όπου αναρτούσε τα έργα των μαθητών της: http://littlepainting.blogspot.com

Καλό ταξίδι στην Ελευθερία, συλλυπητήρια στην οικογένεια.

-------------

 

Αθήνα 6/12/2012

Προς

Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.

Μ.Μ.Ε.

 

 

 

Καλό ταξίδι Ελευθερία

 

     Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον άδικο και ξαφνικό θάνατο της συναδέλφου Ελευθερίας Ρούσσου.

     Εξαιρετική εικαστικός  και παιδαγωγός που η ιδιαίτερη αγάπη της για τα παιδιά και την τέχνη, αλλά και η υπέρμετρη αίσθηση του καθήκοντος αποτελούν  σύμβολο για τον κάθε εργαζόμενο και τον κάθε εκπαιδευτικό , ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

     Η Ελευθερία έφυγε στην προσπάθεια της να δώσει  ένα γιορτινό χρώμα και χαρά στο σχολείο και τους μαθητές της.

    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Το Δ.Σ. της  ΔΟΕ , ως ελάχιστο δείγμα τιμής και μνήμης στην άτυχη συναδέλφισσα, θα καταθέσει στεφάνι και θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στην εξόδιο ακολουθία.

Από τη ΔΟΕ

-------------

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρτσιώτη

O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρτσιώτης, όταν πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός του θανάτου της εκπαιδευτικού που υπηρετούσε σε δημοτικά σχολεία της Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

“Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον τραγικό θάνατο της συναδέλφου και δηλώνουμε την ειλικρινή μας συμπαράσταση στην οικογένειά της, στους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς και στους μαθητές της.

Για τη διερεύνηση των συνθηκών  του θλιβερού γεγονότος έχει ήδη διαταχθεί έρευνα”.

 
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

Δρ. Θεόδωρος Καρτσιώτης

Πληροφορικός - Μαθηματικός

----------

  Δ΄ ΕΛΜΕΘ                                                                          

        Πρ.Κορομηλά 51

        Τηλ.-Φαξ : 2310225893

        e-mail : [email protected]          

Καλό ταξίδι Ελευθερία

     Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο της συναδέλφου Ελευθερίας Ρούσσου.

     Εξαιρετική εικαστικός  και παιδαγωγός που η ιδιαίτερη αγάπη της για τα παιδιά και την τέχνη της αλλά και η αίσθηση του καθήκοντος αποτελούν  σύμβολο για τον κάθε εργαζόμενο, και τον κάθε εκπαιδευτικό.

     Η Ελευθερία έφυγε στην προσπάθεια της να δώσει  χρώμα και χαρά στη σχολική κοινότητα της.

 

    Στη μνήμη και την καρδιά μας θα έχει μία μόνιμη θέση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

------------

ΕΝΩΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Παπαναστασίου 49  104 45 ΑΘΗΝΑ  Τηλ. Φαξ.: 210 8321783

e-mail: [email protected] http:// www.art-teachers.com

Έντυπο δάκρυ στη συνάδελφό μας Ελευθερία Ρούσου

Εκπαιδευτικό κλάδου (ΠΕ08) Εικαστικών

 στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Τούμπας Θεσσαλονίκης

Αγαπημένη μας Ελευθερία

Η είδηση του απροσδόκητου και τραγικού θανάτου σου, κατά την εκτέλεση του εκπαιδευτικού σου καθήκοντος, συντάραξε το χώρο του Σχολείου σου, τον ευρύτερο εκπαιδευτικό χώρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και τον κλάδο των εικαστικών στον οποίο ανήκες.

Πολύ περισσότερο όμως συντάραξε την οικογένειά σου, αφήνοντας βαρύτατο πένθος στα ανήλικα τέκνα, το σύζυγο, τους γονείς, τους συγγενείς και φίλους σου.

Και τούτο διότι η παρουσία και η πολύμορφη προσφορά σου, ήταν φανερή και αναγνωρισμένη στη οικογενειακή, εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Για τον κλάδο μας, κλάδο της αισθητικής καλλιέργειας, της καλλιτεχνικής έκφρασης, της πρακτικής αλλά και της παιδαγωγικής των Εικαστικών Τεχνών, η εκπαιδευτική σου δραστηριότητα, επίδοση και απόδοση, είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας έμπειρης και ολοκληρωμένης δασκάλας, παρά την ολιγόχρονη εκπαιδευτική σου θητεία.

Οι μαρτυρίες των μαθητών και μαθητριών σου, των συναδέλφων εντός και εκτός του Σχολείου, των γονέων και κηδεμόνων, αλλά και των προϊσταμένων, είναι έπαινοι για τα προσόντα, τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας σου.

Τούτο είναι εύκολο να διαπιστωθεί από την υλοποίηση, τα συμπεράσματα, τους στόχους, τις επιδιώξεις, τις προτάσεις, τις επιθυμίες, τις ανησυχίες, τις ευχές, τις αγωνίες και τους οραματισμούς, όπως αναγράφονται σε σχετική σχολική ιστοσελίδα.

Εκεί αναδεικνύονται τα χαρίσματα, οι τρόποι, οι σκοποί και κυρίως ο εκπαιδευτικός ζήλος.

Τρυφερότητα, ευαισθησία. Φροντίδα, ανησυχία, αγάπη, εργατικότητα, αυτοέλεγχος, συνέπεια, αφοσίωση, καλοσύνη, φιλοτιμία, ευσυνειδησία, διακριτικότητα, στοργή, καρτερία, υπομονή και επιμονή (http://littlepainting.blogspot.gr/).

Για σένα το Σχολείο ήταν δυναμικό στοιχείο προετοιμασίας νέων για μια πιο ευαίσθητη και ουσιαστική κοινωνία, απέναντι στη βαρβαρότητα των καιρών μας.

Ελευθερία μας

Η απουσία σου είναι πλήγμα για τον κλάδο μας. Το παράδειγμά σου θα γίνει μίμηση και η προσωπικότητά σου οδηγητικό στοιχείο των εκπαιδευτικών τέχνης.

Ας είναι αιώνια η μνήμη σου.

            Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 Η  Γραμματέας                                                                       Η  Πρόεδρος

Ν. Παληοκώστα                                                                         Ζ. Χατζή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα