Thumbnail

 

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης μίλησε στο περιοδικό Super TV και στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα για τη συρρίκνωση της πρωινής ενημέρωσης, τις απειλές στελεχών των κομμάτων, και όχι μόνο…
 
Αισθανθήκατε κάποια στιγμή το «μαύρο πρόβατο» στην ΕΡΤ;
 
Τώρα είμαι το μαύρο πρόβατο στην ΕΡΤ.
 
Φαντάζομαι ψυχολογικά δεν είναι εύκολο, όταν η εκπομπή, μάλιστα, ξεπερνά σε νούμερα το 18%...
 
Το περίμενα. Μας είχαν απειλήσει ουσιαστικά μέχρι και μέσω twitter στελέχη της κυβέρνησης και των κομμάτων. Η εκπομπή δεν είναι συμπαθής στα κόμματα. Οι εξουσίες δεν θέλουνε μία δημόσια ΕΡΤ ανεξάρτητη. Γι’ αυτό δεν βρήκαμε πουθενά συμπαραστάτη. Ήμασταν μόνοι μας.
 
Φοβάστε μήπως είστε ο επόμενος στόχος να φύγετε από την ΕΡΤ;
 
Νομίζω ότι αυτό θα το κάνουν. Θα γίνει με το πέρας της σύμβασης το οποίο είναι τέλη Γενάρη. Διότι στην ΕΡΤ πήραν αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι είναι προσωπικό ειδικών θέσεων, που καλύπτεται δηλαδή ουσιαστικά για να μην τελειώσουν οι συμβάσεις. Εγώ είμαι με απλή σύμβαση όπως με παράτησε η προηγούμενη διοίκηση. Οπότε περιμένω να τελειώσει η διαδικασία.
 
 
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής δε διστάσατε να φέρετε υπουργούς απέναντι από κρίσιμα ερωτήματα. Υπήρξαν πολιτικοί, που ζήτησαν να φύγετε από τη θέση σας;
 
Πάρα πολλοί! Σε τρία υπουργικά συμβούλια στην κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μπει θέμα για την «Πρωινή ενημέρωση», σ’ άλλα δύο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Σ’ αυτή δεν χρειάστηκε. Μόλις χτίστηκε η κυβέρνηση είχαν πάρει αποφάσεις.  Ήμασταν διακομματικοί πρωταγωνιστές, διότι είχαμε θέμα με όλα τα κόμματα. Τα κόμματα έχουν μάθει στην Ελλάδα, δυστυχώς, ότι θα πρέπει να έχουν μία ενημέρωση που να τους βολεύει. Ή θα συμμαχήσουμε με τα γεγονότα ή μ’ αυτούς. Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα συμμαχούμε με τα γεγονότα. Ο κ. Πάγκαλος είχε θυμώσει που αναφέραμε ότι γίνονταν συσσίτια στην Αθήνα, λέγοντάς μας ότι είμαστε κομμουνιστές που λέμε τέτοια πράγματα. Δεν κατέβαινε σε αυτές τις γειτονιές ο κ. Πάγκαλος, οπότε ορθώς το έλεγε. Πάντως συσσίτια γίνονται στην Αθήνα εδώ και δυο χρόνια και η ΝΕΤ το έδειξε, όπως και την απεργία των χαλυβουργών, που δεν την είχε δείξει κανείς, με πρόθεση να ακουστεί και η πρόθεση των απεργών. Ο κόσμος δεν απεργεί για πλάκα. Ξέρετε, για την απαξίωση των πολιτών απέναντι στα media δε φταίνε οι πολίτες. Πρέπει να κερδίσουμε την αξιοπιστία των δημοσιογράφων απέναντι στους πολίτες. Και εδώ γίνεται μια μάχη από πάρα πολλούς συναδέλφους.
 
Θα στεναχωρηθείτε αν τελικά μετά το Δεκέμβρη δε βρίσκεστε στην εκπομπή;
 
Ναι, θα με στεναχωρήσει. Αγαπάω πολύ και την ΕΡΤ –όχι τα ντουβάρια- αλλά και τους ανθρώπους, που είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες με υψηλό φρόνημα και μεγάλη τεχνογνωσία. Όπως ξαναήρθα στην ΕΡΤ με ψηλά το κεφάλι, είμαι πολύ χαρούμενος, που θα φύγω έχοντας ψηλά το κεφάλι. Το θέμα είναι να μην είσαι σκυμμένος. Ηττημένος δεν είσαι πάντα όταν φεύγεις, αλλά όντας σκυμμένος και από την πίσω πόρτα. Εγώ από την κεντρική πόρτα θα βγω, όπως μπήκα!
 
 
Πηγή:  onair24

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021