Μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά θα είναι η επόμενη, για χιλιάδες εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που περιμένουν να διοριστούν σύμφωνα με το Έθνος . Το ίδιο ισχύει και για τους αναπληρωτές.
Το υπουργείο Παιδείας, μιλώντας για την επόμενη χρονιά, αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί που υπάρχουν στα σχολεία είναι υπεραρκετοί και ότι πρέπει να γίνει εξορθολογισμός του προσωπικού.
Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι του χρόνου μπορεί να μη διοριστεί κανείς, ενώ με τα... κιάλια θα αναζητούν μία θέση και οι αναπληρωτές.
Ο υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι η υφιστάμενη κατάσταση στα σχολεία έχει αποτυπωθεί και ψηφιοποιηθεί και υπάρχει πλήρης εικόνα στην κεντρική υπηρεσία για το ποιες είναι οι ανάγκες, ποια είναι τα κενά και πώς μπορεί να γίνει ένας εξορθολογισμός.
Δήλωσε, επίσης, ότι οι 1.400 που έχουν δηλώσει διάφορα είδη ασθενειών και δεν μπαίνουν στην τάξη, οι 1.450 που κάνουν γραφειοκρατικό έργο στις διάφορες υπηρεσίες και στις περιφέρειες των σχολικών μονάδων, οι 4.500 αποσπασμένοι, όλοι θα πρέπει να πάνε στις τάξεις με όποιο κόστος, γιατί αυτό το οποίο προέχει είναι να μην υπάρχει ούτε ένα κενό σε καμία τάξη, σε καμία σχολική μονάδα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών
Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ