Thumbnail
Την προηγούμενη πενταετία λόγω του μαζικού διορισμού δασκάλων στη δημόσια εκπαίδευση είτε ως μονίμων είτε ως αναπληρωτών δημιουργήθηκε πρόβλημα στα ιδιωτικά σχολεία

 

Την προηγούμενη πενταετία λόγω του μαζικού διορισμού δασκάλων στη δημόσια εκπαίδευση είτε ως μονίμων είτε ως αναπληρωτών δημιουργήθηκε πρόβλημα στα ιδιωτικά σχολεία. Πολλά εξ αυτών δεν μπορούσαν να βρουν δασκάλους.
 
Η λύση ήταν τελικά να δοθεί το δικαίωμα σε εκπαιδευτικούς που δεν έχουν βασικό πτυχίο δασκάλου άλλα μεταπτυχιακό σε Παιδαγωγικό τμήμα να προσληφθούν ως δάσκαλοι. Με το σχέδιο νόμου ” Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης” και συγκεκριμένα στο άρθρο 39/1γ ορίζεται ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μπορούν να μεταφέρουν την προϋπηρεσία τους στην ειδικότητα όπου εντάσσονται με βάση το πτυχίο τους. Για παράδειγμα φιλόλογος με μεταπτυχιακό σε Παιδαγωγικό Τμήμα ,εαν είχε 16 μήνες προϋπηρεσίας ως δάσκαλος στο ιδιωτικό σχολείο θα μεταφέρει την προϋπηρεσία του στον κλάδο των φιλολόγων! Επίσης αν και πλέον υπάρχει υπερπληθώρα δασκάλων που είναι άνεργοι, δίνεται η δυνατότητα σ’ αυτούς τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν πτυχίο δασκάλου να συνεχίσουν να εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία.
 
Σίγουρα η παραπάνω ρύθμιση είναι θετική για τους εκπαιδευτικούς αυτούς άλλα αδικεί τους χιλιάδες δασκάλους που βρίσκονται στην ανεργία. Επίσης δε μπορούμε να αντιληφθούμε με ποιο σκεπτικό η εμπειρία σε τάξεις δημοτικού πρέπει να προσμετρηθεί ως εμπειρία στον κλάδο των φιλολόγων που εργάζονται σε γυμνάσια και λύκεια που φυσικά έχουν άλλες απαιτήσεις.
 
Το παραπάνω μας θυμίζει κάτι απο το παρελθόν. Την περίοδο 1995-2000 λόγω της έλλειψης καθηγητών πληροφορικής εκπαιδευτικοί με σεμινάρια 400 ωρών αμφιβόλου ποιότητας εργάζονταν ως καθηγητές πληροφορικής και μπορούσαν φυσικά να μεταφέρουν την προϋπηρεσία τους στον  κλάδο όπου ανήκουν. Η ιστορία κάνει κύκλους.
 
Πηγή: paideia-ergasia.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Πώς ανοίγουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με δωρεάν συμμετοχή
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΠΑΝΔΑ, προσφέρονται δωρεάν
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με δωρεάν συμμετοχή
λουνα παρκ
Ο απόλυτος τρόμος σε λούνα παρκ – Κρέμονταν ανάποδα επί μισή ώρα στα 30 μέτρα (Σοκαριστικό βίντεο)
Βλάβη με αποτέλεσμα 30 άτομα να εγκλωβιστούν με το κεφάλι προς τα κάτω και τα πόδια τους να σημαδεύουν τον ουρανό. Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Ο απόλυτος τρόμος σε λούνα παρκ – Κρέμονταν ανάποδα επί μισή ώρα στα 30 μέτρα (Σοκαριστικό βίντεο)