Thumbnail
Μνήμες χούντας ξυπνάει η εντολή για μετακίνηση της νηπιαγωγού από το Νυδρί στη Λυγιά της Λευκάδας,  η οποία στα πλαίσια της υλοποίησης  του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ανέθεσε στους μαθητές της να δημιουργήσουν ζωγραφιές με τη σημαία της πατρίδας τους οι οποίες αναρτήθηκαν στο ταμπλό της τάξης.    

ρεπορτάζ: alfavita.gr

Μνήμες χούντας ξυπνάει η εντολή για μετακίνηση της νηπιαγωγού απο το Νυδρί στη Λυγιά Λευκάδας, η οποία στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ανέθεσε στους μαθητές της να δημιουργήσουν ζωγραφιές με τη σημαία της πατρίδας τους οι οποίες αναρτήθηκαν στο ταμπλό της τάξης.

 
Γονείς μαθητών σε ρόλο προστάτη έστειλαν επιστολή  στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας καταγγέλοντας επί της ουσίας τη νηπιαγωγό για αντεθνική συμπεριφορά γιατί προβάλλει δράσεις που δεν τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό
 
 
Παράλληλα διατάχτηκε ΕΔΕ για το Σύλλογο Διδασκόντων του δημοτικού σχολείου του Νυδρίου για το περιεχόμενο της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες τη Διεύθυνση ΠΕ την πείραξε το τραγούδι του Θεοδωράκη "της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" και ένα βίντεο που ξεκινούσε απο τα γεγονότα του 1940 και έφτανε στον ξεσηκωμό της νεολαίας το 2008 με την δολοφονία του Γρηγορόπουλου.
 
Ο προιστάμενος πήγε την επόμενη μέρα στο δημοτικό και εγγάλεσε τους δασκάλους για το περιεχόμενο της γιορτής και το τραγούδι του Μικη Θεοδωράκη
 
Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος διδασκόντων του δημοτικού τονίζει ότι :
 
"Η κάθε Σχολική Εορτή πέρα από το γνωστικό της περιεχόμενο οφείλει και πρέπει να εξηγεί την πορεία ενός λαού και εν προκειμένω του δικού μας λαού, στον ιστορικό χρόνο ώστε να γίνει κατανοητό το επετειακό γεγονός στον παρόντα χρόνο." και συνεχίζει :
 
"Το σχολείο θα συνεχίσει  να διοργανώνει και Σχολικές Εορτές και άλλες δράσεις, γνωρίζοντας ότι η γνώση και η μόρφωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέχονται στείρες και μέσα σε τέσσερις τοίχους."
 
Το μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ κ. Λάμπρος Νικολάρας δηλώσε στην alfavita.gr πως κλιμάκιο της ΔΟΕ θα πάει στη Λευκάδα, αύριο Τετάρτη, για να εκφράσει τη συμπαράσταση τους στους συναδέλφους που διώκονται και να απαιτήσει να σταματήσουν οι διώξεις και να επιστρέψει η νηπιαγωγός στη θέση της.
 
O σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας με συμβολική κατάληξη των γραφείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης. Η ανακοίνωση του συλλόγου είναι χαρακτηριστική:
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας σε έκτακτη συνεδρίασή του το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012, αφού συζήτησε την κατάσταση που προέκυψε ύστερα από την εντολή για διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος συναδέλφων στο Νυδρί και τη μετακίνηση των δύο συναδέλφων νηπιαγωγών, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη δίωρης στάσης εργασίας  την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Νοεμβρίου  και ώρες 12.00 – 14.00 .
Στη διάρκεια της δίωρης στάσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο Α/θμιας – Β/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας  με συμβολική  κατάληψη  του  κτιρίου  για  15΄.
 
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε  
 
Να ανακληθεί η διαδικασία διενέργειας ΕΔΕ
Να ανακληθούν οι μετακινήσεις των 2 συναδέλφων νηπιαγωγών.
Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους μας.
Καλούμε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να τοποθετηθεί στα γεγονότα, για τα οποία έχει ενημερωθεί με το Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας και την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημ. Σχολείου Νυδριού.
 
Λευκάδα, 10.11.2012
 
 

 

ρεπορτάζ: alfavita.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
ζομπι2
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Και τώρα... «Zombie Universities» προ των πυλών;
Ο Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ κ.Δημήτρης Κ. Μαυροσκούφης εξηγεί πώς ο νόμος για τα μη κρατικά ΑΕΙ εισάγει (και) στην Ελλάδα τη λεγόμενη «κουλτούρα της...
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Και τώρα... «Zombie Universities» προ των πυλών;