Thumbnail
ΔΑΚΕ ΠΕ Πειραιά "Η Πρόοδος"

 

Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

H ΠΡΟΟΔΟΣ”  

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών  

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ

ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε η τρόικα του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού απειλούν  να διαλύσουν το Δημόσιο Σχολείο και να γυρίσουν τους εκπαιδευτικούς έναν αιώνα πίσω. Απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, καταργήσεις οργανικών θέσεων, αξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις, κλείσιμο σχολείων είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που πληρώνουμε.

Τα συνδικάτα στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας απάντησαν με περισσότερες από τριάντα απεργίες, δεκάδες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Την πλειοψηφία στα συνδικάτα την είχε η παράταξη της ΠΑΣΚ. Όλες όμως τις απεργίες τις ψήφισε μαζί με την Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ). Θα περίμενε κανείς τα μέλη των παραπάνω παρατάξεων να στηρίζουν τις απεργίες.

Στο Σύλλογό μας δεν συνέβη αυτό. Οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συσπείρωσης και Παρέμβασης στο Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου (η οποία μέχρι πέρυσι ήταν ανεξάρτητη, αλλά από πέρυσι τον Ιούνιο και μετά δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ) είναι επαγγελματίες απεργοσπάστες. Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις για απεργία, αλλά και το Καταστατικό που λέει, ότι όποιο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δεν απεργεί, αυτόματα πρέπει να διαγραφεί. Ο ένας δηλώνει, ότι δεν έχει λεφτά να απεργήσει, ενώ η άλλη δηλώνει ότι  πράττει κατά συνείδηση.

Αλήθεια οι συνάδελφοι τους οποίους ο Σύλλογος και η ΔΟΕ καλούν να απεργήσουν έχουν λεφτά;

Ο ένας μάλιστα κουνάει συνέχεια το δάχτυλο στα άλλα Μέλη του ΔΣ, είτε γιατί δεν έγραψαν κάποιο πρακτικό, είτε γιατί «μας θεωρεί πολύ μικρούς για να ασχοληθεί μαζί μας» όπως είπε στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Η υποκρισία δεν έχει τέλος. Καλούν να πετάξουμε τους ιδιώτες  έξω από τα σχολεία και την ίδια ώρα στα σχολεία που είναι διευθυντές στρώνουν το χαλί στο ίδρυμα Νιάρχου. Λένε μάλιστα ότι το κάνουν επειδή είναι φτωχή η περιοχή και  τα παιδιά έχουν ανάγκη από βοήθεια. Θα συμφωνήσουμε μαζί τους, αλλά για τι είδους βοήθεια μιλάνε;  Για οποιαδήποτε βοήθεια, ανεξάρτητα από πού προέρχεται; Τα άλλα σχολεία δηλαδή είναι πλούσια; Τα παιδιά των άλλων σχολείων δεν χρειάζονται βοήθεια;

Πριν μερικά χρόνια όταν εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου δεν πήρε μέρος σε μια απεργία η Δημοκρατική Συσπείρωση  ζήτησε την εφαρμογή του Καταστατικού και τη διαγραφή του από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τι άλλαξε άραγε από τότε;

Ως ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών ΠΕ Πειραιά “Η Πρόοδος” στηρίξαμε όλες τις αποφάσεις του Συλλόγου μας ακόμα και όταν διαφωνούσαμε με αυτές. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Όταν κάποιος από εμάς δεν αντέχει οικονομικά να παίρνει μέρος στις απεργίες, θα παραιτηθεί και θα έρθει ο επόμενος. Καλούμε και τις άλλες παρατάξεις να κάνουν το ίδιο και να σεβαστούν το Σύλλογο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, όταν συζητήθηκε το ζήτημα. οι συνάδελφοι της Δημοκρατικής Συσπείρωσης απείλησαν, ότι αν ο Σύλλογος βγάλει ανακοίνωση που θα αναφέρει την αλήθεια, ότι δηλαδή δεν έκαναν απεργία, θα παραιτηθούν από το Σύλλογο και κανένα μέλος τους δε θα πάρει τη θέση τους. Δεν καταλαβαίνουμε, γιατί οι άλλες παρατάξεις του Συλλόγου δεν επέμειναν στην εφαρμογή του Καταστατικού. Γιατί δεν επέμειναν έστω στο κάλεσμα τους από την παράταξη της Δημοκρατικής Συσπείρωσης να αναλάβει τις ευθύνες της; Νομίζουν, ότι αν κουκουλώσουν τέτοιες συμπεριφορές θα βοηθήσουν το Σύλλογο;

Η επόμενη περίοδος θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Οι απολύσεις χτυπάνε την πόρτα μας. Οι αγώνες που θα χρειαστεί να δώσουμε θα είναι πολύ σκληροί. Δε χωράνε υποκρισίες και μικροψυχίες. Σε κανέναν δεν περισσεύουν χρήματα για να συμμετέχει στις απεργίες. Αλλά χωρίς τη συμμετοχή μας στις απεργίες και στους αγώνες, ξέρουμε όλοι ότι θα χάσουμε, όχι μόνο το μισθό μας αλλά και τη δουλειά μας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου