Thumbnail

 

H Lloyd's List είναι η κορυφαία εφημερίδα για το ναυτιλιακό κλάδο και καλύπτει όλους τους τομείς της ναυτιλίας παγκοσμίως. Εκεί έσπευσε να δώσει συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης, ακριβώς μόλις ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού,στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
 
Από το Λονδίνο, ο υφυπουργός Γεωργιάδης στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στο εφοπλιστικό κεφάλαιο αλλά και προσωπική εγγύηση, ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι φόροι για τους εφοπλιστές.
 
Το δημοσίευμα αναδημοσιεύτηκε σε διάφορες εφοπλιστικές ενώσεις και επιχειρήσεις και έτυχε μεγάλης προβολής στο εξωτερικό. Εμείς είχαμε αναρτήσει το θέμα τον Ιούνιο του 2012,μέσα απο μια ανάρτηση της πολυεθνικής EUF.
 
Όταν ο Αδωνις Γεωργιαδης εγγυόταν προσωπικά στους εφοπλιστές οτι δεν θα φορολογηθούν και ότι θα πουλήσει τα λιμάνια!!
 
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7335.html
 
Τώρα αναδημοσιεύουμε ένα μεγαλύτερο απόσπασμα,απο την Lloyd's List, αλλά και απο ρεπορτάζ που έγινε για λογαριασμό της 'Ενωσης Εφοπλιστών και Πρακτόρων,Bangkok
 
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι πολλοί απλοί Έλληνες, οι ίδιοι αντιμετωπίζουν μια μαζική αύξηση φόρων και αδυνατούν να κατανοήσουν το ζωτικό οικονομικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εφοπλιστές.
 
"Αγαπούν την Ελλάδα, θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα και είμαστε εδώ για να κάνουν το δρόμο τους για να βοηθήσουν την Ελλάδα, ακόμα πιο εύκολο", επέμεινε. 
 
 
Ούτε συμφωνεί ο ίδιος με την εισήγηση ότι οι Έλληνες εφοπλιστές θα έχουν δυσκολίες στην άντληση κεφαλαίων, ακόμη και αν οι ελληνικές τράπεζες κλείσουν τις πόρτες για νέα δάνεια.
 
«Είναι καλοί πελάτες των τραπεζών, και εξακολουθούν να είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις ΟΚ με τα δάνειά τους. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προβλήματα, αλλά όχι από τους εφοπλιστές», επέμεινε.
 
"Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν επίσης διεθνή δάνεια και έτσι δεν επηρεάζονται πραγματικά από την ελληνική κρίση. Ούτε ένας από τους εφοπλιστές δεν μου είπε ότι έχει προβλήματα με τις τράπεζες. Έχουν τα προβλήματα που η παγκόσμια οικονομία έχει, αλλά όχι κατι περισσότερο."
 
 
"Πολλές φορές, οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης και των εφημερίδων λένε τα πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι και εξαγριωμένοι. Η αλήθεια είναι ότι, οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν ήδη βάλει πολλά χρήματα στην ελληνική οικονομία.Τους τα αναγνωρίζουμε όλα αυτά και θέλουν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο. "
                                                    
Ακόμα κι έτσι, ο κ. Γεωργιάδης ανέλαβε την ισχυρή δέσμευση να μην φορολογήσει την ναυτιλία, σε καμία περίπτωση. Είπε: "Εγώ μπορώ να σας το εγγυηθώ γιατί αυτό είναι κάτι που έχουμε συζητήσει ήδη στο υπουργικό συμβούλιο και αυτή είναι η νέα πολιτική της κυβέρνησης μας για να βοηθήσει τους Έλληνες εφοπλιστές, να βοηθήσει την οικονομία μας Όχι άλλοι φόροι,για τους Έλληνες εφοπλιστές, μπορείτε να είστε σίγουροι για αυτό".
 
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση των λιμένων και των ναυπηγείων.  
 
Αναδημοσίευση από Lefteria - News 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi_yper_aa
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών: Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
sxoleio
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»
Σοκάρει ο τραυματισμένος μαθητής: «Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε, έτρεχα να ξεφύγω»
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»