Thumbnail

 

Στην εφαρμογή του νέου τύπου λεγόμενων αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης προχωράει η συγκυβέρνηση τοποθετώντας νέες φοροθηλιές  στα ήδη διαλλυμένα εισοδήματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης»,  με το ηλεκτρονικό  περιουσιολογίο που ετοιμάζονται να περάσουν σε επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, θα μπορούν να «τσεκάρουν» τις δαπάνες των νοικοκυριών που αφορούν στις καταναλώσεις νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου, οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί στη συνέχεια για την τεχνική διόγκωση του  εισοδήματος και για την επιβολή αυξημένων φόρων και άλλων χαρατσιών.

Να δωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται ηλεκτρονικά αρχεία με τις δαπάνες και τα ζητούμενα στοιχεία για τον καθένα πελάτη τους ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς  (εταιρείες ύδρευσης, τηλεφωνίας, ΔΕΗ, τράπεζες κ.ά.) το Υπουργείο Οικονομικών. Ο κυνισμός και η ειρωνία δεν έχει όρια καθώς όλοι ξέρουμε πως οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν θα έπεφταν ποτέ στην παγίδα με τους λογαριασμούς του … νερού ή ακόμη και από τις τραπεζικές καταθέσεις που έτσι κι αλλιώς έχουν το ελεύθερο να διακινούνται στις τράπεζες της Ελβετίας

Το δημοσίευμα στην συνέχεια αναφέρει πως Υπόχρεοι στην υποβολή ηλεκτρονικών αρχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, εταιρείες ύδρευσης, πιστωτικά ιδρύματα, φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών, Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια, κλινικές των Ταμείων ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης κ.ά.

Ειδικότερα:

-- Οι πρώην ΔΕΚΟ (εταιρείες ύδρευσης, ΔΕΗ, ΟΤΕ) και άλλοι πάροχοι διαβιβάζουν το ύψος της κατανάλωσης και της δαπάνης για κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, μαζί με το ΑΦΜ του πελάτη τους.

-- Τα ασφαλιστικά ταμεία (κύρια και επικουρικά) διαβιβάζουν το περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές εισφορές σε αυτά (είτε μέσω εργοδοσίας είτε άμεσα από τους ασφαλισμένους) καθώς και για τις προαιρετικές εισφορές.

-- Οι τράπεζες τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει, τα υπόλοιπα και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και κάθε άλλο στοιχείο που θεωρείται αναγκαίο στις διαδικασίες «ελέγχου και διασταύρωσης».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η εκπαιδευτικός που πέθανε στη Γλυφάδα από την κακοκαιρία
Γλυφάδα: «Με τα άσπρα θα τη ντύσω, νύφη» – Σπαράζει ο πατέρας για τη 56χρονη φιλόλογο
«Χάσαμε έναν άγγελο, θα την ντύσουμε νύφη» - Ξεσπά ο πατέρας της αδικοχαμένης Χριστίνας Φωστέρη (Βίντεο)
Γλυφάδα: «Με τα άσπρα θα τη ντύσω, νύφη» – Σπαράζει ο πατέρας για τη 56χρονη φιλόλογο
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών
Ανοίγει στις 26 Ιανουαρίου πλατφόρμα του ΙΕΠ για το SUB.8: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τις αιτήσεις
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
«Όχι στην εξάντληση της αυστηρότητας για τις συγχωνεύσεις σχολείων» - Η Υπουργός Παιδείας για το «λουκέτο» στις σχολικές επιτροπές, τις άγονες...
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»