Κοντογιαννίδης, Φάκαρος, Χρύσα Ρώπα, Βουτσάς κ.α. ψηφίζουν ΚΚΕ
Δείτε ποιοι στηρίζουν στο ΚΚΕ

Άνθρωποι από τον χώρο του Πολιτισμού, των Γραμμάτων, του Αθλητισμού, επιστήμονες, συνδικαλιστές, στρατιωτικοί εν αποστρατεία, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θα ρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Οι δηλώσεις τους δημοσιεύτηκαν στον «Ριζοσπάστη»

Κώστας Βουτσάς, Ηθοποιός

Ψηφίζω πάντα ΚΚΕ, να δυναμώσει, για να κάνει αφόρητη τη νίκη αυτών που μας κυβερνάνε. 

Γιάννης Βόγλης, Ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί κανένα άλλο κόμμα δεν έχει σταθερές αξίες και πρόταση εξουσίας.

Νικολέτα Βλαβιανού, Ηθοποιός

Γιατί η ψήφος μας είναι πολύτιμη και πλέον δεν χαρίζεται... Κερδίζεται. 

Φώτης Βαρδής, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Επιβεβαιώθηκε περίτρανα η ανεδαφικότητα της πολιτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της πολιτικής που βάζει το εργατικό κίνημα στη γωνία και όχι πρωταγωνιστή των εξελίξεων, της πολιτικής του να μη βρίσκεται το εργατικό κίνημα σε συντεταγμένη πορεία ρήξης με τις εκμεταλλευτικές κοινωνικές δομές.

Η μεταρρυθμιστική αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ (του Τσίπρα ή του Λαφαζάνη) δεν πιστεύει στο οργανωμένο κίνημα, καλλιεργεί κοινοβουλευτικές αυταπάτες στους κόλπους του και το αφοπλίζει, αλλά και αυτή η ίδια η μεταρρυθμιστική αριστερά αυτοπαγιδεύεται στη δική της απατηλή λογική του κυβερνητισμού.

Η μόνη διέξοδος για τον ριζοσπάστη αριστερό πολίτη είναι η δράση μέσα στο εργατικό κίνημα και η υποστήριξη στο κόμμα της ρήξης, το ΚΚΕ.

Σταύρος Βουλασίκης, Μαθηματικός, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Συνταξιούχος

Κάποιοι νομίζουν ή πιστεύουν ότι η «Αριστερά» μπορεί να είναι ένα τμήμα μόνο της κυβερνητικής και της οικονομικής πολιτικής. Δημιουργήθηκαν και γι' αυτό τα σοσιαλδημοκρατικά, σοσιαλιστικά, αριστερά κλπ κόμματα. Ολα αυτά τα κόμματα, κατά γενική ομολογία, ήταν τα αναχώματα κατά του σοσιαλισμού. 

Σοσιαλισμός είναι εκείνος που οδηγεί άμεσα ή έμμεσα στον κομμουνισμό και στην κομμουνιστική διαχείριση. Ολες οι άλλες ερμηνείες ή ορισμοί είναι παραπλανητικοί και ψευδείς. Οταν ένας λέει ότι είναι αριστερός στο πνεύμα και στην ιδεολογία και φιλελεύθερος, καπιταλιστής, εκμεταλλευτής στην οικονομία, σαφώς δεν μπορεί να είναι σοσιαλιστής. Με επίγνωση των ιδεολογιών και την ανθρωπιστική αντίληψη ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί αλλά ίσοι, ψηφίζω ευχαρίστως το ΚΚΕ. 

 

 
Σοφία Γιακουμίδου, Καθηγήτρια πιάνου και παιδαγωγικής

Γιατί θα ψηφίσω ΚΚΕ; Θα μπορούσα να απαριθμήσω χιλιάδες λόγους από το πλούσιο παρελθόν του (γεμάτο αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη) και από το παρόν του (με τη συνεχή και τεράστια προσφορά του για το καλύτερο μέλλον του εργαζόμενου ανθρώπου).

Όμως θα πω τούτο: Η κοινωνία μας είναι χωρισμένη σε δύο τάξεις: Αυτοί που κατέχουν τον τεράστιο πλούτο, δηλαδή οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι εκμεταλλευτές, ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ (πολιτικοί, δημοσιογράφοι), και αυτοί που παράγουν τον πλούτο, οι πολλοί, οι εργαζόμενοι, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΜΕΝΟΙ. ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.

Ε, λοιπόν, εγώ είμαι με το κόμμα που παλεύει με τους πολλούς, το ΚΚΕ. Επιτέλους, ας ξυπνήσουμε να καταλάβουμε τη δύναμή μας και να φωνάξουμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Φτάνει η άκριτη εκμετάλλευση, τα μνημόνια των «αγαπητών μας» εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ποτέ δεν θα τελειώσουν, φτάνει πια το ζοφερό παρόν και μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Είμαστε οι πολλοί... μπορούμε.

Έχουμε τεράστια δύναμη αν ανοίξουμε τα μάτια μας και δούμε: ΟΙ ΛΙΓΟΙ με τα κόμματά τους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ 1, ΣΥΡΙΖΑ 2, που χρόνια τώρα κυριολεκτικά πίνουν το αίμα μας, και ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ με το δικό μας κόμμα, το μόνο καθαρό και με την πιο δίκαιη και διαχρονική ιδεολογία, το ΚΚΕ.

Λοιπόν φίλοι μου: Όχι στα κόμματα των λίγων, των μνημονίων, των βιομηχάνων, ντόπιων και ξένων. Μην ξεγελιόμαστε, όλοι αυτοί κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Ψηφίζω ΚΚΕ για ένα καλύτερο αύριο για το λαό μας, για εμάς, μακριά από όλους τους «δεξιούς» και «αριστερούς» τσαρλατάνους και λαοπλάνους βρικόλακες.

Ανθή Γουρουντή, Μουσικός - ποιήτρια

Ψηφίζω, στηρίζω ΚΚΕ. Για το δίκιο και τη δικαίωση των ανθρώπων που ζουν απ' τον κόπο τους. Γιατί ηθική δεν υπάρχει έξω από την κοινωνία και την πάλη της τάξης μου για ένα καλύτερο αύριο.

Τάσος Γκρους, Μουσικοσυνθέτης

Μετά και την εμπειρία της διακυβέρνησης της χώρας από τη λεγόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς και τα αποτελέσματα που αυτή κληροδότησε στο λαό και στη χώρα, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαία η ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Για ένα πραγματικό ΟΧΙ στα μνημόνια, για μια ουσιαστική διέξοδο από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Βαγγέλης Δημητρέας, Ζωγράφος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης

Νομίζω ότι πολλοί έχουν, κατά κάποιο τρόπο, συνειδητοποιήσει ότι η αστική δημοκρατία είναι μια εικονική δημοκρατία, η οποία όμως καταφέρνει συχνά να ξεγελά με ποικίλους ψευδοεκσυγχρονιστικούς τρόπους. Τα ειδικά στελέχη του καπιταλισμού, με παγιδευτική ευστροφία, με ψεύτικη κοσμιότητα, αλλά και με ένα απερίγραπτο κυνισμό, σχεδιάζουν και πραγματοποιούν την πιο βάρβαρη ταξική καταπίεση. Νομίζω πως ένα από τα πιο μεγάλα λάθη των «αριστερών δημοκρατικών δυνάμεων», με την τρέχουσα σημασία των λέξεων, είναι ότι συχνά υποτιμούμε την εμπειρία τους, τη διπλωματική ευλυγισία τους, αλλά και τη σφαγιαστική αγριότητα των αντιπάλων μας. Παρά τις κάποιες διαφορές που έχω, θα στηρίξω και θα ψηφίσω Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Και πάλι πρέπει να αγωνιστούμε μαζί.

Γιώργος Ηλιόπουλος, Ηθοποιός - Συγγραφέας

Γιατί ΚΚΕ; Όλοι πιστεύουν πως ζούμε σε μέρες αδιάφορες («τα παιδιά σήμερα είναι αλλού...»), πως οι αγώνες είναι άχρηστοι («σώπα μωρέ, αφού όλα έχουν αποφασιστεί!»), πως όλοι είναι το ίδιο («τα ίδια σικάτα όλοι τους»)... Αυτό το σύννεφο φόβου και ασφυξίας («τι μας περιμένει...») και πάνω απ' όλα αυτή η πεποίθηση αδυναμίας («ποιος μπορεί να τα βάλει μαζί τους»). Και άλλες τόσες μικρές φράσεις, που καθημερινά βρίσκονται στα χείλη του καθενός μας χωρίς να το καταλάβουμε. Μοιάζουν ακίνδυνες -όπως και η εποχή. Στην πραγματικότητα είναι αργό δηλητήριο. Μικρές, ανώδυνες, ανεπαίσθητες -και όμως τόσο αποτελεσματικές δηλητηριάσεις.

Ο λόγος που γράφω αυτές τις γραμμές, είναι γιατί πιστεύω ακόμα πως μπορώ να κάνω κάτι. Πως πρέπει να ενώσω τη φωνή μου με τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την ανθρώπινη Φύση και δεν τη μάχονται.

Παντελής Θαλασσινός, Μουσικός

Αριστερά χωρίς σφυροδρέπανο; Σύμμαχοι με ευρωφασίστες; Αριστερά που ψηφίζει μνημόνια, καταδικάζοντας το Λαό σε αιώνια λιτότητα και αυτοκτονία; Αυτή είναι αριστερά; Ευχαριστώ δε θα πάρω... Οι αριστεροί είναι στο δρόμο και αγωνίζονται για το Λαό κι όχι στα ονόματα και στον κληρονομικό τους προορισμό ... «Ο παππούς μου στο βουνό, ή ο πατέρας μου στο Πολυτεχνείο». Μπούρδες!! Εσύ τι κάνεις... Ξέρεις, φίλε εξαπατημένε... Ποτέ σου μη σώσεις και ψηφίσεις πραγματική Αριστερά... αλλά οφείλεις ν' αντισταθείς, να βοηθήσεις τον εαυτό σου κι αυτούς που τρώνε τα χημικά για σένα και για όλους, καθημερινά με ανιδιοτέλεια... ενώ εσύ πάντα ήσουν ο Αριστερός, ο άκαπνος, της θεωρίας, ο «ξεχωριστός»... Κάνε μια προσπάθεια να γίνεις ένας απ' αυτούς τους απλούς αριστερούς, τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους απολυμένους, να δεις που δε θα το μετανιώσεις. Θα νιώσεις λυτρωμένος... Φίλε, σικ αριστερέ, ΑΓΩΝΙΣΟΥ, για μια πραγματική Αριστερά του απλού κόσμου. Οχι άλλες ευρηματικές, δήθεν ευρωπαϊκές αριστερές τάσεις... (μας έχεις χορτάσει απ' τη Β' Πανελλαδική κι εντεύθεν... έκανες την Αριστερά 1.000 ψεύτικα κομματάκια). Σήκω λίγο από τον αγωνιστικό σου λήθαργο και δες πού είναι η ζωή και πού παίζεται... και μην ντρέπεσαι, δες μέσα στα φτωχά σπίτια τι συμβαίνει... Ακόμη κι αν εξαπατήθηκες, ακόμη κι αν το παιχνίδι το 'στησαν μη σκύψεις το κεφάλι... Σκύψε το κεφάλι, όταν θα έχεις άδικο... Εδώ όμως, το δίκιο είναι με το μέρος σου... Ψάξ' το..

Αντώνης Κακαράς, Αρχιπλοίαρχος (ΠΝ) ε.α., συγγραφέας

Υποστηρίζω το ΚΚΕ, γιατί εκτός που με καλύπτει συνειδησιακά και ιδεολογικά:

  • Δεν νόθευσε την ιστορία του, ιστορία προσφορών και αγώνα, δεν υπέστειλε τους στόχους του, δεν μεταλλάχτηκε, υπηρετώντας άλλα συμφέροντα εκτός των εργαζομένων, των αδικούμενων, των κατατρεγμένων, δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη των μελών, των οπαδών και των υποστηρικτών του.

  • Τα μέλη και τα στελέχη του αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια, αταλάντευτοι, ασυμπίεστοι, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αυτοπροβολές. Για το συμφέρον του τόπου και του λαού (που είναι το ίδιο). Αρα μιλάμε για πατριώτες και το ΚΚΕ είναι πατριωτικό Κόμμα.

  • Γιατί όταν διακηρύσσει πως παλεύει για αλλαγή, την εννοεί ουσιαστική, εκ βάθρων, άρα επαναστατική αλλαγή στη διαχείριση του πλούτου της χώρας, των μέσων παραγωγής, της δύναμης των εργαζομένων. Και δεν παίζει με τις λέξεις και τις έννοιές τους. Δεν σκαμπανεβάζει συνθήματα κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Δεν αλλάζει «ρούχα», επιδιώκοντας να σαγηνέψει και εγκλωβίσει τον απελπισμένο.

  • Βλέπω τις οργανώσεις του να συμπαρίστανται και να βοηθάνε ουσιαστικά στην ανάγκη του άνεργου, του ανήμπορου, του θύματος των πολέμων, του πρόσφυγα. Τις βλέπω να παλεύουν για την ειρήνη, κατά των ιμπεριαλιστών και των φονιάδων των λαών.

  • Υποστηρίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν πρόδωσε, ούτε εξαπάτησε. Γιατί είναι το αρχαιότερο Κόμμα, που ούτε για μια στιγμή δεν έλειψε από τους αγώνες για ελευθερία, για δικαιοσύνη, για προκοπή του τόπου. Ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν μπόρεσε να σταθεί περισσότερο από μια γενιά, κανένα άλλο κόμμα δεν υπηρέτησε ουσιαστικά, πιστά και με αυτοθυσίες, τα συμφέροντα των φτωχών, των αδυνάτων, των εργαζομένων, της Πατρίδας... Κανένα, εκτός του ΚΚΕ.

  • Το υποστηρίζω και για έναν ακόμα λόγο, που είναι και η επιβεβαίωση των παραπάνω. Γιατί το πολεμάνε οι άλλοι, φανερά, κρυφά, πλάγια, υπόγεια, ύπουλα.

Παύλος Καράγιωργας, Πρόεδρος και σκηνοθέτης του κορινθιακού θεάτρου «Βασίλης Ρώτας»

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες εμείς που ζήσαμε φτωχοί περπατάμε και τραγουδάμε το άγιο τραγούδι του ΚΚΕ.

Περπατάμε παρέα με τους απλούς ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας.

Περπατάμε και τραγουδάμε παρέα με τους ανυπότακτους που δεν σκύβουν το κεφάλι και κοιτάζουν κατάματα τον ήλιο της δικαιοσύνης.

Αρχίζουμε την κουβέντα και λέμε γι' αυτούς που έφεραν το λαό μας σε αυτό το οικονομικό και ηθικό χάλι και για το καπιταλιστικό σύστημα που ενώ έχει φάει τα ψωμιά του βρίσκει χίλιους τρόπους να μεταμφιέζεται και να εξαπατά τον κόσμο.

Εκεί όμως που επικεντρώνουμε την κουβέντα μας είναι για τα χρόνια που έρχονται.

Τα χρόνια που αυτός ο καταφρονημένος λαός θα πάρει την εξουσία στα χέρια του να κάνει το κουμάντο στον τόπο που έχει ποτίσει με ιδρώτα, δάκρυα και αίμα.

Ναι, σε αυτή την προσπάθεια Ο ΛΑΟΣ θα έχει την υποστήριξη του ΚΚΕ.

Το μόνο κόμμα που λέει την αλήθεια.

Το κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ που στα 100 του χρόνια είναι το κόμμα της ΝΙΟΤΗΣ και χαιρετάει το μέλλον.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αυτό που με σπαράζει είναι η πείνα και η προσφυγιά

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ας το καταλάβουν. Είναι αυτοί που φεύγουν και είμαστε αυτοί που ερχόμαστε!

Παύλος Κοντογιαννίδης, Ηθοποιός

Το ΚΚΕ είχε και έχει τις πιο σταθερές θέσεις από τότε που μπήκε στο κοινοβούλιο - (Φλωράκης, επί ΠΑΣΟΚ Ανδρέα: ...με αυτό τον προϋπολογισμό που πάτε να ψηφίσετε θα είναι καταχρεωμένα και τα δισέγγονά μας) - θέσεις που πήγαν να σφετεριστούν και να υποκλέψουν μόνο στα συνθήματα βέβαια «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ», Αντρέας κ.λπ. Το ΚΚΕ ειδικά όσον αφορά την τότε ΕΟΚ και νυν Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Ενωση) έχει δικαιωθεί σε όλα!!! Ο δανειστής κι ο τοκιστής είναι το πλέον ματαιόδοξο άτομο στον πλανήτη και δεν διαθέτει ίχνος συναισθήματος! Αυτό δικό μου, για όσους πιστεύουν στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά αυτής της ένωσης των αδίστακτων «εταίρων» και πιστεύουν πως θα ρίξουν τον καπιταλισμό από μέσα με ψευτοτσαμπουκάδες!

Ενας λαϊκός καλλιτέχνης οφείλει σαν προοδευτικό άτομο στην κοινωνία, να προτρέπει την ανατροπή αυτού του σάπιου και άδικου συστήματος και με όπλο την τέχνη του και τις απόψεις του γενικά, να δείχνει πως ο δρόμος προς την ελευθερία έρχεται με αγώνα, αξιοπρέπεια και σωστή στάση ζωής! Κανένα σύστημα δεν επιβιώνει ιστορικά αν δεν έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα! Και καμία νίκη για τα δίκια των λαών δεν χαρίζεται! Ποσοτικές συσσωρεύσεις - έκρηξη - ποιοτικό άλμα, όπως λέγανε και οι πιο μορφωμένοι από μας!!! Εμπρός, στο χέρι μας είναι, έστω και στα πλαίσια αυτής της μορφής πάλης, του αστικού κοινοβουλίου! Ψήφο στο τιμημένο ΚΚΕ!!!

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Ηθοποιός

Γιατί δεν αντιδρά ο λαός μας; Γιατί δεν επαναστατεί (με ή χωρίς εισαγωγικά); Πόσο περισσότερο θα πρέπει να θιγούν τα συμφέροντά του και η αξιοπρέπειά του, ως άνθρωπος και ως πολίτης, για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να πάρει την ιστορία στα χέρια του; Ισως να μην υπάρχει απάντηση. Ισως πάλι ο εχθρός, ο αντίπαλος να τον έπεισε πως εάν δεν αντιδράσει, εάν δεν επαναστατήσει, ίσως έτσι να έχει την ευκαιρία να «περάσει απέναντι», να «περάσει στην άλλη όχθη», να γίνει σαν κι αυτούς, ένας από αυτούς. Μήπως αυτό συμβαίνει κατά βάθος, και δεν το ομολογούμε; Μήπως περιμένουμε αυτήν την μεγάλη ευκαιρία; Να αναβαθμιστούμε ταξικώς; Ποιος ξέρει. Επειδή εγώ δεν περιμένω κάτι τέτοιο, και επειδή ο αντίπαλος εμένα δεν με έχει πείσει (εμένα - ίσως γιατί εγώ, καταπώς λέει κάπου κι ο Ευριπίδης: «σε πολλά διαφέρω απ' τους πολλούς») γι' αυτό, λοιπόν, κι εγώ, ψηφίζω ΚΚΕ! Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που πραγματικά «σε πολλά διαφέρει απ' τα πολλά» άλλα κόμματα!!!

Αφροδίτη Κτενά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

«Γιατί να ψηφίσω ΚΚΕ; Βαρέθηκα να στηρίζω το 5%. Δεν θα πάω να ψηφίσω καθόλου» μου είπε μια φίλη μου. «Μα τώρα βρήκες να βαρεθείς;» της απάντησα. «Αυτή τη φορά δεν ψηφίζουμε για ισχυρή κυβέρνηση, αλλά για ισχυρή αντιπολίτευση. Κόμματα για να κυβερνήσουν υπάρχουν πολλά και θα φτιαχτούν κι άλλα αν χρειαστεί. Κόμμα που αντιστέκεται και εννοεί το ΟΧΙ που λέει, είναι μόνο ένα. Ξεπηδάνε δεξιά κι αριστερά οι τάσεις, οι συσπειρώσεις, οι παραλλαγές, τα δυϊκά ισοδύναμα και μας ζητάνε κατανόηση, ανοχή, υπομονή, υπομονή, υπομονή. Ως πόσο; Μέχρι να βαρεθούμε. Ωραίο δώρο τους κάνεις!».

«Τι να ψηφίσω; Τους σιχάθηκα όλους πια. Μήπως να ψηφίσω ΚΚΕ αυτή τη φορά;» με ρωτάει για να με τσιγκλήσει μια συνάδελφος. «Μα αλήθεια, τι περιμένεις πια να γίνει, για να ψηφίσεις ΚΚΕ;» της λέω. «Τους έχεις ψηφίσει όλους σχεδόν. Τουλάχιστον με το ΚΚΕ ξέρεις τι ψηφίζεις, ξέρεις ότι είναι πάντα δίπλα σου, είτε το ψηφίζεις είτε όχι, ξέρεις ότι δεν θα νιώσεις ποτέ ντροπή ή ότι σε ξεγέλασε. Τι έχεις να χάσεις πια; Αντίθετα, θα κερδίσεις περηφάνια κι αξιοπρέπεια, αληθινή αξιοπρέπεια, και θα στυλωθείς, θα πάρεις δύναμη που κατάφερες να σπάσεις το φαύλο κύκλο της εξαπάτησης, που μετά στη χρεώνουν κιόλας λέγοντάς σου ότι "μαζί τα φάγατε", και της αυταπάτης ότι με τα ίδια σάπια υλικά θα μαγειρευτεί καλύτερο φαγητό».

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι φανερό ότι μόνο το ΚΚΕ ορθώνει φράγμα απέναντι σ' αυτό το πολύχρωμο, πολυσυλλεκτικό, πολυφωνικό και πολυμορφικό μέτωπο, που τσακώνεται για την ιδιοκτησία του «προγράμματος» και το ποιος έχει την καλύτερη συνταγή για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» της λεηλατημένης χώρας από τους ίδιους που την κούρσεψαν. Μόνο το ΚΚΕ είχε και έχει σταθερή γραμμή σύγκρουσης με το μέτωπο αυτό, χωρίς συναλλαγές με τον αντίπαλο, κουτοπονηριές, αφέλειες και υπαναχωρήσεις. Δύναμη κι όπλο του η πείρα κι η ιστορία του, τα επιστημονικά εργαλεία του κι εμείς που το στηρίζουμε. Όποιο από αυτά αγνοηθεί, αμβλυνθεί ή λιγοστέψει, καθυστερεί τη δική μας κίνηση προς τα μπρος.

Πρέπει να στείλουμε πολλούς κομμουνιστές στη Βουλή -όσο πιο πολλούς μπορούμε. Γιατί είναι οι μόνοι που δεν θα δεχτούν να μας κυβερνήσουν μαζί με τους άλλους, οι μόνοι που θα αντιπαλέψουν τα μέτρα που θα έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό ενάντιά μας, οι μόνοι που θα καταθέτουν προτάσεις κι ερωτήματα για τα πραγματικά προβλήματά μας, οι μόνοι που θα μας ενημερώνουν έντιμα και με ειλικρίνεια, όπως κάνει πάντα το ΚΚΕ, οι μόνοι που θα αποκαλύπτουν τα σχέδια των πραγματικών κυβερνώντων και του πολιτικού τους προσωπικού.

Για να νιώσουν όσοι θα μας κυβερνάνε, ότι τα υποζύγια που τόσες δεκαετίες τα μαυλίζουν, δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, η ιστορία δεν τέλειωσε ακόμα. Να νιώσουν όσοι μας καλούσαν τα τελευταία χρόνια να παρελάσουμε όλοι αγκαλιασμένοι κάτω από «αντιμνημονιακές» σημαίες, και τώρα μας ταΐζουν παράλληλα (με το μνημόνιο) προγράμματα ή μας καλούν να συμβιβαστούμε με πετσοκομμένα μεροκάματα δραχμής, ότι δεν το βάζουμε κάτω, δεν υποχωρούμε, δεν απογοητευόμαστε και κυρίως δεν κουραζόμαστε να διεκδικούμε έναν κόσμο στα μέτρα τα δικά μας και των ονείρων μας.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί το «μέλλον θα έχει πολύ ξηρασία» και μόνο οι κομμουνιστές ξέρουν να συντηρούν «φωλιές νερού μέσα στις φλόγες».

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί μεγαλώνω και θέλω να προλάβω την έφοδο στον ουρανό.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Γιάννης Κερασαρίδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί σήμερα, με μεγαλύτερη σιγουριά από ποτέ, μπορούμε να ακουμπήσουμε τις προσδοκίες μας στο ΚΚΕ, να το εμπιστευτούμε, γιατί ποτέ δεν μας πρόδωσε ούτε έλειψε ποτέ απ' τον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Γιατί είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει πραγματικά εναλλακτική, ρεαλιστική, ελπιδοφόρα πρόταση διεξόδου, άξονας της οποίας είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους και η κοινωνικοποίηση του πλούτου που έχει αυτή η χώρα.

Χρήστος Καλόου, Τραγουδιστής - ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα σε σχέση με τα αποκόμματα.

Κώστας Καποδίστριας, Σκηνοθέτης - ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί είναι το μοναδικό Κόμμα που έχει αποδείξει σ' όλη του την πορεία ότι υπερασπίζεται με συνέπεια τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, που είναι συνυφασμένα με την πρόοδο και την πορεία προς την πραγματική κοινωνική αλλαγή.

Κωνσταντίνα Κώτσιου, Εικαστικός (χαράκτρια), Επίκουρος Καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Αθήνας)

Μετά τις αλλεπάλληλες κυβερνήσεις των μνημονίων στα χρόνια της κρίσης, μετά την παράδοση της χώρας μας στις ορέξεις των αρπακτικών της ΕΕ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά το απροκάλυπτο 3ο μνημόνιο που υπέγραψε ανενδοίαστα και μετέτρεψε το δυναμικό ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ, ο λαός μας τα δοκίμασε όλα!

Η ψήφος στο ΚΚΕ τώρα είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που τον ξεγελούν μπροστά στα μάτια του, μια κίνηση που απαντά στη λογική της παράδοσης της δύναμής του στους «σωτήρες», που τελικά ποτέ δεν σώζουν κανέναν άλλον παρά τον εαυτό τους και αυτό το σάπιο σύστημα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ώθηση που θα δώσει τη δύναμη στο λαό μας, μέσα από τους αγώνες του να πάρει στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο που ο ίδιος παράγει, για μια δικαιότερη κοινωνία.

 
Βασίλης Λέκκας, Τραγουδιστής

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν είναι άσκοπη. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Δεν υπάρχουν άλλες γενιές για θυσία. Να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια. Τίποτα δε χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιούνται.

Γιάννης Λεμπέσης, Τραγουδοποιός, τοπογράφος - μηχανικός

Η καθημερινή, πλήρης και ουσιαστική επιβεβαίωση των θέσεων του ΚΚΕ και συγκεκριμένα ότι είναι αδύνατον εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης των μονοπωλίων να βρουν ανταπόκριση και να εισακουσθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, καθιστά, κατά τη γνώμη μου, αυτονόητο και αναγκαίο τον αγώνα για το δυνάμωμα του ΚΚΕ, ώστε ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να επιστρέφει και να αξιοποιείται από τους ίδιους και όχι από τους καπιταλιστές και τους μισθοφόρους τους. Επειδή, δυστυχώς, είναι η μόνη ΚΑΘΑΡΗ και ΑΛΗΘΙΝΗ φωνή που υπάρχει στο πολιτικό μας σύστημα στηρίζω το ΚΚΕ και το ψηφίζω πάλι στις εκλογές της 20/9/2015. Επίσης, αγωνίζομαι για την αύξηση της δύναμής του έτσι ώστε να μπορεί από πιο ισχυρή θέση να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και τους μη προνομιούχους, όπως κάνει σε όλη την ένδοξη Ιστορία του.

Δημήτρης Λέντζος, Στιχουργός

Τώρα πια, για άλλη μια φορά οι μάσκες έπεσαν και φάνηκε το ρωγμώδες και σάπιο πρόσωπο του συστήματος, καθώς επίσης και ο βασιλιάς γυμνός επί σκηνής.

 

Οσα μεγάλα μας είπαν οι πρωταγωνιστές, ήταν κουβέντες του αέρος, άλλωστε αυτοί ξέρουν να τον πουλάνε κιόλας.

Και μας λένε χωρίς καμία ντροπή και φειδώ (ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, τι να κάνουμε;), λερώνοντας έτσι για πολλοστή φορά τις λέξεις και το νόημά τους.

Για τη μεγάλη λοιπόν αποκατάσταση των λέξεων και του νοήματός τους: Αξιοπρέπεια, τιμή, πατρίδα, εργασία, θυμός, ανάγκη, αλληλεγγύη, ανατροπή, αγώνας και όνειρο, αλλά και για τόσες άλλες λέξεις.

Τώρα, δυνατά ΚΚΕ.

Παναγιώτης Μπόγλου, Συνταγματάρχης ε.α.

Η ψήφος του ΚΚΕ είναι ψήφος εμπιστοσύνης γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που μιλά με συνέπεια και λέει τα πράγματα όπως είναι για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

Το ΚΚΕ δεν μας κορόιδεψε ποτέ. Εχει συνέπεια λόγων και έργων. Είναι πάντα μπροστά στους αγώνες μικρούς και μεγάλους της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα παλεύει για την ανατροπή της εξουσίας, της πλουτοκρατίας, των μνημονίων, της ΕΕ.

Παλεύει η εξουσία να περάσει σ' αυτούς που παράγουν τον πλούτο, στην εργατική τάξη. Γι' αυτό πρέπει όχι μόνο να το ψηφίσουμε, αλλά να συμμετέχουμε και στα καλέσματα αγώνων που κάνουν οι κομμουνιστές.

 

 
Γιώργος Μπουλούγαρης, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Στις 20 Σεπτέμβρη μπροστά στην κάλπη, με περισσότερη γνώση παίρνουμε θέση και με την ψήφο μας, για το σήμερα και το αύριο, για τη ζωή και τις ανάγκες μας. Τώρα που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται για το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική (τα μνημόνια) σαν τη μοναδική ρεαλιστική λύση για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και οδηγούν τους εργαζόμενους μαζικά στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και την ανεργία, οι μάσκες πέφτουν.

Το βλέπουμε πιο καθαρά ότι ο μονόδρομος της ΕΕ, με ευρώ ή δραχμή, μας οδηγούν στη βαρβαρότητα, τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Γι' αυτό εμφανίστηκαν και οι νέοι «ψαράδες» (ΛΑΕ) της ενσωμάτωσης στην αστική διαχείριση. Ομως δεν μπορεί να υπάρχουν αυταπάτες. Ολοι γνωρίζουμε τι έρχεται και τι μας περιμένει μετά τις εκλογές. Το 3ο μνημόνιο είναι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης.

Γι' αυτό εμείς οι εργαζόμενοι: Δυναμώνουμε την πάλη μας, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, ισχυροποιώντας την πολιτική δύναμη που μας είπε την αλήθεια, στάθηκε στην πρώτη γραμμή, είχε καθοριστική συμβολή στην οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων και του λαού, αντιπάλεψε με σθένος όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Δεν νομιμοποιούμε τη μονιμοποίηση της αντεργατικής πολιτικής, τα μνημόνια. Δυναμώνουμε την ελπίδα, ισχυροποιούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις λαϊκές διεκδικήσεις. Επιβραβεύουμε τη συνέπεια, δεν επιτρέπουμε να παίρνουν την αλήθεια μας και να την κάνουν ψέμα. Την Κυριακή στην κάλπη ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ. Από τη Δευτέρα, συμβάλουμε με τη συμμετοχή μας στους αγώνες στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη δική μας εξουσία. Πορευόμαστε σταθερά στο δρόμο της Ανατροπής.

Γιώργος Μάγκας, Μουσικός

Τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν γίνει άνω - κάτω, με αυτούς που έχουν κυβερνήσει τόσα χρόνια. Αυτοί τρώνε και πίνουνε και ψαλιδίζουνε τις συντάξεις του κοσμάκη, πεινάνε τα παιδιά μας. Πρέπει να αλλάξει. Να ανέβει και το ΚΚΕ... Δε μας έμεινε τίποτα άλλο. Θα δούμε άσπρη μέρα; Να μπορέσει να έρθει ο λαός στα ζύγια του...

Σοφία Μιχαηλίδη, Τραγουδίστρια

Πρόσφατα, σε μια συζήτηση που βρέθηκα τυχαία, ρωτήθηκα τι θα ψηφίσω σ' αυτές τις εκλογές. Αυθόρμητα απάντησα ΚΚΕ. «Γιατί;» ήταν η επόμενη ερώτηση. «Δεν πρέπει να δώσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ μια δεύτερη ευκαιρία που τόσο αγαθές προθέσεις είχε, άσχετα με το αποτέλεσμα; Σαν "αριστερό" κόμμα θα είναι φιλολαϊκό». Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα.

Ε! λοιπόν ΟΧΙ! Ούτε δεύτερη ευκαιρία, ούτε άλλα λάθη.

Ο λαός μας από το 1974 έδωσε πολλοστές ευκαιρίες σε δήθεν φιλολαϊκά κόμματα, που από το 2009 πέταξαν από πάνω τους την προβιά του αρνιού, για να δείξουν πόσο λύκοι ήταν. Γιατί να διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Φαίνεται τον ζέστανε γρήγορα η προβιά και σε λίγους μήνες την πέταξε από πάνω του, αφού πρώτα έσβησε και όσα ελάχιστα δικαιώματα είχαν απομείνει σ' αυτόν τον προδομένο λαό. Δικαιώματα που αποκτήθηκαν με το ΚΚΕ μπροστάρη.

Μέσα σ' αυτή τη σκοτεινή περίοδο που διανύουμε, μόνο το ΚΚΕ φωτίζει το δρόμο.

Μόνο το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση και λύση, και είναι πια καιρός να το καταλάβουν όλοι.

Στέλιος Νησιανάκης, Μέλος ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου Καζίνο Πάρνηθας

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που σταθερά στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας. Δεν υπόσχεται σε κανέναν ότι θα λύσει τα προβλήματα με ένα μαγικό ραβδί, δεν καλεί τον κόσμο να κάτσει στον καναπέ του και να δώσει στο ΚΚΕ «λευκή επιταγή» διακυβέρνησης.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που καλεί σε αγώνα ενάντια σε όλους όσοι καταδυναστεύουν τη ζωή μας. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλικαρίσια εναντιώνεται στην ΕΕ και τα αφεντικά. Είναι το μόνο κόμμα που πραγματικά παλεύει μέσα κι έξω από τη Βουλή για να μην εξαθλιωθεί ο λαός.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί μόνο αυτό δεν θέλει τους νέους άνεργους, αμόρφωτους, αμέτοχους, χωμένους στα ναρκωτικά. Είναι το μόνο κόμμα που καλεί τη νεολαία να παλέψει, να διεκδικήσει τη ζωή που της κλέβουν με το έτσι θέλω.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί η πρότασή του είναι η μόνη που δίνει ελπίδα στο λαό και τη νεολαία. Είναι το μόνο κόμμα που δεν λέει ότι εργαζόμενοι κι αφεντικά έχουν τα ίδια συμφέροντα. Είναι το μόνο κόμμα που λέει ότι το πραγματικό συμφέρον των εργαζομένων είναι να ανατρέψουν τα αφεντικά και να πάρουν οι ίδιοι την εξουσία στα χέρια τους.

 
Νατάσα Παναγιωτάρα, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί είναι ιστορική αναγκαιότητα σε αυτούς τους καιρούς, που όλοι ταιριάζουν με όλους και κανείς δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς προτείνει, με απώτερο στόχο να μπερδεύουν το λαό και να τον τρομοκρατούν για τη δήθεν καταστροφή του έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση, να επιλέξει κανείς την αλήθεια, την καθαρότητα, τον αγώνα, την πάλη για μια καλύτερη και αξιοπρεπέστερη ζωή. Γιατί είναι ο μόνος ιδεολογικά ξεκάθαρος πολιτικά χώρος που δεν σου τάζει εύκολα, αλλά σου προτείνει τρόπο και λύση.

 

Σπύρος Παπαδόπουλος (Τραγουδόσαυρος), Τραγουδιστής

Τα χέρια που με κόπο παράγουν πλούτο και αγώνες είναι ιερά και δεν τα διαπραγματεύεσαι. Δεν είναι ν' αστειεύεσαι με το μόχθο τους γιατί είν' ο λαός ο ίδιος!

Γι' αυτό ψηφίζω ΚΚΕ, σταθερά και αδιαπραγμάτευτα.

Μίλτος Πασχαλίδης, Τραγουδοποιός

Με αυτά που βλέπω γύρω μου, ΚΚΕ και πάλι ΚΚΕ.

Θωμάς Παλιούρας, Ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι η μοναδική ελπίδα οργάνωσης του αγώνα του λαού μας για να πάρουμε την εξουσία και τον πλούτο που παράγουμε στα δικά μας χέρια. Τότε μόνο θα έχουμε πολιτισμό στον τόπο μας.

Μαίρη Ραζή, Ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ για τη συνέπεια λόγων και πράξης. Για τη σοβαρότητά του και την ανιδιοτέλεια των αγωνιστών του. Γιατί οι αναλύσεις, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις του επαληθεύονται πάντα και αυτό είναι απόδειξη του ρόλου που παίζει στο πλευρό του λαού. 

Κώστας Ρόθος, Γλύπτης, ομότιμος καθηγητής ΤΕΙ

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί ανήκω σε φτωχή αγροτική και εργατική οικογένεια και θέλω να σταματήσει η υλική και πνευματική εκμετάλλευση των λαών. Τι να ψηφίσω; Τα τέρατα που είναι παιδιά του καπιταλισμού; Τους αγύρτες, τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους αμοραλιστές; Όπως εδώ και πολλές δεκαετίες, έτσι και τώρα είμαι με το ΚΚΕ.

Χρύσα Ρώπα, Ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί... «Γιατί αρνούμαι τροφή στους χορτάτους που ζητούν ολοένα κι άλλη, κι άλλη, κι άλλη πείνα» (ΕΛΥΤΗΣ). Γιατί «ή ζεις γι' αυτό που είσαι ή γι' αυτό που δεν θα γίνεις ποτέ» Πάλι ΕΛΥΤΗΣ.

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ.

Θέμος Στοφορόπουλος, Πρώην πρεσβευτής, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται για να οργανώνεται και να δυναμώνει η λαϊκή αντίσταση στους ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες. Και για ν' ανατρέψει ο λαός την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Επειδή το ΚΚΕ έχει σωστή θεωρία και μακρόχρονη πείρα, οι θέσεις του είναι οι μόνες που έχουν αποδειχθεί σωστές.

Όπως οι ερμηνείες και οι προειδοποιήσεις του για τη φύση και τις συνέπειες του σημερινού σταδίου του καπιταλισμού, ειδικότερα των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων στην περιοχή μας, που έχουν προκαλέσει και το κύμα των προσφύγων. 

'Η η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι καμιά φιλολαϊκή πολιτική δεν είναι εφικτή μέσα στο μόρφωμα Ευρωζώνη - Ευρωπαϊκή Ενωση - ΝΑΤΟ. Ότι είναι παράλογο ή υποκριτικό να εκφράζει κανείς την ελπίδα πως αυτοί οι οργανισμοί θα αλλάξουν κάποτε σκοπό και συμπεριφορά.

Η πραγματικότητα δείχνει, επίσης, πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ να τονίζει ότι δεν μπορεί παρά να είναι αντιλαϊκές οι «συμμαχίες» με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αλλά και οι απόπειρες «αξιοποίησης» των μεταξύ τους ανταγωνισμών.

Καθημερινά εξάλλου, δικαιώνεται το Κομμουνιστικό Κόμμα και στις επισημάνσεις του ότι κινδυνεύουν τα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο και ότι προωθείται στην Κύπρο ένα νέο σχέδιο Ανάν, μέσω ενός υποχείριου ΟΗΕ, όπως έγινε και με το προηγούμενο.

Καθώς ο διεθνής ορίζοντας σκοτεινιάζει και καθώς εντείνεται με τα μνημόνια η επίθεση του ελληνικού λαού, η ισχυρότερη παρουσία του ΚΚΕ στη Βουλή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Μιχάλης Σοφικίτης, Ταξίαρχος (ΠΖ) ε.α.

Είμαστε ένα βήμα πάλι από τις κάλπες!

Οι κυβερνήσεις μπορεί να φεύγουν, όμως το κεφάλαιο, η ΕΕ, τα μονοπώλια, το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο και τα μνημόνια διαρκείας δεν θα φύγουν ποτέ.

Ήταν φανερό και προδιαγεγραμμένο ότι ο «αντιμνημονιακός» ΣΥΡΙΖΑ θα εξελισσόταν σε «μνημονιακό» αφού επιδιώκει να φέρει μια καπιταλιστική ανάκαμψη που θα ωφελεί μόνο τους μονοπωλιακούς ομίλους, και για το λαό απαιτεί αντιλαϊκά μέτρα.

Ο «άλλος» ΣΥΡΙΖΑ εφτά μήνες συμμετείχε στην κυβέρνηση με κορυφαία στελέχη του αλλά παρακολουθούσε ΗΣΥΧΟΣ τη βαθύτερη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στους επικίνδυνους για τους λαούς ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Τώρα ως ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, σε ρόλο αναχώματος, προωθεί την αυταπάτη της φιλολαϊκής λύσης μέσα στις λυκοσυμμαχίες.

Τα δικά μας συμφέροντα -αλλά και των παιδιών μας- υπηρετούνται με ένα ΚΚΕ δυνατό, που θα είναι το στήριγμα του λαού στην πάλη του για να ανοίξει ο δρόμος της ρήξης με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Τη μοναδική και φιλολαϊκή διέξοδο για να ανατραπούν οι αιτίες που γεννάνε τα αντιλαϊκά μνημόνια.

 

Χάρης Σμυρνιώτης, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ

Ενόψει των εκλογών θα πρέπει να ξαναθυμηθούμε όλοι μας και ιδιαίτερα όσοι δώσανε την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ, την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι τα μνημόνια δεν είναι παρά η πολιτική του κεφαλαίου, που σε περίοδο κρίσης φορτώνει νέα δυσβάστακτα βάρη σε όλους τους λαούς και τους εργαζόμενους της Ευρώπης, ανεξάρτητα από το «χρέος».

Η υπογραφή του 3ου μνημονίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί μια ποιοτικά χειρότερη εξέλιξη, αφού εντείνει τον ασφυκτικό έλεγχο της χώρας από το κουαρτέτο των θεσμών, συνεχίζει την εξοντωτική λιτότητα, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, ιδιωτικοποιεί την Κοινωνική Ασφάλιση και εξαφανίζει τα τελευταία ίχνη εργασιακών σχέσεων, προωθώντας τις «βέλτιστες πρακτικές» σε επίπεδο ΕΕ.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι το νέο μνημόνιο υπογράφηκε και στηρίζεται από μια κυβέρνηση που εξελέγη στο όνομα της Αριστεράς, με αποτέλεσμα να εντείνεται η απογοήτευση και η παθητικότητα του λαού.

Σήμερα, που όλο και πλατύτερα λαϊκά στρώματα βγάζουν συμπεράσματα που αφορούν στον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και τις αυταπάτες για τις δυνατότητες άσκησης άλλης φιλολαϊκής πολιτικής εντός των πλαισίων της, αλλά και στο χαρακτήρα των αυτοπροσδιοριζόμενων ως αριστερών κομμάτων, οφείλει το ΚΚΕ να αξιοποιήσει την πείρα τους για να οργανώσει και να εντείνει τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά και να ενισχυθεί στις εκλογές.

Παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως τις δύσκολες μετεκλογικές εξελίξεις για το λαό και τους εργαζόμενους, ψηφίζω και πάλι το ΚΚΕ,θεωρώντας, όπως και πολλοί άλλοι συναγωνιστές, ότι μπορεί να αποτελέσει τον πόλο αντίστασης και ανασυγκρότησης του κινήματος, παίρνοντας τις ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες και προωθώντας την ενότητα στη δράση.

 
Μαριάνθη Σοντάκη, Ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑ μου λέει την αλήθεια, χωρίς να νοιάζεται να αλιεύσει την ψήφο μου αντιμετωπίζοντάς με σαν Ινδιάνο που θα μου πουλήσει καθρεφτάκια. Γιατί όποτε γύρισα την πλάτη μου στο ΚΚΕ το μετάνιωσα. Γιατί είναι πάντα εκεί όταν κάποιος χρειάζεται να παλέψει για τα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας.

Παναγιώτης Γ. Σταυρόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής δερματολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός»

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει με επιστημονική και κοινωνικοοικονομική τεκμηρίωση ότι τα «μνημόνια» και οι θυσίες των απλών ανθρώπων εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει και η άλλη οδός, αυτή της λαϊκής εξουσίας, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, απαγκίστρωση από ΕΕ και ΝΑΤΟ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές θα αποτελέσει αδιάσειστο δείγμα χειραφέτησης του λαού από την ιδεολογία και την πολιτική της αστικής τάξης. Θα συμβάλει πολύτροπα στο δυνάμωμα του λαϊκού αγώνα και στην οργάνωση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας, με τελικό στόχο τη λαϊκή εξουσία και τη δημιουργία της σοσιαλιστικής δημοκρατίας της Ελλάδας, για την οποία πάσχιζαν οι γονείς μας, αγωνιζόμαστε εμείς και την ονειρεύονται τα παιδιά μας. Γιατί η έφοδος στον ουρανό όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά μόλις τώρα αρχίζει.

Σάββας Στρουμπός, Σκηνοθέτης - ηθοποιός

Η κρίση του καπιταλισμού στη χώρα μας και διεθνώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εντός αυτού του συστήματος. Αυτό έχει πλέον αποδειχτεί. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που βάζει ξεκάθαρα το ζήτημα της ανατροπής του καπιταλισμού με οργάνωση και σχέδιο, προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας κι αυτό σήμερα είναι αναγκαίο πιο πολύ παρά ποτέ!

Μένιος Τσουραπάς, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Τεχνικών Υπαλλήλων Τυχερών Παιγνίων Καζίνο (Γκρουπιέ)

Ο λαός θα δει καλύτερες μέρες μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που στην πράξη έχει αποδείξει ότι παλεύει για το δίκιο του λαού.

Είναι το μοναδικό κόμμα που, όταν όλοι οι άλλοι έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους να αφοπλίσουν το κίνημα, κράτησε την ελπίδα ζωντανή, με τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς του μέσα στους χώρους δουλειάς να οργανώνουν την αντίσταση, να βάζουν εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Είναι το μόνο κόμμα που αποκάλυψε το ρόλο της ΕΕ του ΔΝΤ και όλων των αστικών κυβερνήσεων που πετσόκοψαν τη ζωή μας.

Μόνο το ΚΚΕ έχει προβλέψει και προειδοποιήσει για όλα τα δεινά που μας έφεραν και για αυτά που μας ετοιμάζουν. Είναι η μόνη δύναμη που οργανώνει την εργατική τάξη ώστε να απαλλαγεί από τους εκμεταλλευτές της με προορισμό την εργατική - λαϊκή εξουσία που θα φέρει την πραγματική ευημερία του λαού.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί ξέρω ότι ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό κίνημα που θα φέρει τα πάνω κάτω.

Σταύρος Σ. Τσακίρης, Σκηνοθέτης

Οταν στην αναλγησία αντιστέκεσαι με ανθρωπιά.

Οταν στη διαφθορά αντιστέκεσαι με εντιμότητα.

Οταν στον καιροσκοπισμό αντιστέκεσαι με την Ιστορία.

Οταν στο ψέμα αντιστέκεσαι με αποδείξεις.

Οταν στα υπερφίαλα εγώ αντιστέκεσαι με το ταπεινό εμείς.

Τότε σε κατηγορούν για μονόχνοτο, παλιό, δογματικό κι ένα σωρό νεωτερικότητες.

Πότε η σκέψη και η συνέπεια γίνανε μομφές;

Τι είναι αυτή η νέα θεολογία του δόγματος της ευκαιριακής επικράτησης;

Η ζωή κι ο κόσμος είχαν και έχουν μια λογική, την ευτυχία των ανθρώπων, σ' αυτήν τη ζωή.

Ας εργαζόμαστε άοκνα κι ας φαντάζουμε στα μάτια τους ατελέσφοροι.

Εμείς είμαστε επίμονοι θηρευτές της ευτυχίας των πολλών.

Σήμερα μόνο με την ψήφο, μια απλή ψήφο που σύντομα θα γίνει κραυγή.

Θα φροντίσουμε εμείς γι' αυτό.

ΨΗΦΙΖΩ ΚΚΕ.

Ευθύμιος Τσουνάς, Ανθυποπυραγός ε.α., μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Ημουνα νιος και γέρασα. Ακούγοντας ωραία λόγια και μεγάλα. Από τη Ν.Δ ότι θα έκανε τους αγρότες επιχειρηματίες και θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα έκανε περήφανα τα νιάτα και τιμημένα τα γηρατειά και μας οδήγησε στους κάδους απορριμμάτων. Από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α 1,2 και τις όποιες άλλες εφεδρείες που δεν πιστεύουν στην Δευτέρα Παρουσία, που δεν είναι δογματικοί και αυτιστικοί, ωστόσο μας καταδίκασαν στην εξαθλίωση με το τρίτο μνημόνιο. Εκτιμώ ότι το δυνάμωμα του ΚΚΕ είναι η μόνη διέξοδος γιατί αυτό οργανώνει αγώνες σε ταξική κατεύθυνση. Δίχως αγώνες δεν αλλάζει τίποτε. Είναι η μοναδική ελπίδα που μας έχει απομείνει. Γιαυτό στις εκλογές ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΚΕ.

 
Κατερίνα Τσαβάλου, Ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί είναι ό,τι πιο σταθερό για όλο τον κόσμο σ' αυτή τη σαθρή πραγματικότητα.

Μιχάλης Τρανουδάκης, Μουσικοσυνθέτης

Ψηφίζουμε ΚΚΕ επειδή είναι η μόνη φωνή που λέει την αλήθεια, χωρίς να χαϊδεύει αυτιά και να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις, το μόνο κόμμα που μπορεί να μας υπερασπιστεί μέσα στη λαίλαπα που επέρχεται, και γι' αυτό είναι ανάγκη να συσπειρωθούμε γύρω του, να του δώσουμε όσο γίνεται μεγαλύτερη δύναμη. Το ΚΚΕ είναι η μόνη αχτίδα φωτός μέσα σ' έναν κόσμο που συνεχώς σκοτεινιάζει, η μόνη ελπίδα στο ζοφερό μέλλον που μας προετοιμάζουν. Ψηφίζουμε ΚΚΕ επειδή θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας, θέλουμε να μη γυρίσει η Ιστορία πίσω. Δεν αρκούμαστε στα ψίχουλα, θέλουμε ολόκληρο το καρβέλι, γιατί μας ανήκει.

Γιώργης Φαρσακίδης, Ζωγράφος

Μια ζωή και για πάντα, πλάι στην πιο ζωογόνα πηγή της ελληνικής κοινωνίας, το ΚΚΕ.

Νίκος Φάκαρος, Μουσικός

Στηρίζω ΚΚΕ, γιατί έχει τη μόνη πρόταση διεξόδου προς όφελος του λαού. Ένα κόμμα με τόση συνέπεια και ιστορία σαν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, αποτελεί στήριγμα και ανακούφιση συνάμα, σε αυτό το σύστημα που μας αλυσοδένει και μας μαστιγώνει με όλους τους τρόπους. Ο εργαζόμενος του μόχθου και τα λαϊκά στρώματα συνολικά, να κάνουν το βήμα προς τα εμπρός και με την ψήφο τους να δώσουν δύναμη στο Κόμμα ώστε να παλεύει, να μάχεται την εκμετάλλευση, να αποκαλύπτει και να φωτίζει τις μέρες μας. Η καταχνιά στις ζωές μας δεν είναι παντοτινή και νομοτέλεια. Παντοτινό είναι το δίκιο του λαού και νομοτέλεια η σοσιαλιστική κοινωνία. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ στη δουλειά μας, στη γειτονιά μας, ΠΑΝΤΟΥ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Οργανικά κενά 2021: Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας

Πρεμιέρα για τα σχολεία - Μόνο με αρνητικό self test η είσοδος στην τάξη

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

vomvardismoi gaza
Χάος στη Λωρίδα της Γάζας: 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (Videos)
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και ρουκέτες στα ισραηλινά εδάφη από τη Χαμάς - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά
Χάος στη Λωρίδα της Γάζας: 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (Videos)
koronoios sxoleia
Σχολεία-Μεσολόγγι: Σφοδρή αντίδραση της ΕΛΜΕ για το άνοιγμα
Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων στο Μεσολόγγι την Τρίτη καταγγέλλει η Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, μετά την έκρηξη των...
Σχολεία-Μεσολόγγι: Σφοδρή αντίδραση της ΕΛΜΕ για το άνοιγμα
Μένιος Φουρθιώτης: Δεν θυμάμαι, δεν γνωρίζω, είμαι αθώος
Αθώος δηλώνει ο Μένιος Φουρθιώτης, όπως και οι δύο συγκατηγορούμενοί του - Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι...
Μένιος Φουρθιώτης: Δεν θυμάμαι, δεν γνωρίζω, είμαι αθώος