Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες στο Λαύριο
Η πρώτη επίσκεψη για το 2020 (Σάββατο 18/1) στο Λαύριο
Παραδώσαμε στον καταυλισμό στη θέση Νεράκι πολλές μερίδες φαγητό, σακούλες με τρόφιμα που έστειλαν οι φίλοι από το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης και το Xanadu / Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος (στην Ξάνθη). Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν την ημέρα της προβολής της ταινίας για τις γυναίκες στη Ροζάβα, την οποία οι δύο συλλογικότητες οργάνωσαν από κοινού. 
 
Ευχαριστούμε την Χαρά από τα Εξάρχεια για για το ηλεκτρικό φουρνάκι - κουζινάκι, τον Γιώργο από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής για το ηλεκτρικό φουρνάκι - κουζινάκι, τον Γιώργο από την Μεταμόρφωση για το πλυντήριο ρούχων, τον Νίκο από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων για τα χαλάκια, τα σκεύη μαγειρέματος, τα πιατικά, τους φίλους από το φούρνο στην Καλλιθέα για τα τσουβάλια με το ψωμί. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που συμβάλλουν στη διαρκή καμπάνια αλληλεγγύης για τις ανάγκες των Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο.
 
Στον καταυλισμό στο Νεράκι ο πληθυσμός έχει φτάσει τα 120+ άτομα με πολλά παιδιά ανάμεσά τους. Οι Κούρδοι πρόσφυγες με προσωπική εργασία και με τα υποτυπώδη μέσα που διαθέτουν, βελτιώνουν την καθημερινότητά τους. Έχουν κατασκευάσει στέγαστρα μπροστά από πολλά κοντέινερς για προστασία από τη βροχή και τον ήλιο του καλοκαιριού. Κατασκευάζουν επίσης, με την οικονομική στήριξη αλληλέγγυων, αίθουσα - σχολείο. Φτιάχνουν ανθόκηπο και λαχανόκηπο. Έχουν κατασκευάσει στεγασμένο χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί όλα τα πλυντήρια ρούχων, τα οποία έχουν συλλογική χρήση. Επιδιορθώνουν ένα κοντέινερ για να στεγαστεί κάποια καινούργια οικογένεια. Κατασκεύασαν "φυλάκιο" στην είσοδο του καταυλισμού για όσους έχουν νυχτερινή βάρδια περιφρούρησης. Έχτισαν στεγασμένο χώρο όπου κατασκεύασαν ξυλο-φουρνο ψησίματος.
 
Οι Κούρδοι πρόσφυγες δεν παραιτούνται, παλεύουν ενάντια στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, σε πείσμα του κεντρικού και του τοπικού κράτους (Δήμος Λαυρεωτικής) που προσπαθούν να τους λυγίσουν με την εγκατάλειψη και τις κάθε είδους πιέσεις που τους ασκούν. Η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων και των κοινωνικών συλλογικοτήτων τους συμπαραστέκεται.
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.....ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 
Βοηθήστε τη δράση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.... Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο δεν πρέπει να μείνουν μόνοι.
τραπεζικός λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας, για κατάθεση χρημάτων: 720 / 648866 - 81
IBAN: GR1001107200000072064886681
 
εικόνα.png

εικόνα.png 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Εκπαίδευση, την Εργασία, την Πολιτική και την Κοινωνία στο alfavita.gr


Η Αναγνωρισμένη Επιμόρφωση - Εξειδίκευση 420 ωρών από τον ΑΣΕΠ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 

Όλα τα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς ΕΔΩ: Σχολική Ψυχολογία, ΕΑΕ, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Παιδαγωγική κ.α.
 

Νέες Προσλήψεις Καθηγητών στα ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας): ΑΛΛΑΞΕ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 

 

σχετικά άρθρα

Σάμος: Ο πυροσβέστης που βρήκε τα δύο παιδιά, “προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν”
Σάμος: Ο πυροσβέστης που βρήκε τα δύο παιδιά, “προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν”
Πατέρας του Άρη: ”Σε καμάρωνα αγόρι μου. Έβλεπα σε σένα τα δικά μου νιάτα. Ανέπνεες για την Κλαίρη και η Κλαίρη για σένα.
Σάμος: Ο πυροσβέστης που βρήκε τα δύο παιδιά, “προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν”