Thumbnail
«Μπορεί και περισσότερα» λένε οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση αναφορικά με τη «βιομηχανία» παραγωγής πτυχίων μαϊμού σε φροντιστήριο με υπολογιστές και ξένες γλώσσες

Οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση πρωτοφανούς σκανδάλου για τα δεδομένα της Λέσβου σχετικά με τη βιομηχανία παραγωγής πτυχίων- μαϊμού που απασχολεί τις Αρχές, όπως αποκάλυψε χτες το «Ν» εκτιμούν ότι πρόκειται για πάνω από 100 πλαστά πτυχία! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους μάρτυρες που έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Εισαγγελία, ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν ότι το πτυχίο τους ήταν πλαστό. Θυμίζουμε ότι το κουβάρι ξετυλίχτηκε όταν υποψήφιος υπέβαλε το πτυχίο του σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ και σε σχετική δειγματοληψία βρέθηκε ότι δεν είναι γνήσιο. Μάλιστα όπως προκύπτει, είχε δώσει «εξετάσεις» το 2017, δηλαδή δύο χρόνια πριν.

Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι στην τελευταία εξεταστική περίοδο που διεξήχθη εντός του «Φροντιστηρίου» με υπολογιστές και ξένες γλώσσες τα 54 από τα 65 πτυχία ήταν πλαστά, δηλαδή μόνο σε μία «φουρνιά», οι εμπλεκόμενοι εκτιμούν ότι τα πτυχία- μαϊμού είναι περισσότερα από 100.

Αρκετοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για τη γνησιότητα του πτυχίου τους και εν προκειμένω των αγγλικών. Παρόλ' αυτά σε πολλά από αυτά, όπως προκύπτει από τους μάρτυρες, απουσιάζει η υπογραφή από τον φορέα πιστοποίησης ή η σφραγίδα. Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι που εξετάζουν την υπόθεση σχολίαζαν στο «Ν» ότι με γυμνό μάτι μπορεί κανείς να καταλάβει ότι το «πτυχίο» παρουσιάζει πολλές ανακολουθίες σε σχέση με τα γνήσια.

«100% επιτυχία!»

Φαίνεται πάντως πως ήταν αρκετοί εκείνοι που έπεσαν στην παγίδα του «100% επιτυχία» που υπόσχονταν το εν λόγω «φροντιστήριο». Καθηγητής αγγλικών που είχε διάλογο με κάποιους παθόντες μας μετέφερε τον διάλογο: «Είναι δυνατόν όταν δεν διαβάζεις αγγλικά, όταν στο μάθημα δεν παραδίδονται αγγλικά, αλλά τρόποι για να περάσεις μέσω υπολογιστών να θεωρείς ότι συμμετέχεις σε μια πιστοποιημένη διαδικασία;». Ακόμα περισσότερο σε αγγλικά ανώτατου επιπέδου τύπου Proficiency, είναι γνωστό ότι φορείς, όπως για παράδειγμα το Cambridge, έχουν ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας κάθε υποψήφιος που έχει μοναδικό αριθμό εξεταζόμενου μπορεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, όχι μόνο το αν πέρασε ή όχι, αλλά και τις βαθμολογίες που κατέγραψε αναλυτικά στις ενότητες της έκθεσης, των προφορικών κ. ά.

Πηγή: stonisi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα