Thumbnail
"Καμπάνα" 20.000€ σε εργοδότη, ο οποίος παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε εργαζόμενη, απευθυνόμενος σε αυτήν με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», όταν η εργαζόμενη αντέδρασε στις προσβολές και την εργοδοτική αυθαιρεσία, ο εργοδότης την απέλυσε χωρίς να της καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» δηλώνει την πλήρη ικανοποίησή του για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει εργαζόμενη – μέλος μας, ακυρώνοντας την απόλυσή της και καταδικάζοντας εργοδότη με ποσό αποζημίωσης 20.000€ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του. Ο συγκεκριμένος εργοδότης σχεδόν καθημερινά παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, απευθυνόμενος με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις προς αυτή.

Όταν η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος και αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω, ο εργοδότης φρόντισε να την απομακρύνει από την εργασία δίχως να της καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα. Το Δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις ύψους 36.839,50€, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Οι δυσκολίες της καταγγελίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων της δεν έκαμψαν την εργαζόμενη, ούτε  την «ΕΝΩΣΗ», τη ΓΣΕΕ και τo δικηγόρο Ρομποτή Σπυρίδωνα, που καθοριστικά και συντονισμένα σταθήκαμε δίπλα της σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, του Συνήγορου του Πολίτη και του Δικαστηρίου.

Με το παρόν Δελτίο Τύπου δίνουμε στη δημοσιότητα αποσπάσματα του αιτιολογικού της απόφασης, ώστε να γίνει κατανοητό απ’ όλους όσοι εκ των πολιτικών μας ζουν σε ένα «παράλληλο σύμπαν», τις συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τους οποίους καλούμε να μην διστάζουν να καταγγέλλουν ανάλογες συμπεριφορές εργοδοτών στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα μας www.idiotikoi.gr και να οργανωθούν σε ενιαία δράση με το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ».

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον αυταρχισμό, την ομηρεία και το φόβο!"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα