Κ. Βαξεβάνης: Ο Τάκης Χατζής εξαπάτησε το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττοντας 1 εκατομμύριο ευρώ
Δυό μισθοί έπεφταν στην τσέπη του την ώρα που κουνούσε το δάχτυλο στους δημοσίους υπαλλήλους

Με μια μεγάλη αποκάλυψη κυκλοφορεί το περιοδικό HOT DOC, όπως αναφέρει και ο Κώστας Βαξεβάνης στο σημερινό τους άρθρο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού, ο γνωστός δημοσιογράφος Τάκης Χατζής, «εξέχον μέλος της δημοσιογραφικής κοινότητας με εκπομπές, sites και δημόσια αναγνώριση, ο οποίος κανοναρχεί το φιλοθέαμον κοινό στα μυστικά της παγκόσμιας κρίσης και οικονομίας, έχει μόλις απολυτήριο Δημοτικού, ενώ εξαπάτησε το Ελληνικό Δημόσιο, εκτός από τους θεατές, εισπράττοντας 1 περίπου εκατομμύριο ευρώ ως διευθυντής της ΕΡΤ και δημοσιογράφος της Γενικής Γραμματείας Τύπου. Δυό μισθοί έπεφταν στην τσέπη του την ώρα που κουνούσε το δάχτυλο δηλώνοντας την αναγκαιότητα της λιτότητας και την παθογένεια του Δημοσίου. Μίλαγε για τα πάντα, για τους τεμπέληδες έλληνες, για την ανεύθυνη αριστερά, για τη νομιμότητα ακόμη και για τα πλαστά πτυχία. Για όλους και για όλα. Έπαιρνε και συνεντεύξεις από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ ήταν αποσπασμένος στη ΝΔ, δηλαδή έπαιρνε συνέντευξη απ τον εργοδότη του κάνοντας διάφορα χατζηαβατικά προς επιβεβαίωση της αντικειμενικότητάς του».

Η αποκάλυψη αυτή, θυμίζουμε, έρχεται να προστεθεί στην καταγγελία περι δημοσιογράφων με «πτυχίο» ΔΝΤ που έκανε στην επιτροπή της Βουλής ο Ρουμελιώτης.

Η «κάθαρση» για το ελληνικό δημοσιογραφικό τοπίο έχει πολύ δρόμο να διανύσει καθώς πέραν από τα πρόσωπα θα πρέπει να υπάρξουν εκείνες οι θεσμικές παρεμβάσεις που να βάλουν στο στόχαστρο και την αιτία που τα παράγει. Η αλήθεια είναι όμως, ότι για πρώτη φορά οι ψίθυροι για το σάπιο σύστημα των ΜΜΕ στην Ελλάδα αρχίζουν να δυναμώνουν και αυτό θα έχει αναμφίβολα θετικές επιπτώσεις.  

best of network

σχετικά άρθρα