ειδικη αγωγή
Αυτό είναι το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ που συγκεντρώνει τις περισσότερες αιτήσεις στην Ελλάδα πάνω στο εν λόγω αντικείμενο

Το πανελλαδικό ενδιαφερόν για το Μεταπτυχιακό  «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών φτάνει ακόμα μία χρονιά στα ύψη με το που δημοσιεύτηκε η προκήρυξη.

Οι εξελίξεις στον ελλαδικό χώρο που αφορούν γενικότερα τον τομέα του κρίσεων και των καταστροφών σε περιβαλλοντικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, κάνει ακόμα πιο περιζήτητο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ.

 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετρά ήδη οκτώ χρόνια επιτυχούς πορείας, καλύπτοντας το πολύπτυχο αυτό αντικείμενο, με την παροχή τριών σύγχρονων ειδικεύσεων:

  1. Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στους Διοικητικούς και Αναπτυξιακούς Τομείς
  2. Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
  3. Στρατηγικές Αειφόρου Ανάπτυξης στην Αυτοδιοίκηση

Η Ιστορία και η Εξέλιξη του ΠΜΣ

Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» παρακολουθεί ενεργά τις εξελίξεις στα γνωστικά του αντικείμενα, επικαιροποιείται και εξελίσσεται. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή των κορυφαίων διδασκόντων, των στελεχών, αλλά και των μεταπτυχιακών του φοιτητών και φοιτητριών του, πολλοί από τους οποίους κατέχουν σχετική ιδιότητα, επιχειρησιακή, υπηρεσιακή ή θεσμική, κάθε πτυχή του αντικείμενου σπουδών προσεγγίζεται ολιστικά και διεπιστημονικά. Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του, το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» έχει δημιουργήσει μία ευρεία κοινότητα αποφοίτων σε όλη την Ελλάδα, ένα δίκτυο ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο, αλλά κοινά ενδιαφέροντα, που επικοινωνούν με την ίδια γλώσσα και παράγουν ερευνητικό έργο.

Οι σπουδές εμπλουτίζονται κάθε χρόνο με σειρά από παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, κύκλους σεμιναρίων, προσομοιώσεις, συμπόσια, ημερίδες, επιστημονικές – ερευνητικές αποστολές και ειδικές δραστηριότητες σε περιοχές ιδιαίτερου περιβαλλοντικού, γεωδυναμικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και σε περιοχές, σε όλο τον κόσμο, που εξελίσσονται Περιβαλλοντικές, Φυσικές και Τεχνολογικές Καταστροφές ή Ανθρωπιστικές Κρίσεις.

Ομιλία του καθ. Ευθύμη Λέκκα στην Ημερίδα "Κλιματική Αλλαγή & Κλιματική Κρίση", 11.04.2022

Η εκπαιδευτική διαδικασία του ΠΜΣ

Η εκπαιδευτική διαδικασία, «πράσινη» και πλήρως ψηφιακή, συμβαδίζει με το αντικείμενο, αλλά και με τα καλέσματα της σύγχρονης εποχής. Υλοποιείται με τη χρήση πιστοποιημένων συστημάτων ασύγχρονης και σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning), χωρίς την απαίτηση φυσικής παρουσίας. Εργαζόμενοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες έχουν με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την παρακολούθηση του ΠΜΣ στο διαθέσιμο χρόνο τους και ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής ή εργασίας τους.

Το Πρόγραμμα Σπουδών έχει διάρκεια 3 εξαμήνων (18 μηνών), εκ των οποίων το 3ο αφιερώνεται στην εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διατριβής. Έχοντας κλιμακούμενη εκπαιδευτική ροή, καθένα από τα πέντε μαθήματα των δύο πρώτων εξαμήνων εκκινεί και παραμένει αυτοτελές μέχρι την περάτωσή του και την έναρξη του επόμενου.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το Μεταπτυχιακό απευθύνεται σε όλους τους κατόχους τίτλων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών (Α.Σ.Ε.Ι.), Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Σχολής Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Σχολής Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος καθώς και Σχολών Δημόσιας Διοίκησης, ισότιμες με ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ.

Περισσότερα

Όλες οι πληροφορίες για το ΠΜΣ είναι διαθέσιμες στο www.edcm.edu.gr, ενώ οι αιτήσεις εγγραφής για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, σύμφωνα με την Προκήρυξη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά σεμινάρια της παρ. 1 του άρθρου 95 είναι προαιρετική και συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή τους.
ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Η κατάταξη στα ΜΚ της προηγούμενης περίπτωσης πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το...
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες
Το παιδί όταν έφθασε στο νοσοκομείο είχε μυδρίαση στους οφθαλμούς και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του...
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες