ΠΜΣ «Κυβερνοασφάλεια και Επιστήμη Δεδομένων» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Πανεπιστημίου Πειραιώς « Κυβερνοασφάλεια και Επιστήμη Δεδομένων»
Ανοικτές αιτήσεις για την εγγραφή σας στο Μεταπτυχιακό «Κυβερνοασφάλεια και Επιστήμη Δεδομένων». Δηλώστε συμμετοχή!

Σκοπός και Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Κυβερνοασφάλεια και Επιστήμη Δεδομένων» έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση νέων επιστημόνων στις επιστημονικές περιοχές της Ασφάλειας Εφαρμογών, Συστημάτων και Δικτύων, της Επιχειρησιακής Αναλυτικής και Αναλυτικής Δεδομένων καθώς και στις νέες επιστημονικές περιοχές που δημιουργούνται από τη σύγκλιση των παραπάνω περιοχών, όπως είναι η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα μεγάλων δεδομένων και η εφαρμογή της επιστήμης δεδομένων στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας. 

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η επιστημονική και τεχνολογική κατάρτιση σε πεδία της Πληροφορικής που επιδεικνύουν ραγδαία επιστημονική ανάπτυξη, υψηλή δυναμική και διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση στην Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά εργασίας όπως είναι τα αντικείμενα που αναφέρθηκαν παραπάνω, με σκοπό την εκπαίδευση καταρτισμένων και ικανών επιστημόνων και ερευνητών που θα προωθήσουν την ανάπτυξη της χώρας και των Ελληνικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Το ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) σε «Κυβερνοασφάλεια και Επιστήμη Δεδομένων» (Cybersecurity and Data Science) με τις εξής ειδικεύσεις:

  1. Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων - Information and Communication Systems Security.
  2. Ασφάλεια και Αξιοπιστία Υποδομών και Συστημάτων - Infrastructure and Systems Security and Reliability.
  3. Επιχειρηματική Αναλυτική και Αναλυτική Δεδομένων - Business and Data Analytics.

Τέλη Φοίτησης

Τα τέλη φοίτησης ανέρχονται στο ποσό των 4.500 Ευρώ.
 

Το Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών του ΠΜΣ περιλαμβάνει μαθήματα τα οποία προσφέρουν μία συνδυαστική προσέγγιση των ερευνητικών πεδίων που καλύπτει το ΠΜΣ, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε βάθος εξειδίκευσης σε ένα ερευνητικό πεδίο.

Σε καθένα από τα δύο πρώτα εξάμηνα, οι φοιτητές πλήρους φοίτησης υποχρεούνται να παρακολουθήσουν επιτυχώς μαθήματα 30 πιστωτικών μονάδων ανά εξάμηνο. Οι φοιτητές μερικής φοίτησης υποχρεούνται να παρακολουθήσουν επιτυχώς μαθήματα 15 πιστωτικών μονάδων και άνω ανά εξάμηνο. Το τρίτο εξάμηνο είναι αφιερωμένο στην εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (ΜΔΕ). H ΜΔΕ μπορεί να εκπονείται σε συνεργασία με οργανισμούς και εταιρείες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων για την απόκτηση του ΔΜΣ ανέρχεται σε 90 πιστωτικές μονάδες.

Η γλώσσα των μαθημάτων και της μεταπτυχιακής διατριβής είναι η Ελληνική, με δυνατότητα αλλαγής στην Αγγλική μετά από απόφαση των αρμοδίων οργάνων. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται δια ζώσης. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης μέρους της διδασκαλίας εξ αποστάσεως σε ποσοστό που ορίζει ο νόμος.

Δείτε αναλυτικά την Προκήρυξη του ΠΜΣ

Αιτήσεις έως 15/06/2021

Δηλώστε συμμετοχή στο Μεταπτυχιακό «Κυβερνοασφάλεια και Επιστήμη Δεδομένων»

 

 


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ: Μεγάλη συμμετοχή για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία - Κατατέθηκαν 13.291 αιτήσεις για 4.039 θέσεις
ΥΠΑΙΘ: Μεγάλη συμμετοχή για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά