Προγράμματα e-Learning στην Ανάλυση Δεδομένων από το ΟΠΑ
Οι εγγραφές στην επόμενη σειρά είναι ανοικτές μέχρι τις 9/5/2021. Κάντε την αίτηση σας!

Ε-Learning Προγράμματα στην Ανάλυση Δεδομένων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προγράμματα e-Learning με τη γλώσσα προγραμματισμού R από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες Στατιστικής & Ανάλυσης Δεδομένων

analisi-dedomenon-opa

Η στατιστική γλώσσα προγραμματισμού R αποτελεί το επικρατέστερο υπολογιστικό εργαλείο για έναν σύγχρονο Στατιστικό και Επιστήμονα Δεδομένων. Είναι ένα πολύτιμο μέσο διαχείρισης δεδομένων αλλά κυρίως στατιστικής ανάλυσης που περιλαμβάνει σύγχρονες μεθοδολογίες αιχμής. Το γεγονός ότι η R είναι μια γλώσσα ανοικτού κώδικα, ώστε ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με την ανάπτυξη βιβλιοθηκών που υλοποιούν στατιστικές μεθοδολογίες, έχει οδηγήσει σε έναν αλματώδη, σχεδόν φρενήρη, ρυθμό ανάπτυξής της. Ταυτόχρονα, η R διαθέτει υψηλής ποιότητας λειτουργίες διαγραμματικής απεικόνισης, καθιστώντας την έτσι ένα σημαντικό μέσο οπτικοποίησης δεδομένων. Έτσι προκύπτει η άμεση ανάγκη για εκπαίδευση και κατάρτιση στη γλώσσα αυτή μεγάλου αριθμού επιστημόνων, από διαφορετικά και ποικίλα γνωστικά αντικείμενα, που μέχρι πρότινος βασίζονταν στη χρήση εμπορικών στατιστικών λογισμικών κλειστού τύπου. Επιπλέον, η ανάπτυξη μεθοδολογιών ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data) και οι συναφείς εξελίξεις τόσο στη Στατιστική όσο και άλλες επιστήμες εντείνουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη επιμόρφωσης στην R και τις δυνατότητες της.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) προσφέρει εδώ και χρόνια δύο προγράμματα e-learning για την εκμάθηση της R. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως σκοπό να εκπαιδεύσουν φοιτητές, πτυχιούχους, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, με σκοπό να τους εισάγουν στις βασικές αρχές της R. Συγχρόνως, διδάσκουν τις βασικότερες έννοιες της Στατιστικής με κατανοητό, σωστό και συστηματικό τρόπο, χρησιμοποιώντας την R ως το βασικό εργαλείο εφαρμογής της.

Η διδασκαλία πραγματοποιείται μέσω ασύγχρονης (e-learning) εκπαίδευσης από το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό του Εργαστηρίου Υπολογιστικής & Μπεϋζιανής Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και επιβλέπονται από καθηγητές που διδάσκουν την R στο ΟΠΑ από το 2000.

Τα E-Learning προγράμματα στην Ανάλυση Δεδομένων είναι τα ακόλουθα:

 1. Ανάλυση Δεδομένων με τη Χρήση της R: Εκμάθηση στατιστικής ανάλυσης δεδομένων με τη χρήση της γλώσσας R σε ένα πρόγραμμα ασύγχρονης διδασκαλίας 80 ωρών που ολοκληρώνεται σε 10 εβδομάδες.

  Το πρόγραμμα προσφέρει μια σύντομη αλλά συστηματική εισαγωγή στις βασικές αρχές αλλά και σε θέματα βασικού προγραμματισμού στην R. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευόμενος θα μάθει να χρησιμοποιεί την R για την εφαρμογή στατιστικής ανάλυσης δεδομένων, έχοντας πάντα υπόψη τις βασικές τεχνικές επεξεργασίας και διαχείρισης δεδομένων, αλλά και σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων με τη χρήση πραγματικών δεδομένων.

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους τμημάτων Στατιστικής που δεν διδάχθηκαν R, αποφοίτους Μαθηματικών τμημάτων, επαγγελματίες και εργαζόμενους που στην καθημερινότητα τους χρειάζεται να επεξεργάζονται και να αναλύουν δεδομένα και ερευνητές από διάφορα αντικείμενα που χρειάζονται για την έρευνά τους τόσο στατιστικές μεθόδους, όσο και τη χρήση της R.
   
  analisi-dedomenon-R-OPA

   
 2. Προχωρημένη Ανάλυση Δεδομένων με τη Χρήση της R: Το δεύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην R, που αποτελεί φυσική συνέχεια του πρώτου, έχει μέση διάρκεια 100 ωρών και ολοκληρώνεται σε 12 εβδομάδες. Επικεντρώνεται σε τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, μοντελοποίηση, προβλέψεις και ερμηνεία αποτελεσμάτων. Απευθύνεται σε συμμετέχοντες που ξέρουν τα βασικά στοιχεία της R και επιθυμούν να εμβαθύνουν στην ανάλυση δεδομένων με τη χρήση της.

  Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, ο εκπαιδευόμενος θα ασχοληθεί με πιο προχωρημένα θέματα ανάλυσης δεδομένων που βασίζονται σε ρεαλιστικά σενάρια και τα οποία είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων στην ερευνητική/ εργασιακή ζωή.

  Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι αφενός να εκπαιδεύσει πτυχιούχους και στελέχη στην ανάλυση δεδομένων με την R, αλλά συγχρόνως να προσφέρει και να διδάξει σημαντικές έννοιες της Στατιστικής με κατανοητό, σωστό και συστηματικό τρόπο.

  Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος θα ασχοληθεί με:

  α) Παλινδρομικά μοντέλα
  β) Ανάλυση διακύμανσης κατά δύο παράγοντες
  γ) Λογιστική παλινδρόμηση
  δ) Μοντέλα για συχνότητες - Παλινδρόμηση Poisson
  ε) Μοντέλα Ταξινόμησης – Classification
  data-analisi-dedomenon-opa

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που φέρει την εγγύηση και το κύρος του ονόματος του ΟΠΑ για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Τα προγράμματα προσφέρονται 2 – 3 φορές το χρόνο. Οι εγγραφές στην επόμενη σειρά είναι ανοικτές μέχρι τις 9/5/2021. Οι φόρμες αίτησης συμμετοχής είναι διαθέσιμες εδώ:

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

vomvardismos israil
Παλαιστίνη: Αυξάνονται τα θύματα από τους ισραηλινούς βομαρδισμούς
Ένας ακόμα νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη - Κατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα
Παλαιστίνη: Αυξάνονται τα θύματα από τους ισραηλινούς βομαρδισμούς
Εργασιακά: Κάλεσμα εκπαιδευτικών σε κινητοποίηση την Τετάρτη
«Κάτω τα χέρια από το αιματοβαμμένο 8ωρο», σημειώνει ο ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης», καλώντας σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη
Εργασιακά: Κάλεσμα εκπαιδευτικών σε κινητοποίηση την Τετάρτη
mitsotakis
Πρότυπα-Πειραματικά - Μητσοτάκης: Προεκλογική δέσμευση η ενίσχυσή τους
«Από την επόμενη σχολική χρονιά, τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα φτάσουν τα 112 από 62», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πρότυπα-Πειραματικά - Μητσοτάκης: Προεκλογική δέσμευση η ενίσχυσή τους
we are Europe_cover
Η Ευρώπη Είμαστε Εμείς: Ένα βιβλίο για παιδιά και τα 40 χρόνια στην ΕΕ
«Η Ευρώπη Είμαστε Εμείς»: μια μοντέρνα έκδοση για παιδιά 7 – 11 ετών, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Ευρώπη Είμαστε Εμείς: Ένα βιβλίο για παιδιά και τα 40 χρόνια στην ΕΕ