E-Learning στη γλώσσα προγραμματισμού Python από το ΟΠΑ
Υψηλής ποιότητας πρόγραμμα κατάρτισης στη γλώσσα προγραμματισμού Python από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

E-Learning Πρόγραμμα Γλώσσας Προγραμματισμού Python

Python: Τα κάνει όλα και συμφέρει

Στις μέρες μας, η Python είναι ίσως η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού τόσο στο ακαδημαϊκό περιβάλλον όσο και στις επιχειρήσεις και γενικά την αγορά εργασίας. Οι λόγο πολλοί: είναι δωρεάν, αξιόπιστη, αποτελεσματική και ο χρήστης μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναγκών του, όπως

  • ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων,
  • εφαρμογές στον παγκόσμιο ιστό,
  • χειρισμός μεγάλου όγκου δεδομένου,
  • μηχανική μάθηση,

με ελάχιστες γραμμές κώδικα, χάρις στις εκατοντάδες δωρεάν βιβλιοθήκες που διαθέτει και τις έτοιμες ρουτίνες που παρέχουν. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη που η παγκόσμια κοινότητα την έχει αγκαλιάσει, εντάσσοντάς τη σχεδόν σε κάθε πεδίο εφαρμογής, και παγκόσμιοι οργανισμοί όπως οι Google, Yahoo, ABN AMRO αλλά και η NASA τη χρησιμοποιούν εκτενώς στις δραστηριότητές τους.

Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί για υψηλής ποιότητας κατάρτιση στην Python, το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα κατάρτισης πρόγραμμα «Ανάλυση Δεδομένων και Προγραμματισμός σε Python 3» (βασισμένο στην πιο πρόσφατη έκδοση της γλώσσας, την Python 3) που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν γρήγορα ένα πολύτιμο εφόδιο για την αγορά εργασίας.

Δύο σε ένα

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι σχεδιασμένο να μην απαιτεί καμία πρότερη γνώση προγραμματισμού από τους εκπαιδευόμενους του. Με την επιτυχή ολοκλήρωσή του, εκτός της ικανότητας προγραμματισμού που θα αποκτήσει ο καταρτιζόμενος στην συγκεκριμένη γλώσσα, θα έχει την εμπειρία εφαρμογής της σε βασικές εφαρμογές ανάλυσης δεδομένων. Για την επίτευξη του τελευταίου στόχου, έχει σχεδιαστεί η εκμάθηση της γλώσσας να γίνεται μέσα από ενδιαφέροντα και καθημερινά προβλήματα, και όχι στείρα και περιχαρακωμένα από την οπτική μόνο του προγραμματισμού. Ως εκ τούτου, το 30% περίπου της διάρκειας του προγράμματος είναι αφιερωμένο σε case studies και ενδεικτικά παραδείγματα από τον χώρο της ανάλυσης δεδομένων.

Διαδικασία

Τα μαθήματα του προγράμματος γίνονται αποκλειστικά ασύγχρονα, μέσω υπολογιστή και με χρήση σύγχρονης και φιλικής στον χρήστη εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Το υλικό κάθε ενότητας περιλαμβάνει βιντεοδιαλέξεις, διαφάνειες και ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης. Σε περιπτώσεις καταρτιζόμενων με μεγάλο ενδιαφέρον για το αντικείμενο, επιπλέον υλικό μπορεί να παρασχεθεί. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση συγκεκριμένων ενοτήτων υπάρχουν προαιρετικές εργασίες που βοηθούν τόσο στην εξάσκηση των προγραμματιστικών δεξιοτήτων όσο και την εξοικείωση του εκπαιδευόμενου με προβλήματα από τον χώρο της ανάλυσης δεδομένων.

Ανθρώπινος παράγοντας

Αναπόφευκτα, σε κάθε εξ’ αποστάσεως σεμινάριο ασύγχρονης εκπαίδευσης αποτρεπτικό παράγοντα αποτελεί το απρόσωπο της διαδικασίας και η έλλειψη αλληλεπίδρασης. Για την ελαχιστοποίηση του, φιλοσοφία και βασική επιδίωξη του εν λόγω προγράμματος είναι η προσπάθεια των διδασκόντων να είναι σε επικοινωνία με τους καταρτιζόμενους και να ενθαρρύνουν τις προσπάθειές τους ώστε εντέλει οι καταρτιζόμενοι να μην αισθάνονται ότι παρακολουθούν ένα μάθημα «κονσέρβα», χωρίς ανάδραση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις στα ερωτήματά των καταρτιζόμενων, η αποστολή σχολίων ανατροφοδότησης στις προγραμματιστικές εργασίες όπως επίσης και η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως συναντήσεων. Έτσι επιτυγχάνεται η αίσθηση του προσωποποιημένου προγράμματος που εντέλει οδηγεί την συντριπτική πλειοψηφία των καταρτιζόμενων να ολοκληρώνουν επιτυχώς το πρόγραμμα και να εκφράζονται κολακευτικά για αυτό.

Αν λοιπόν θέλετε να προσθέσετε τη γλώσσα προγραμματισμού Python στην φαρέτρα των προσόντων σας, είτε για την επαγγελματική σας εξέλιξη είτε για τις ακαδημαϊκές σας ανάγκες, το πρόγραμμα «Ανάλυση Δεδομένων και Προγραμματισμός σε Python 3» οφείλει να είναι στις πρώτες σας επιλογές.

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που φέρει την εγγύηση και το κύρος του ονόματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Στη σελίδα του προγράμματος περιγράφονται αναλυτικά οι ενότητες που καλύπτει, η διαδικασία συμμετοχής σε αυτό και σχόλια εκπαιδευομένων που ήδη το έχουν ολοκληρώσει.

Το πρόγραμμα προσφέρεται 2 έως 3 φορές το χρόνο, και οι εγγραφές στην επόμενη σειρά είναι ανοικτές μέχρι τις 9/5/2021.

Δηλώστε συμμετοχή 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απαλλαγή από Θρησκευτικά: Τα επτά «χαστούκια» της Δικαιοσύνης και η κ.Κεραμέως
Όλο το χρονικό της δικαστικής παρέμβασης για την υπόθεση της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών και η αδιαλλαξία της πολιτικής...
Απαλλαγή από Θρησκευτικά: Τα επτά «χαστούκια» της Δικαιοσύνης και η κ.Κεραμέως