Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
e-learning-lipsi-epixeirimatikon-apofaseon
Εξ αποστάσεως πρόγραμμα από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πολυπλοκότητα και Αβεβαιότητα στη Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων

Οι επιχειρηματικές αποφάσεις, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο κρίσιμες και σύνθετες, χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα και αβεβαιότητα. Επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων έρχονται στην καθημερινή τους δραστηριότητα αντιμέτωποι με επιλογές και αποφάσεις που ενέχουν ρίσκο και που πρέπει να παρθούν μέσα σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό και πολύπλοκο περιβάλλον.  

H διεθνής ακαδημαϊκή βιβλιογραφία στα γνωστικά αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής, της Διοικητικής των Επιχειρήσεων και της Στατιστικής έχει αναπτύξει μεθόδους και πρακτικές που βοηθούν στη λήψη αποφάσεων και στη βέλτιστη διαχείριση επιχειρηματικών προβλημάτων. Δυστυχώς όμως συχνά οι τεχνικές απαιτήσεις για την κατανόηση και εφαρμογή των μεθόδων και πρακτικών αυτών είναι τόσο υψηλές που αποτρέπουν επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων από το να τις κατανοήσουν και να τις θέσουν σε εφαρμογή.

Σκοπός του Προγράμματος «Πολυπλοκότητα και Αβεβαιότητα στη Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων»

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) προσφέρει το eLearning (εξ αποστάσεως) πρόγραμμα Πολυπλοκότητα και Αβεβαιότητα στη Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων προκειμένου να υπερκεράσει αυτές τις υψηλές τεχνικές απαιτήσεις. Σκοπός του είναι να φέρει σε επαφή επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι στην καθημερινή τους δραστηριότητα έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα λήψης αποφάσεων που χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα και αβεβαιότητα, με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους που θα τους/τις βοηθήσουν στη βέλτιστη διαχείριση των προβλημάτων αυτών.   

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η μεταφορά των μεθόδων αυτών σε τέτοια μορφή, ώστε να είναι κατανοητή και να μπορεί να εφαρμοστεί από επαγγελματίες και στελέχη χωρίς ειδικές τεχνικές, μαθηματικές και υπολογιστικές γνώσεις, και να γίνει κτήμα και καθημερινή πρακτική των επαγγελματιών αυτών.  Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειώσει τους/τις συμμετέχοντες με ποσοτικές και ποιοτικές έννοιες που μπορούν να τους προσφέρουν (α) μία βαθύτερη και πιο ολοκληρωμένη κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, (β) μία νέα οπτική στο πώς αυτά επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες και σε τι βαθμό, και (γ) να τους προσφέρει τεχνικές και μεθόδους (εννοιολογικές, ποσοτικές και υπολογιστικές) που οδηγούν στη βέλτιστη λήψη αποφάσεων, δεδομένων των συνθηκών του προβλήματος. 

Το παραπάνω πλαίσιο του προγράμματος έχει εφαρμογές σε πολλές πτυχές επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας, όπως τουρισμός, ενέργεια, διαχείριση και τιμολόγηση φυσικών πόρων (π.χ. ιχθυοκαλλιέργειες, ορυκτά), τηλεπικοινωνίες και νέες τεχνολογίες (R&D valuation for IT projects), διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, αξιολόγηση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων.

Ενότητες του προγράμματος «Πολυπλοκότητα και Αβεβαιότητα στη Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων»

Οι ενότητες που καλύπτονται στο πρόγραμμα είναι:

  • Εισαγωγή μέσω πραγματικών παραδειγμάτων λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων
  • Μοντέλα και προσομοίωση για επιχειρηματικές αποφάσεις στην πράξη
  • Βέλτιστες επιχειρηματικές αποφάσεις στην πράξη
  • Επιχειρηματικές αποφάσεις σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον
  • Hands-On Project: Επίλυση μελέτης περίπτωσης από επιλεγμένα πραγματικά προβλήματα

Τα μαθήματα του προγράμματος γίνονται πλήρως ασύγχρονα, μέσω υπολογιστή και με χρήση σύγχρονης και φιλικής στο χρήστη εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Οι καταρτιζόμενοι έχουν την ευχέρεια να τα παρακολουθήσουν τις ώρες και μέρες που επιθυμούν, από οποιοδήποτε μέρος βρίσκονται.

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που φέρει την εγγύηση και το κύρος του ονόματος του ΟΠΑ για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος

Το πρόγραμμα προσφέρεται 2 έως 3 φορές το χρόνο, και οι εγγραφές στην επόμενη σειρά είναι ανοικτές μέχρι τις 9/5/2021.

Κάντε αίτηση 


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

dimotiko amfissa 1
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Δράσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο 3ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ
oiele
ΟΙΕΛΕ για απόφαση ΣτΕ: Πολιτική επιλογή ο ελάχιστος βαθμός έντασης της εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση
Σφοδρή κριτική στην απόφαση του ΣτΕ να κρίνει ως συνταγματική την αναμόρφωση του εργασιακού καθεστώτος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών - «Οι παραδοχές...
ΟΙΕΛΕ για απόφαση ΣτΕ: Πολιτική επιλογή ο ελάχιστος βαθμός έντασης της εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση