Δραματοθεραπεία για Εκπαιδευτικούς: Μία Συνάντηση Γνωριμίας
Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας & Έρευνας‎Δραματοθεραπεία Και Εκπαιδευτικοί-Μία Συνάντηση Γνωριμίας - Δωρεάν η πρώτη ημέρα των μαθημάτων

Στόχος της Δραματοθεραπείας είναι η ανάπτυξη της ψυχικής υγείας του ατόμου, διδάσκοντάς το νέους τρόπους διαπραγμάτευσης και αντιμετώπισης των καταστάσεων της ζωής του, επιφέροντας έτσι την ψυχική και συναισθηματική του ισορροπία.

H Δραματοθεραπεία είναι η ένωση δύο συνισταμένων, του δράματος/θεάτρου και της θεραπείας. Η θεραπευτική αξία και η χρήση της έχουν ρίζες στις αρχαίες θεραπευτικές τελετουργίες και τα θεατρικά δρώμενα διαφόρων πολιτισμών.

Η Δραματοθεραπεία, στη σημερινή μορφή της, εφαρμόστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 60´στην Αγγλία. Ο όρος Δραματοθεραπεία αναφέρεται στο Δράμα ως μια μορφή θεραπείας και ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των Ψυχοθεραπειών μέσω Τέχνης, η οποία αξιοποιεί τη μεταφορά και τη δραματική έκφραση για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και των σχέσεων των συμμετεχόντων και μπορεί να λειτουργήσει σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο.

Βιωματικό εργαστήριο δραματοθεραπεία

Το Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας ανακοινώνει την σύσταση Δραματοθεραπευτικής ομάδας που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων που εργάζονται στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σε αυτή τη δραματοθεραπευτική ομάδα, θα δημιουργηθεί ένας κοινός τόπος συνάντησης ανθρώπων με προβληματισμούς, όραμα και την πρόθεση να προσεγγίσουν πολυεπίπεδα τη δουλειά τους. Σκοπός είναι να ακουστούν οι εμπειρίες των μελών και να εργαστούμε με αυτές, ώστε να αποκομίσουμε εργαλεία και τεχνικές που ο καθένας θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει όποτε και όταν τα χρειάζεται. Θα έρθουμε σε επαφή με κομμάτια που πιθανώς μας δυσκολεύουν και γίνονται εμπόδιο στην επαφή μας με τα παιδιά, ή και τους γονείς. Θα δοθεί χώρος και χρόνος στα βιώματα και τις εμπειρίες που θα φέρει κάθε μέλος και μέσα από την ομάδα θα συνδιαμορφωθούν δεδομένα βοηθητικά, βασισμένα σε δημιουργικούς τρόπους εκπαίδευσης.

Οι κύριοι στόχοι της Δραματοθεραπευτικής ομάδας να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του καθενός και να προσεγγίσουμε θέματα όπως:

● Την καλύτερη μεταδοτικότητα του εκπαιδευτικού.
● Την ευαισθητοποίηση σε προβλήματα συμπεριφοράς, ή και δυσκολιών
μάθησης.
● Την υποστήριξη των εκπαιδευτικών για πιθανές παρεμβάσεις, διαχείριση άγχους, επίλυση συγκρούσεων, αποτελεσματική και ουσιαστική επικοινωνία.
● Τη δημιουργικότητα και έκφραση του εκπαιδευτικού σχετικά με το πώς μπορεί να εμπνεύσει τον μαθητή, ώστε να τον ενθαρρύνει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χρειαστεί. 

Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα έχουμε τη δυνατότητα να βιώσουμε τη δραματοθεραπευτική διαδικασία και να έρθουμε σε επαφή με βασικές τεχνικές και εργαλεία της.
Με συντροφιά την τέχνη, το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα, θα ανακαλύψουμε μαζί τη δυναμική της ομάδας και θα ταξιδέψουμε στον κόσμο της εκπαίδευσης.

Η πρώτη μας συνάντηση την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου , είναι ανοιχτή , με ελεύθερη συμμετοχή. 

Ωρα 6-8 μμ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ;

Τηλ: 210-9681500 και  210-3642908
Email: [email protected]

δραματοπθεραπεία

σχετικά άρθρα