Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
exapostaseos 1280
«Μόνη λύση είναι η άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, για 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών/καθαριστριών, συνεχείς ελέγχους με δωρεάν τεστ στα σχολεία, ασφαλείς μετακινήσεις, αύξηση των κονδυλίων προς τις σχολικές επιτροπές»», σημειώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος για το κλείσιμο των σχολείων και την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης

Να ανοίξουν τα σχολεία άμεσα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών ζητά με ανακοίνωσή του ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος - Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης».

«Οι επιπτώσεις της ανάλγητης πολιτικής τους στη μαθητική νεολαία είναι τεράστιες. Βυθίζουν τη νέα γενιά σε μορφωτικά, παιδαγωγικά και ψυχολογικά αδιέξοδα. Και πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτό το έγκλημα. Μόνη λύση είναι η άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, για 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών/καθαριστριών, συνεχείς ελέγχους με δωρεάν τεστ στα σχολεία, ασφαλείς μετακινήσεις, αύξηση των κονδυλίων προς τις σχολικές επιτροπές», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, αναφορικά με την Τηλεκπαίδευση, τονίζεται: «Η "τηλεκπαίδευση" απορρίπτει τους μεγάλους διδακτικούς στόχους και τους παιδαγωγικούς σκοπούς της α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, δημιουργεί τεράστια μαθησιακά κενά στα παιδιά από τα λαϊκά στρώματα, εντείνει τις ανισότητες και τελικά μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο ισχυρό ταξικό φίλτρο. Επιπρόσθετα, όσο και αν η Κεραμέως υποκρίνεται ότι το αγνοεί, σε καμία περίπτωση η πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι υλικές και τεχνικές προϋποθέσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν είναι δεδομένες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου:

Τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι τα μόνα που κατοχυρώνουν την ασφαλή λειτουργία τους

Αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής τους

Η επιβολή ενός δεύτερου lockdown, μετά από αλλεπάλληλες δέσμες απαγορευτικών μέτρων και ουσιαστικά πριν την έναρξη του χειμώνα στη χώρα μας, συνιστά τη μεγαλύτερη απόδειξη της αδιέξοδης και εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας. Αντιμετωπίζοντας το λαό με το προκλητικό ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της και να χρεώσει τα αποτελέσματα της πολιτικής της σε αυτούς που «δεν συμμορφώθηκαν». Άλλωστε η πολιτική των ακατάσχετων περιορισμών, των απαγορεύσεων και των προστίμων, έχει στόχο την εμπέδωση της ατομικής ευθύνης, τη χρέωση στον ανυπάκουο λαό κάθε αρνητικής εξέλιξης και τη δημιουργία ενός αντιδημοκρατικού πλαισίου, αυταρχισμού και καταστολής, για τη συνέχιση της επιβολής μιας βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής. Το 2οlockdown όσο και αν διακηρυκτικά το απεύχονταν, αποτελεί στην πραγματικότητα πολιτική επιλογή της ΝΔ. Η κυβερνητική πολιτική πιστώνεται στο ακέραιο το γεγονός ότι, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνέχισε και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο την πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας. Τα 30.000 οργανικά κενά, αλλά και οι ΜΕΘ που παρά τις διαβεβαιώσεις εξακολουθούν να είναι ελάχιστες σε σχέση με τις 3500 που προβλέπει το οργανόγραμμα του ΕΣΥ, οδηγούν στην κατάρρευσή του, πριν καν μπει ο χειμώνας. Όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση αξιοποίησε και αξιοποιεί στο έπακρο την πανδημία για τη λήψη αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών μέτρων, με στόχο την ακαριαία επιβολή του συνόλου των πιο μαύρων ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών. Οι σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση, στην εργασία, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στο χτύπημα των σωματείων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.

Η συνέχιση αυτής τη πολιτικής για τον ελληνικό λαό επιφυλάσσει μόνο lockdown, εκατόμβες, αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και οικονομική καταστροφή. Γι΄ αυτό επιμένουμε να λέμε ότι ο αγώνας για την ανατροπή της δεν είναι υπόθεση του μέλλοντος, αλλά επιτακτική ανάγκη του παρόντος.

Να ανοίξουν τα σχολεία τώρα!

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, τα κυβερνητικά στελέχη βεβαίωναν ότι δεν θα γίνει γενικό lockdown και ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα κλείσουν τελευταία. Από το καλοκαίρι, η Κεραμέως, αγνοώντας τις δίκαιες αγωνίες και τις προτάσεις του εκπαιδευτικού κόσμου, περιφέρεται στα κανάλια και διαφημίζει την ετοιμότητα και την ασφάλεια των σχολείων, όταν δεν κατάφερε να προμηθεύσει μαθητές και εκπαιδευτικούς ούτε καν με μάσκες. Ακυρώνοντας κάθε επιστημονική θεώρηση και χλευάζοντας τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και με τη διαβεβαίωση ότι «οι πολυπληθείς τάξεις είναι οι πιο ασφαλείς επιδημιολογικά χώροι»... Τώρα πνιγμένη στις αντιφάσεις των μέτρων και των ανακοινώσεών της, η κυβέρνηση, χωρίς να λειτουργήσει ποτέ τα ΑΕΙ, σπεύδει να βάλει λουκέτο και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας.

Οι επιπτώσεις της ανάλγητης πολιτικής τους στη μαθητική νεολαία είναι τεράστιες. Βυθίζουν τη νέα γενιά σε μορφωτικά, παιδαγωγικά και ψυχολογικά αδιέξοδα. Και πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτό το έγκλημα. Μόνη λύση είναι η άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, για 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών/καθαριστριών, συνεχείς ελέγχους με δωρεάν τεστ στα σχολεία, ασφαλείς μετακινήσεις, αύξηση των κονδυλίων προς τις σχολικές επιτροπές.

Όποιο και αν είναι το κόστος, αφού μόνο έτσι εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία των σχολείων. Όλα τα άλλα κυβερνητικά «μέτρα» είναι και κρίθηκαν ανεπαρκή μυθεύματα. Κάθε μέρα που περνάει τα σχολεία μένουν κλειστά με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Η «τηλεκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση

Όσο και αν η Κεραμέως επιχειρεί από την έναρξη της πανδημίας να εμπεδώσει αυτό το νεοφιλελεύθερο ιδεολόγημα, για παιδιά και εφήβους εκπαίδευση «εξ αποστάσεως» δεν υφίσταται. Όσο «διαλλακτικά» και αν ξεκίνησε, επιχειρεί τώρα να επιβάλει τη συνέχισή της υποχρεωτικά. Το υπουργείο, πίσω από τα δάκρυά του για τους μαθητές (τους οποίους πριν λίγο καιρό αντιμετώπισε με ΜΑΤ, χημικά, εισαγγελείς και «αγανακτισμένους») επιχειρεί να κρύψει τους ομολογημένους (καταστολή καταλήψεων) και ανομολόγητους στόχους της «τηλεκπαίδευσης». Οι μαθητές όμως δεν είναι στελέχη πολυεθνικών και ο ρόλος του δημόσιου σχολείου δεν χωράει στο φροντιστηριακό τεχνοκρατισμό της «τηλεκπαίδευσης». Η «τηλεκπαίδευση» απορρίπτει τους μεγάλους διδακτικούς στόχους και τους παιδαγωγικούς σκοπούς της α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης, δημιουργεί τεράστια μαθησιακά κενά στα παιδιά από τα λαϊκά στρώματα, εντείνει τις ανισότητες και τελικά μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο ισχυρό ταξικό φίλτρο. Επιπρόσθετα, όσο και αν η Κεραμέως υποκρίνεται ότι το αγνοεί, σε καμία περίπτωση η πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι υλικές και τεχνικές προϋποθέσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν είναι δεδομένες. Γι΄ αυτό και πρέπει να αποκλειστεί κάθε υποχρεωτικός χαρακτήρας ενός τέτοιου μέτρου. Η με βίαιο τρόπο μεταφορά ενός τέτοιου κόστους σε γονείς και εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν χρέος να αρνηθούν την υποχρεωτικότητα των διατάξεων της τηλεκπαίδευσης και είναι υπόθεση των συλλόγων και των εκπαιδευτικών να κρίνουν και να αποφασίσουν τα μέσα και τις διαδικασίες με τις οποίες θα διατηρήσουν την επικοινωνία για την εκπαιδευτική, παιδαγωγική και ανθρώπινη επαφή με τους μαθητές τους, που βεβαίως είναι απαραίτητη.

  • Κατάργηση της ΠΝΠ για την «τηλεκπαίδευση»
  • Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ οφείλουν να πουν ένα καθαρό όχι στην «τηλεκπαίδευση» του υπουργείου και να πάρουν μέτρα άρσης της υποχρεωτικότητάς της
  • Να κηρυχτεί από ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ απεργία αποχή
  • Καμία καταχώρηση απουσιών - καμία δέσμευση για την ύλη με κλειστά σχολεία Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και μείωση της ύλης, ειδικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα
  • Να ληφθούν αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία!
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Νέα/ος Υπουργός Παιδείας
«Η Παιδεία ίσως είναι η πιο αποτελεσματική - μακροχρόνια μεν με σταθερά αποτελέσματα δε - θεραπεία της κοινωνικής ανισότητας και παράλληλα δυναμώνει...
Νέα/ος Υπουργός Παιδείας