Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών συναντήθηκε με θεσμικούς φορείς
Συναντήσεις είχε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών με βουλευτές, δημάρχους και φορείς στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Ιδρύματος

Συναντήσεις στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και του διαλόγου που έχει θέσει η Πρυτανική Αρχή ως θεμελιώδη άξονα της δημοκρατικής λειτουργίας του Ιδρύματος, πραγματοποίησε και αυτή την εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας.

Ειδικότερα διαδοχικές συναντήσεις, επισκέψεις και συνεργασίες πραγματοποίησε  ο Πρύτανης, με Βουλευτές, Δημάρχους, Φορείς και μέλη ΔΕΠ, τους οποίους ενημέρωσε για τα μείζονα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών των οποίων η επίλυση ακόμη  εκκρεμεί. Επ’ αυτών αντηλλάγησαν απόψεις και παράλληλα συζητήθηκαν αμφίπλευρα θέματα και πιθανές συνεργασίες και συνέργειες με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Συναντήσεις Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών με βουλευτές, δημάρχους και φορείς

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα στις 23 τρέχοντος μηνός, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΟΝΝΕΔ «Ο λόγος σε όλους: Προτάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Ο Πρύτανης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για τα ζωτικής σημασίας  αιτήματα του Πανεπιστημίου Πατρών προς το Υπ. Παιδείας, αφορώντα στην αναγκαιότητα της  άμεσης αύξησης νέων θέσεων μελών ΔΕΠ και  της χρηματοδότησης του Ιδρύματος.

Εθιμοτυπική επίσκεψη επί τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός στις 27/10/20. Στο πλαίσιο  της συνάντησης ενημερώθηκε από τον Πρύτανη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Από την πλευρά του ο βουλευτής Ν. Κρητικός υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός, στηρίζοντας τις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων.

Τον Πρύτανη Καθηγητή Χρήστο Μπούρα επισκέφθηκαν, ο Βουλευτής Ηλείας και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, και Ιωάννης Λυμπέρης. Αντικείμενο της συζήτησης η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στα Τμήματα που εδρεύουν στη περιοχή τους, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των συγκεκριμένων Τμημάτων. Εν συνεχεία το Πανεπιστήμιο Πατρών επισκέφθηκε ο Βουλευτής κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος συζήτησε με τις Πρυτανικές Αρχές σειρά θεμάτων που απασχολούν το Πανεπιστήμιο, όπως η  υποστελέχωση, η μείωση του προϋπολογισμού και η φοιτητική μέριμνα.

Επίσκεψη στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών

Επίσκεψη στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργούν στις πόλεις Μεσολόγγι και Αγρίνιο, πραγματοποίησε σήμερα ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με διδάσκοντες, εργαζόμενους, φοιτητές και τοπικούς παράγοντες σε μία προσπάθεια εμπεριστατωμένης  ενημέρωσης από την πλευρά του Πρυτάνεως για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και ανταλλαγής απόψεων για την κατάσταση και τις ανάγκες των εν λόγω Τμημάτων.

Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Π. Δημόπουλος συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΒ Ελλάδας. Τα θέματα της συζήτησης αφορούσαν την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο μερών.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδιοργανώνει και συμμετέχει στο #Routelab στην Πάτρα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδιοργανώνει και συμμετέχει στο θεματικό πλαίσιο του νέου #Routelab με τίτλο «Καινοτομία...παντού!», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2020. Στόχος της διοργάνωσης είναι το συγκεκριμένο workshop να αποτελέσει ένα καινοτόμο εργαλείο brainstorming, mentoring και δικτύωσης των συμμετεχόντων, που θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της σύγχρονης επικοινωνίας για την διάχυση των απόψεων και θα διευκολύνει την διαδικασία διαδραστικότητας μεταξύ πολιτών, επαγγελματιών και φορέων.

Την Παρασκευή 30/10 το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στις ακόλουθες ενότητες:

• ώρα 14.30, στην ενότητα με τίτλο: «Το Πανεπιστήμιο ως θερμοκοιτίδα ανάπτυξης», με ομιλητή τον καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Κωνσταντίνο Τσεκούρα.
  • ώρα 17.30, στην ενότητα με τίτλο: «Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και καινοτομία σε περιφερειακές οικονομίες (Competitive advantages and innovation in regional economies)». Στη διάρκεια του workshop ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής κ. Παναγιώτης Δημόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, θα παρουσιάσουν την Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ.

Περισσότερες πληροφορίες: https://routelab.gr/#topothesies

Κρούσματα Covid19 στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Υγειονομικό πρωτόκολλο

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών λειτουργεί  Επιτροπή COVID19,  η οποία έχει σχεδιάσει και υλοποιεί υγειονομικό πρωτόκολλο.
Μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει 24 άτομα εκ των οποίων 19 φοιτητές/τριες, 1 μέλος ΔΕΠ, 3 εργαζόμενοι και 1 εξωτερικός συνεργάτης (εργολάβος).
Επιπλέον έγινε ιχνηλάτηση σε όλες τις περιπτώσεις επιβεβαιωμένου κρούσματος και δόθηκαν οδηγίες για καραντίνα  ή τεστ όπου κρίθηκε απαραίτητο σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.
Έχει γίνει απολύμανση σε 12 περιπτώσεις σε χώρους του Πανεπιστημίου (περίπου 25 γραφεία, 5 αίθουσες/αμφιθέατρα διδασκαλίας και 12 εργαστήρια/εργαστηριακοί χώροι).
Με χρήματα από τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών (ιδίους πόρους του Πανεπιστημίου) έχουν μοιρασθεί 25.522 μάσκες επαναχρησιμοποιούμενες και 3.848 απολυμαντικά 0.5lt.
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους (διδάσκοντες, φοιτητές, εργαζόμενους, συνεργεία, εργολάβους, επισκέπτες κ.λ.π).
Το Πανεπιστήμιο Πατρών επιθυμεί να κάνει γνωστό ότι, η φοιτητική εστία Κούκος στο Κουκούλι ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Όλες οι ενέργειες που γίνονται εκεί σε συνέχεια των κρουσμάτων, γίνονται από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις οδηγίες της Επιτροπής COVID19 στο σύνδεσμο: http://www.upatras.gr/el/node/9462
Η υγεία όλων μας αποτελεί προτεραιότητα.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings