«Παγούρι μικρό, μάσκα τεράστια και ο κατά Κεραμέως μέσος όρος στο "μασκοπαγουρίνο" ιδανικός»
Όλοι και όλες, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, τονίζει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Ανακοίνωση σε ειρωνική διάθεση αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και τα όσα έζησε ο εκπαιδευτικός κόσμος με τις μάσκες και τα παγουρίνα εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Πιο αναλυτικά αναφέρεται:

Οι «αχάριστοι» εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα έπρεπε κανονικά να είναι ευγνώμονες στην Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας αλλά και στους δήμους, από το επίπεδο προετοιμασίας τους για το άνοιγμα των σχολείων. Είναι χαρακτηριστικές οι μάσκες που έφτασαν στα σχολεία, που μόνο μάσκες για παιδιά δεν είναι.

Πέρα όμως από το αστείο (ή γελοίο) της μάσκας, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα.

  • Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν παραλάβει ακόμα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που υποτίθεται θα ήταν έγκαιρα στα σχολεία. Στην Κέρκυρα έφτασε μόνο μια μάσκα κι αυτή ΟΧΙ για όλους τους μαθητές και βέβαια καμία για τους εκπαιδευτικούς.
  • Τα μαθήματα ξεκινάνε με τουλάχιστον 20.000 κενά σε εκπαιδευτικούς και 70 κενά στην Κέρκυρα, μόνο στη Δευτεροβάθμια. 27 είναι τα κενά και στην Ειδική Αγωγή, για τα οποία η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τους διορισμούς, οι οποίοι δεν είναι ούτε «σταγόνα στον ωκεανό» των κενών.
  • Σε πολλά τμήματα στοιβάζονται 25, 26 και 27 μαθητές, μέσα σε ακατάλληλες αίθουσες, σε αίθουσες κοντέινερ, σε ανθυγιεινό περιβάλλον.
  • Εν μέσω πανδημίας, με αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, ο αριθμός των καθαριστριών-καθαριστών είναι ίδιος με πέρσι, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα υπάρχει επαρκής καθαριότητα. Πολλά σχολεία δεν πρόλαβαν να καθαριστούν όπως πρέπει ενόψει του ανοίγματος. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν σχολεία που έχουν καθαρίστρια για 3 ώρες!
  • Η μεταφορά των μαθητών έγινε με γεμάτα τα λεωφορεία χωρίς να εξασφαλίζεται η τήρηση των αποστάσεων και η ασφάλεια στα ΜΜΜ.

Τέρμα πια στην κοροϊδία, δε θα ανεχτούμε κανένας να παίζει με την υγεία την ασφάλειά μας, με τη μόρφωση των παιδιών μας.

Όλοι και όλες, στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 18/9 στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, στις 13:30, στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, στην απεργιακή κινητοποίηση που οφείλουν άμεσα να κηρύξουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θεωρεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αναλώσιμους», σημειώνεται μεταξύ...
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία
Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζήτησε να μην κληθεί κανείς διευθυντής σχολείου για κατάθεση σε Αστυνομικό Τμήμα, αίτημα που η εισαγγελέας δεν δέχτηκε
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία