Σε Ευρωπαϊκούς ρυθμούς για μια εβδομάδα τo 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου
Ανακοίνωση

         

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΒΑΘΜΙΑΣ &

Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

 

 

 

 

 

                Αλιβέρι  25/10/2019

             

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 

προς

Μ.Μ.Ε.

 

 

Δ/νση              :

Πλάτωμα Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

 

 

Τηλ/fax           :

22230-22063 / 25201

 

E-mail              :

mail@2lyk-aliver.eyv.sch.gr

 

Web                 :

http://2lyk-aliver.eyv.sch.gr

 

Πληροφορίες :

κα. Γότα Ελένη

 

Για πρώτη φορά το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου υποδέχτηκε είκοσι έξι μαθητές και μαθήτριες και έξι καθηγητές από Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία στο πλαίσιο της τέταρτης διακρατικής βραχυπρόθεσμης ανταλλαγής Ομάδων μαθητών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ΚΑ219 με θέμα: “Generazione Web Europeo” (Η Γενιά του Ευρωπαϊκού Ιστού). Από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019, οι εταίροι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του σχολείου μας και συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με την επιχειρηματικότητα και τον βιώσιμο τουρισμό εντός και εκτός σχολείου.  Παράλληλα, με σύμμαχο τον πολύ καλό για την εποχή καιρό, γνώρισαν ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει η Εύβοια.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ανέπτυξαν επιχειρηματικές δεξιότητες στα εργαστήρια που οργανώθηκαν στο σχολείο με την καθοδήγηση εξωτερικών συνεργατών, όπως ο Δημήτρης Λάμπρου (Φωτογραφία),  η Ειρήνη Αθανασιάδου (σαπούνι), η Ελένη Σεφερλή (κοσμήματα), η Ελένη Παρασκευά (κεριά), η Όλγα Πορφυριάδου (πλεκτά) και η εκπαιδευτικός Ηλιάνα Παπαδοπούλου (ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς).

Εκτός σχολείου επισκέφτηκαν τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών AVALONA, στα Χάνια Αυλωναρίου, όπου η πρόεδρος κ. Σοφία Χροναίου και οι κυρίες του Συνεταιρισμού έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενούς μας να αναπτύξουν μαγειρικές δεξιότητες και να δοκιμάσουν παραδοσιακές λιχουδιές.

Ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας από το Βασίλη και την Ελένη Παπαρούπα. Περπάτησαν κατά μήκος του ποταμού στην καταπράσινη Στενή και γεύτηκαν την ελληνική κουζίνα σε γραφική παραδοσιακή ταβέρνα στο εκκλησάκι της Αγ. Κυριακής. Στην Εστία Γνώσης και Πολιτισμού στη Χαλκίδα τους απεύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. κ. Σοφία Χονδρογιάννη εκπροσωπώντας και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κυρία Έλενα Βάκα και ο Δρ. Αντωνίου τους εξήγησε το Φαινόμενο του Πορθμού του Ευρίπου.

Επισκέφτηκαν τα βιοαγροκτήματα του κ. Ζαργάνη στο Μαντράκι Αυλώνος όπου γνώρισαν την αποτελεσματική τεχνολογία μικροοργανισμών που χρησιμοποιεί. Ο κ. Ζαργάνης παρέθεσε γεύμα στην Ομάδα πριν αναχωρήσουν για το Συσκευαστήριο Σύκων του κ. Κων. Καραβασίλη στα Διρρεύματα Κύμης, όπου έμαθαν πως η ξήρανση και η συσκευασία των σύκων γίνεται χωρίς τη χρήση συντηρητικών, έτσι ώστε τα σύκα Κύμης να παραμένουν πάντα ένα φυσικό προϊόν. Εντυπωσιάστηκαν από τον ορεινό όγκο της Εύβοιας πριν καταλήξουν για μια σύντομη βόλτα στην όμορφη παραλία των Στύρων.

Δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν την Αθήνα και να ξεναγηθούν στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και στον Ιερό Βράχο.

Πριν αναχωρήσουν διασκέδασαν σε μια φιλική ατμόσφαιρα στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που διοργανώθηκε από τους γονείς, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία, στο Baluse, στον Κάραβο Αλιβερίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές εξάσκησαν την Αγγλική Γλώσσα και ανέπτυξαν δεσμούς φιλίας με τους εταίρους τους.

Τη διοργάνωση διεκπεραίωσαν με επιτυχία οι καθηγήτριες Λίτσα Γλάρου, πρόσωπο επαφής και υπεύθυνη για την εκτέλεση του σχεδίου, και Αναστασία Ελαφρού, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας.

Με μια αναμνηστική πλακέτα με το λογότυπο του προγράμματος – σχέδιο της πρώην μαθήτριάς μας και φοιτήτριας σήμερα, Μαργαρίτας Φρυγανιώτη - ευχαριστήσαμε τους εξωτερικούς συνεργάτες και τους επιχειρηματίες κ Γιαπλέ από τη Στενή, κ. Ζαργάνη, κ. Καραβασίλη, κ. Τρίκα και κ. Χονδρογιάννη από την περιοχή μας που συντέλεσαν στην επιτυχία διοργάνωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του σχολείου κα. Ελένη Γότα  και το Σύλλογο Διδασκόντων για την αμέριστη υποστήριξή τους.

Το σχέδιο που ξεκίνησε το 2017 ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2020. Στόχοι του είναι οι ανοιχτές και καινοτόμες πρακτικές σε μια ψηφιακή εποχή και η προώθηση της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα, και την κοινωνική επιχειρηματικότητα μεταξύ των νέων. Συντονίστρια χώρα είναι η Ιταλία, με το σχολείο Istituto Omnicomprensivo, του Όρτε, ενώ συνεργάζονται, το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου, το Ολλανδικό σχολείο RSG Wolfsbos, του Hoogeveen, και το Ισπανικό σχολείο Euclides Enseñanza Andalusia, της Σεβίλλης. Επίσημο site του Προγράμματος: http://www.gew-project.eu/.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί: Βήμα - βήμα οδηγίες για τις αιτήσεις

Προσλήψεις αναπληρωτών - Πότε θα γίνουν οι δηλώσεις περιοχών

Εκπαιδευτικοί Αιτήσεις για Διορισμό στον ΟΠΣΥΔ ΕΔΩ

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Π.Ε.Ε..Κ.: Επιστολή στη ΠτΔ για τις Κοινωνικές Επιστήμες
«Η αφαίρεση των μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών πλήττει την Παιδεία μας» τονίζει σε επιστολή προς την ΠτΔ η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών...
Π.Ε.Ε..Κ.: Επιστολή στη ΠτΔ για τις Κοινωνικές Επιστήμες
syrigos
Συρίγος για ΕΒΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές αλλαγές
«Τα αποτελέσματα θα μελετηθούν με προσοχή και εδώ είμαστε, όπως είπε χθες ο Πρωθυπουργός, για να γίνουν, αν χρειαστεί, κάποιες διορθωτικές κινήσεις»,...
Συρίγος για ΕΒΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές αλλαγές
keramews
Κεραμέως-Νομοτεχνικές βελτιώσεις: Στις σχολικές μονάδες η πλειοψηφία των Σχολικών Συμβουλίων
Στα σχολεία η πλειοψηφία των Σχολικών Συμβουλίων και εκτενή προϋπηρεσία οι δύο εκπαιδευτικοί των Συμβουλίων επιλογής Διευθυντών οι νομοτεχνικές...
Κεραμέως-Νομοτεχνικές βελτιώσεις: Στις σχολικές μονάδες η πλειοψηφία των Σχολικών Συμβουλίων