Σε Ευρωπαϊκούς ρυθμούς για μια εβδομάδα τo 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου
Ανακοίνωση

         

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΒΑΘΜΙΑΣ &

Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

 

 

 

 

 

                Αλιβέρι  25/10/2019

             

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 

προς

Μ.Μ.Ε.

 

 

Δ/νση              :

Πλάτωμα Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

 

 

Τηλ/fax           :

22230-22063 / 25201

 

E-mail              :

mail@2lyk-aliver.eyv.sch.gr

 

Web                 :

http://2lyk-aliver.eyv.sch.gr

 

Πληροφορίες :

κα. Γότα Ελένη

 

Για πρώτη φορά το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου υποδέχτηκε είκοσι έξι μαθητές και μαθήτριες και έξι καθηγητές από Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία στο πλαίσιο της τέταρτης διακρατικής βραχυπρόθεσμης ανταλλαγής Ομάδων μαθητών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ΚΑ219 με θέμα: “Generazione Web Europeo” (Η Γενιά του Ευρωπαϊκού Ιστού). Από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019, οι εταίροι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του σχολείου μας και συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με την επιχειρηματικότητα και τον βιώσιμο τουρισμό εντός και εκτός σχολείου.  Παράλληλα, με σύμμαχο τον πολύ καλό για την εποχή καιρό, γνώρισαν ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει η Εύβοια.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ανέπτυξαν επιχειρηματικές δεξιότητες στα εργαστήρια που οργανώθηκαν στο σχολείο με την καθοδήγηση εξωτερικών συνεργατών, όπως ο Δημήτρης Λάμπρου (Φωτογραφία),  η Ειρήνη Αθανασιάδου (σαπούνι), η Ελένη Σεφερλή (κοσμήματα), η Ελένη Παρασκευά (κεριά), η Όλγα Πορφυριάδου (πλεκτά) και η εκπαιδευτικός Ηλιάνα Παπαδοπούλου (ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς).

Εκτός σχολείου επισκέφτηκαν τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών AVALONA, στα Χάνια Αυλωναρίου, όπου η πρόεδρος κ. Σοφία Χροναίου και οι κυρίες του Συνεταιρισμού έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενούς μας να αναπτύξουν μαγειρικές δεξιότητες και να δοκιμάσουν παραδοσιακές λιχουδιές.

Ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας από το Βασίλη και την Ελένη Παπαρούπα. Περπάτησαν κατά μήκος του ποταμού στην καταπράσινη Στενή και γεύτηκαν την ελληνική κουζίνα σε γραφική παραδοσιακή ταβέρνα στο εκκλησάκι της Αγ. Κυριακής. Στην Εστία Γνώσης και Πολιτισμού στη Χαλκίδα τους απεύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. κ. Σοφία Χονδρογιάννη εκπροσωπώντας και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κυρία Έλενα Βάκα και ο Δρ. Αντωνίου τους εξήγησε το Φαινόμενο του Πορθμού του Ευρίπου.

Επισκέφτηκαν τα βιοαγροκτήματα του κ. Ζαργάνη στο Μαντράκι Αυλώνος όπου γνώρισαν την αποτελεσματική τεχνολογία μικροοργανισμών που χρησιμοποιεί. Ο κ. Ζαργάνης παρέθεσε γεύμα στην Ομάδα πριν αναχωρήσουν για το Συσκευαστήριο Σύκων του κ. Κων. Καραβασίλη στα Διρρεύματα Κύμης, όπου έμαθαν πως η ξήρανση και η συσκευασία των σύκων γίνεται χωρίς τη χρήση συντηρητικών, έτσι ώστε τα σύκα Κύμης να παραμένουν πάντα ένα φυσικό προϊόν. Εντυπωσιάστηκαν από τον ορεινό όγκο της Εύβοιας πριν καταλήξουν για μια σύντομη βόλτα στην όμορφη παραλία των Στύρων.

Δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν την Αθήνα και να ξεναγηθούν στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και στον Ιερό Βράχο.

Πριν αναχωρήσουν διασκέδασαν σε μια φιλική ατμόσφαιρα στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που διοργανώθηκε από τους γονείς, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία, στο Baluse, στον Κάραβο Αλιβερίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές εξάσκησαν την Αγγλική Γλώσσα και ανέπτυξαν δεσμούς φιλίας με τους εταίρους τους.

Τη διοργάνωση διεκπεραίωσαν με επιτυχία οι καθηγήτριες Λίτσα Γλάρου, πρόσωπο επαφής και υπεύθυνη για την εκτέλεση του σχεδίου, και Αναστασία Ελαφρού, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας.

Με μια αναμνηστική πλακέτα με το λογότυπο του προγράμματος – σχέδιο της πρώην μαθήτριάς μας και φοιτήτριας σήμερα, Μαργαρίτας Φρυγανιώτη - ευχαριστήσαμε τους εξωτερικούς συνεργάτες και τους επιχειρηματίες κ Γιαπλέ από τη Στενή, κ. Ζαργάνη, κ. Καραβασίλη, κ. Τρίκα και κ. Χονδρογιάννη από την περιοχή μας που συντέλεσαν στην επιτυχία διοργάνωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του σχολείου κα. Ελένη Γότα  και το Σύλλογο Διδασκόντων για την αμέριστη υποστήριξή τους.

Το σχέδιο που ξεκίνησε το 2017 ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2020. Στόχοι του είναι οι ανοιχτές και καινοτόμες πρακτικές σε μια ψηφιακή εποχή και η προώθηση της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα, και την κοινωνική επιχειρηματικότητα μεταξύ των νέων. Συντονίστρια χώρα είναι η Ιταλία, με το σχολείο Istituto Omnicomprensivo, του Όρτε, ενώ συνεργάζονται, το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου, το Ολλανδικό σχολείο RSG Wolfsbos, του Hoogeveen, και το Ισπανικό σχολείο Euclides Enseñanza Andalusia, της Σεβίλλης. Επίσημο site του Προγράμματος: http://www.gew-project.eu/.

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Χανιά: Συλλαλητήριο μαθητών και εκπαιδευτικών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων
Χανιά: Συλλαλητήριο μαθητών και εκπαιδευτικών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ζητούν την ενίσχυση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και προσωπικού...
Χανιά: Συλλαλητήριο μαθητών και εκπαιδευτικών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων
Μέχρι 29 Σεπτεμβρίου η εγγραφή διακριθέντων σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς στα ΑΕΙ
Μέχρι 29 Σεπτεμβρίου η εγγραφή διακριθέντων σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς στα ΑΕΙ
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων έτους 2020 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας...
Μέχρι 29 Σεπτεμβρίου η εγγραφή διακριθέντων σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς στα ΑΕΙ
Ν.Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έξι μήνες πετούσε χαρταετό στο θέμα των σχολείων
Ν.Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έξι μήνες πετούσε χαρταετό στο θέμα των σχολείων
«Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τάξη, 20.000 λιγότερους αναπληρωτές σε σχέση με το 2019 και χωρίς...
Ν.Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έξι μήνες πετούσε χαρταετό στο θέμα των σχολείων