pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Φοιτητές ΑΣΟΕΕ: Δεν είναι δυνατόν Πρύτανης του Ιδρύματος να είναι εξαφανισμένος για τόσο καιρό και η μόνη απάντηση που δίνει προς τους φοιτητές να είναι η καταστολή

Τη δική τους εκδοχή για τα γεγονοτα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) και όσα ακολούθησαν την επίθεση κουκουλοφόρων κατά του υπόδικου καθηγητή εντός του ιδρύματος, δίνουν με ανακοίνωσή τους οι φοιτητές του ιδρύματος.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΑΣΟΕΕ υποστηρίζει ότι παρά το αφήγημα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε σχέση με τους «εγκληματίες» φοιτητές, το πραγματικό της πρόσωπο έγινε ξεκάθαρο. Ήδη από την Τετάρτη 12/1 η εισβολή αστυνομικών δυνάμεων και συγκεκριμένα ΟΠΚΕ, μια μέρα δηλαδή μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και την ώρα μάλιστα που πραγματοποιούνταν διαλέξεις, αποτέλεσε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τον καθηγητή και να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από το σκάνδαλο και ταυτόχρονα να δημιουργήσει το έδαφος για τη νομιμοποίηση της αστυνομίας εντός των σχολών, εν όψει και της εφαρμογής του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη.

Ολη η ανακοίνωση των φοιτητών του ΟΠΑ

Τις τελευταίες μέρες η ΑΣΟΕΕ έχει βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων. Με αφορμή το ξέσπασμα του σκανδάλου με τον καθηγητή Α. Δράκο, ο οποίος είναι υπόδικος για τοκογλυφία και κατηγορείται για οικονομικά σκάνδαλα, ενώ υπάρχουν κατηγορίες εις βάρος του και για παιδεραστία, αναδείχθηκε και ποιος πραγματικά αποτελεί την ανομία στα πανεπιστήμια. Παρά το αφήγημα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε σχέση με τους «εγκληματίες» φοιτητές, το πραγματικό της πρόσωπο έγινε ξεκάθαρο. Ήδη από την Τετάρτη 12/1 η εισβολή αστυνομικών δυνάμεων και συγκεκριμένα ΟΠΚΕ, μια μέρα δηλαδή μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και την ώρα μάλιστα που πραγματοποιούνταν διαλέξεις, αποτέλεσε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τον καθηγητή και να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από το σκάνδαλο και ταυτόχρονα να δημιουργήσει το έδαφος για τη νομιμοποίηση της αστυνομίας εντός των σχολών, εν όψει και της εφαρμογής του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη. Αυτή η στάση δεν αποτελεί άλλο παρά συνέχεια της πολιτικής που ακολουθεί, καθώς παρόλο που η κατηγορίες για τον καθηγητή είναι γνωστές από το 2018, η ΝΔ τον διόρισε σε δύο κρατικές θέσεις με την εκλογή της το 2019, εκ των οποίων η μία έχει να κάνει και με διαχείριση χρήματος.  Αυτό το γεγονός ήταν γνωστό τόσο και στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Μπουραντώνη, ο οποίος σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση, δεν είχε κάνει καμία κίνηση για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου καθηγητή.

2.jpg

Απέναντι στην προσπάθεια της ΝΔ και του Μπουραντώνη να συγκαλύψουν το σκάνδαλο και να εκμεταλλευτούν την κατάσταση με σκοπό την εφαρμογή του νόμου Κ-Χ, ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΟΕΕ έδωσε την πρώτη απάντηση. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην ΑΣΟΕΕ με τη στήριξη όλων των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας και στη συνέχεια μαζική γενική συνέλευση. Με βασικό αίτημα την απομάκρυνση του Δράκου από τη σχολή και την παραίτηση του Μπουραντώνη, προχώρησαν σε κατάληψη την Παρασκευή 14/01 και σε κινητοποίηση στον πρύτανη τη Δευτέρα 17/01, από την οποία απουσίαζε, αδιαφορώντας για τα αιτήματα που οι φοιτητές ήθελαν να μεταφέρουν. Την επόμενη μέρα Τρίτη 18/01, ο Μπουραντώνης όχι απλά έλειπε, αλλά επέλεξε να απαντήσει στην κινητοποίηση των φοιτητών με καταστολή, με τις αστυνομικές δυνάμεις να αποκλείουν το Ίδρυμα και να πετάνε δακρυγόνα και ασφυξιογόνα χημικά και κρότου λάμψης. Την Τετάρτη 19/01, ενώ είχε προγραμματιστεί κινητοποίηση στο γραφείο του πρύτανη, ο Πρύτανης έστειλε αντιπροσωπεία από την Πρυτανεία δήθεν για να συζητήσει με τον Φοιτητικό Σύλλογο, αποφεύγοντας ο ίδιος την κουβέντα και τις απαντήσεις που οι φοιτητές αναζητούν. Αναρωτιόμαστε τι είδους συζήτηση είναι αυτή που ο Πρύτανης προάγει, όταν εδώ και δύο εβδομάδες απουσιάζει, αποφεύγει τους φοιτητές, καλεί την αστυνομία να τρομοκρατεί, ενώ παράλληλα συγκαλύπτει οικονομικά σκάνδαλα!

 Δεν είναι δυνατόν Πρύτανης του Ιδρύματος να είναι εξαφανισμένος για τόσο καιρό και η μόνη απάντηση που δίνει προς τους φοιτητές να είναι η καταστολή. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Ο ΦΣ της ΑΣΟΕΕ μαζί με υπόλοιπους ΦΣ καλούν την Πέμπτη 20/01 σε κεντρική κινητοποίηση στα προπύλαια στη 13:00, ενάντια στα αστυνομικές επεμβάσεις και στο προχώρημα του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις Σχολές μας!

Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;
Έχετε αναρωτηθεί ποια Ευρωπαϊκή πόλη το 1854 είχε τον περισσότερο πληθυσμό; Πόσο είχε η Αθήνα εκείνη τη χρονιά και πόσο η Θεσσαλονίκη;
Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας
Οι πολλές χιλιάδες φοιτητές/τριες που είδαμε στην χθεσινή διαδήλωση έχουν καθαρό πρόσωπο και ταυτότητα.
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας