ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: E-learning στη Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων
Ανοικτές αιτήσεις έχει το νέο πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Πολυπλοκότητα και Αβεβαιότητα στη Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων - If you can’t measure it, you can’t manage it»

Οι επιχειρηματικές αποφάσεις, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο κρίσιμες και σύνθετες, χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα και αβεβαιότητα. Οι σημερινοί επαγγελματίες σε όλες τις βαθμίδες και σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έρχονται σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με επιλογές και αποφάσεις που ενέχουν ρίσκο και που πρέπει να παρθούν μέσα σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό και πολύπλοκο περιβάλλον, με τον χρόνο να είναι όλο και πιο λίγος και τις προθεσμίες όλο και πιο πιεστικές.

Στα γνωστικά αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής, της Διοικητικής των επιχειρήσεων και της Στατιστικής έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι και πρακτικές που βοηθούν στη λήψη αποφάσεων και στη βέλτιστη διαχείριση επιχειρηματικών προβλημάτων. Δυστυχώς όμως, στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και επιχειρηματική πρακτική διεθνώς, συχνά οι τεχνικές απαιτήσεις για την κατανόηση και εφαρμογή αυτών των μεθόδων και πρακτικών είναι τόσο υψηλές που αποτρέπουν επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων από το να τις κατανοήσουν, να τις υιοθετήσουν και να τις θέσουν σε εφαρμογή. Αυτό οδηγεί στην υπεραπλούστευση πολύπλοκων ζητημάτων – βάσει ξεπερασμένων μοντέλων και προσεγγίσεων – με αποτέλεσμα σημαντικοί και καθοριστικοί παράγοντες να μην λαμβάνονται υπ’ όψιν στη λήψη αποφάσεων, καθώς και να αυξάνεται ο χρόνος της διαδικασίας εξαγωγής συμπερασμάτων και λήψης αποφάσεων.

Elearning πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) προσφέρει το eLearning (ασύγχρονο εξ αποστάσεως) πρόγραμμα Πολυπλοκότητα και Αβεβαιότητα στη Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων προκειμένου να υπερκεράσει αυτές τις υψηλές τεχνικές απαιτήσεις. Σκοπός του προγράμματος είναι υφιστάμενα και μελλοντικά στελέχη, τα οποία στην καθημερινή τους δραστηριότητα έρχονται αντιμέτωπα με προβλήματα λήψης αποφάσεων που χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα και αβεβαιότητα, να έρθουν σε επαφή με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους που θα τις/τους βοηθήσουν στη βέλτιστη διαχείριση των προβλημάτων που καλούνται ή θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η μεταφορά των μεθόδων αυτών σε τέτοια μορφή, ώστε να είναι κατανοητή και να μπορεί να εφαρμοστεί από επαγγελματίες και στελέχη χωρίς ειδικές τεχνικές, μαθηματικές και υπολογιστικές γνώσεις, και να γίνει κτήμα και καθημερινή πρακτική των επαγγελματιών αυτών. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειώσει τις / τους συμμετέχουσες /οντες με ποσοτικές και ποιοτικές έννοιες που μπορούν να τους προσφέρουν:

 1. μία βαθύτερη και πιο ολοκληρωμένη κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν,
 2. μία νέα οπτική στο πώς αυτά επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες και σε τι βαθμό, και
 3. να τους προσφέρει τεχνικές και μεθόδους (εννοιολογικές, ποσοτικές και υπολογιστικές) που οδηγούν στη βέλτιστη λήψη αποφάσεων, δεδομένων των συνθηκών του προβλήματος. Το παραπάνω πλαίσιο του προγράμματος έχει εφαρμογές σε πολλές πτυχές επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας, όπως τουρισμός, ενέργεια, διαχείριση και τιμολόγηση φυσικών πόρων (π.χ. ιχθυοκαλλιέργειες, ορυκτά), τηλεπικοινωνίες και νέες τεχνολογίες (R&D valuation for IT projects), διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, και αξιολόγηση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων.

Tit for tat

Τι δίνετε:

 • 60 ώρες από τον χρόνο σας
 • € 400 (Νέα μειωμένη τιμή κατά 20%, προσαρμοσμένη στις υφιστάμενες δύσκολες συνθήκες)
 • Καλή διάθεση και όρεξη για απόκτηση νέων γνώσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν την εργασιακή σας καθημερινότητα και θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στην επαγγελματική σας εξέλιξη και σταδιοδρομία

Τι παίρνετε:

Οι ενότητες που καλύπτονται στο πρόγραμμα είναι:

 • Εισαγωγή, μέσω πραγματικών παραδειγμάτων, στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων
 • Μοντέλα και προσομοιώσεις για επιχειρηματικές αποφάσεις στην πράξη
 • Βέλτιστες επιχειρηματικές αποφάσεις στην πράξη
 • Επιχειρηματικές αποφάσεις σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον
 • Hands-on Project: Επίλυση μελέτης περίπτωσης από επιλεγμένα πραγματικά προβλήματα

Τα μαθήματα του προγράμματος γίνονται πλήρως ασύγχρονα, μέσω υπολογιστή και με χρήση σύγχρονης και φιλικής στο χρήστη εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Οι καταρτιζόμενοι έχουν την ευχέρεια να τα παρακολουθήσουν τις ώρες και μέρες που επιθυμούν, από οποιοδήποτε μέρος βρίσκονται.

Το πρόγραμμα προσφέρεται 2 έως 3 φορές το χρόνο και οι εγγραφές στην επόμενη σειρά είναι ανοικτές μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2021.

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που φέρει την εγγύηση και το κύρος του ονόματος του ΟΠΑ για ευκολότερη πρόσβαση και ανέλιξη στην αγορά εργασίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Η διαδικασία της αίτησης είναι απλή και γίνεται εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Από την Σοφία Μπεκατώρου και τη γενναία στάση της να καταγγείλει όσα υπέστη, ακολούθησε στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη περίοδος γυναικείας αφύπνισης.
Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές από φέτος στην ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας αλλά και στις αναθέσεις εξωδιδακτικών εργασιών
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς