ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Κρίσεις και η ανάδειξη του επαγγελματία Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού
Προγράμματα e-learning στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Δ.Α.Δ.) είναι μια υποστηρικτική/επιτελική (staff) διοικητική λειτουργία στους περισσότερους οργανισμούς, αφού δεν ασχολείται με το κύριο (line) αντικείμενο λειτουργίας του οργανισμού (π.χ. παραγωγή και πώληση), αλλά φροντίζει ώστε ο οργανισμός να έχει ανά πάσα στιγμή το ανθρώπινο δυναμικό που είναι απαραίτητο (ποιοτικά και ποσοτικά) για την επίτευξη του σκοπού του, με τον πλέον αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Όσο όμως κι αν οι σύγχρονοι managers ισχυρίζονται ότι το ανθρώπινο δυναμικό τους «είναι η βασική τους πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος» και η έρευνα πράγματι αποδεικνύει τη σύνδεση μεταξύ Δ.Α.Δ. και επιχειρηματικής επιτυχίας, οι επαγγελματίες Δ.Α.Δ. σπάνια εξελίσσονται σε ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας και δεν τυγχάνουν της ίδιας αναγνώρισης με αυτή που απολαμβάνουν τα στελέχη πρώτης γραμμής. Αυτό γενικά αντανακλάται τόσο στις αμοιβές τους, όσο και στο εύρος των προϋπολογισμών που διαχειρίζονται.

Η μακροχρόνια οικονομική ύφεση που βίωσε, ειδικά η χώρα μας από το 2009, κι ακόμη περισσότερο η τρέχουσα παγκόσμια υγειονομική κρίση από το 2020 φαίνεται να ανατρέπουν αυτή την εικόνα, αναδεικνύοντας τη Δ.Α.Δ. ως κρισιμότερο παίκτη, από τον οποίο εξαρτάται η βιωσιμότητα των οργανισμών. Ενώ δηλαδή σε συνθήκες σταθερότητας ή ανάπτυξης η Δ.Α.Δ. αντιμετωπιζόταν ως «πολυτέλεια», στην οποία επένδυαν μόνο οι εύρωστες επιχειρήσεις, στην κρίση, η διατήρηση ενός καλού κλίματος συνεργασίας και η συντήρηση του υψηλού ηθικού των εργαζομένων αποδεικνύονται απαραίτητες για τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως μεγέθους και αντικειμένου εργασίας, και η Δ.Α.Δ. αναγνωρίζεται ως κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας.

Προγράμματα e-learning στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ειδικά κατά την πανδημία, οι οργανισμοί χρειάστηκε να διαχειριστούν την εργασία και τη συν-εργασία από απόσταση, συντηρώντας την αίσθηση της ομάδας, επικοινωνώντας αποτελεσματικά, αξιολογώντας και αμείβοντας με δικαιοσύνη τους ανθρώπους τους, χωρίς εκπτώσεις στο επίπεδο ποιότητας του παραγόμενου έργου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επηρέασαν όλους μας σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και πολλούς που επιπλέον αντιμετώπισαν άμεσα και αντικειμενικά υγειονομικά θέματα (π.χ. ασθένεια, πένθος).

Η πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι ο κλάδος της Δ.Α.Δ. έχει ενισχυθεί στη χώρα μας, τόσο σε αριθμό θέσεων εργασίας όσο και σε επίπεδο αμοιβών και δυνατοτήτων επαγγελματικής εξέλιξης (Παπαλεξανδρή, Γαλανάκη και Παναγιωτοπούλου, 2016). Οι κρίσεις φαίνεται να διευρύνουν έτι περαιτέρω την ανάγκη για καταρτισμένα στελέχη Δ.Α.Δ.

E-learning από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρεται πληθώρα προγραμμάτων elearning που καλύπτουν τον χώρο της Δ.Α.Δ., εφοδιάζοντας τους νέους επαγγελματίες με τα απαραίτητα εφόδια για επαγγελματική ενασχόληση στον χώρο της Δ.Α.Δ.:

  1. Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών
  2. Διοικώντας Ανθρώπους για πρώτη φορά: βασική εκπαίδευση για νέους managers
  3. Εταιρική Ηθική και Κοινωνική Υπευθυνότητα
  4. Θετική Προσέγγιση σε Οργανωσιακές Πρακτικές, Προβλήματα και Προκλήσεις
  5. Οργανωσιακή Ψυχολογία
  6. Πληροφοριακά Συστήματα Ανθρωπίνου Δυναμικού σε ERP
  7. Συναισθηματική Νοημοσύνη στην εργασία
  8. HR Metrics: Δείκτες Μέτρησης Ανθρώπινου Δυναμικού

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που φέρει την εγγύηση και το κύρος του ονόματος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Στις ιστοσελίδες των προγραμμάτων περιγράφονται αναλυτικά οι ενότητες που καλύπτουν, η διαδικασία συμμετοχής σε αυτά και σχόλια εκπαιδευομένων που ήδη τα έχουν ολοκληρώσει.

Τα προγράμματα προσφέρονται 3 φορές τον χρόνο και οι εγγραφές στην επόμενη σειρά είναι ανοικτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, με τα μαθήματα να ξεκινούν στις 20 Οκτωβρίου 2021.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα προγράμματα εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Από την Σοφία Μπεκατώρου και τη γενναία στάση της να καταγγείλει όσα υπέστη, ακολούθησε στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη περίοδος γυναικείας αφύπνισης.
Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές από φέτος στην ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας αλλά και στις αναθέσεις εξωδιδακτικών εργασιών
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς