ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
ΟΠΑ: Επαγγελματική κατάρτιση στην Επιχειρηματική Αναλυτική
Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στην Επιχειρηματική Αναλυτική, Διαχείριση Δεδομένων, Επιχειρηματική Ευφυΐα και Οπτικοποίηση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η χρήση δεδομένων στη λήψη έγκυρων και έγκαιρων αποφάσεων έχει αναχθεί σε «εκ των ουκ άνευ» παράγοντα επιτυχίας για τις περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ο όγκος των δεδομένων που συλλέγεται και επεξεργάζεται καθημερινά είναι πολύ μεγάλος και αντιστοιχεί και στην πιο μικρή δραστηριότητά μας: τραπεζικές συναλλαγές, πιστωτικές κάρτες, δίκτυα αισθητήρων, κοινωνικά δίκτυα, δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων, δεδομένα διαδικτύου, google searches, έξυπνα τηλέφωνα, wearable devices.

Oι όροι επιχειρηματική αναλυτική (business analytics) και μεγάλα δεδομένα (big data) βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων των τμημάτων τεχνολογίας μεγάλων και μικρών οργανισμών. Όπως έχει επανειλημμένως αναφερθεί σε επιστημονικά περιοδικά – αλλά και καθημερινά άρθρα σε εφημερίδες και ΜΜΕ – τα μεγάλα δεδομένα και τα analytics οδηγούν την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Η διαθεσιμότητα των δεδομένων επέφερε μεγάλες αλλαγές στο πώς αντιλαμβάνονται τη λήψη αποφάσεων οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, ιδιωτικοί αλλά και δημόσιοι. Πλέον, ξεκινούν από το σύνολο των δεδομένων που κατέχουν, τα συνδυάζουν με αλλά που συλλέγουν από εξωτερικές πηγές, και τα μοντέλα προκύπτουν αυτόματα με τη χρήση αλγορίθμων στατιστικής και μηχανικής μάθησης.

Όπως διατύπωνε με ακρίβεια το Wired Magazine, ήδη από τον Αύγουστο του 2008: «Η αναζήτηση της γνώσης άρχιζε με ‘μεγάλες’ θεωρίες. Πλέον ξεκινά με τεράστιους όγκους δεδομένων,” και συνέχιζε: “Παντού αισθητήρες. Απεριόριστος χώρος αποθήκευσης. Σύννεφα επεξεργαστών. Η ικανότητά μας να καταγράφουμε, αποθηκεύουμε και κατανοούμε μεγάλους όγκους δεδομένων αλλάζει την επιστήμη, την ιατρική, τις επιχειρηματικές διαδικασίες και την τεχνολογία».

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί νέοι ρόλοι στις εταιρίες και τους οργανισμούς, οι οποίοι απαιτούν γνώσεις στη διαχείριση, ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων. Σχεδόν σε όλες τις λίστες των πιο δημοφιλών επαγγελμάτων (σημερινών αλλά και μελλοντικών) αναφέρονται αναλυτές δεδομένων, επιστήμονες δεδομένων, μηχανικοί δεδομένων κ.α.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της νέας εποχής, προσφέρει δύο προγράμματα κατάρτισης σχετικά με την παραπάνω θεματολογία.

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων αυτών οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που φέρει την εγγύηση και το κύρος του ονόματος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Αναλυτικά:

Business Analytics With Big Data, Μία Πρακτική Εισαγωγή

Το σύγχρονο (δια ζώσης) πρόγραμμα “Business Analytics With Big Data, Μία Πρακτική Εισαγωγή” έχει σκοπό να αποτελέσει για τον καταρτιζόμενο μία καλή εισαγωγή στους βασικούς τομείς της επιχειρηματικής αναλυτικής (business analytics) και των μεγάλων δεδομένων (big data). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρακτική διάσταση των παραπάνω τομέων και λιγότερο στις θεωρητικές τους έννοιες. Σαν αποτέλεσμα, τα θέματα του σεμιναρίου επικεντρώνονται σε εργαλεία και συστήματα που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές επιχειρηματικής αναλυτικής και στην επίδειξη και κατανόηση του λεγόμενου data analysis life cycle.

Ο στόχος είναι η παρουσίαση των διαφόρων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σε έργα analytics και όχι η εμβάθυνση σε κάποια συγκεκριμένη τεχνολογία.

Έχει διάρκεια 60 ώρες και είναι διαιρεμένο σε 10 εβδομάδες των δύο τρίωρων διαλέξεων/εβδομάδα. Οι θεματικές ενότητες (περίπου μία ανά μία εβδομάδα) είναι οι εξής: διαχείριση δεδομένων, επιχειρηματική ευφυΐα, οπτικοποίηση δεδομένων (Power BI), στατιστικές μέθοδοι στην επιχειρηματική αναλυτική, εξόρυξη δεδομένων, εισαγωγή στην Python, εισαγωγή στην R, μηχανική μάθηση, ανάλυση κοινωνικών δικτύων και συστήματα NoSQL.

Το πρόγραμμα προσφέρεται μια φορά τον χρόνο και οι εγγραφές στην επόμενη σειρά είναι ανοικτές μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2021.

Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δια ζώσης κατάρτισης εδώ.

Διαχείριση δεδομένων, επιχειρηματική ευφυΐα και οπτικοποίηση δεδομένων

Το εξ’ αποστάσεως ασύγχρονο (e-learning) πρόγραμμα «Διαχείριση δεδομένων, επιχειρηματική ευφυΐα και οπτικοποίηση δεδομένων» είναι ένα πλήρες, ιδιαίτερα συμπυκνωμένο μάθημα με στόχο τόσο τη θεωρητική και όσο και την πρακτική κατάρτιση.

Σκοπός του μαθήματος είναι:

  1. να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στη σχεδίαση και ανάπτυξη μίας σχεσιακής βάσης δεδομένων και να παρουσιάσει σε βάθος την γλώσσα SQL, χρησιμοποιώντας ένα δημοφιλές εμπορικό σύστημα (SQL Server),
  2. να παρουσιάσει τις βασικές αρχές σχεδίασης, ανάπτυξης και χρήσης μίας αποθήκης δεδομένων (data warehouse) για εφαρμογές επιχειρηματικής ευφυΐας, χρησιμοποιώντας εργαλεία ευρέως χρησιμοποιούμενα στην αγορά εργασίας (SS Integration Services και Analysis Services) και
  3. να παρουσιάσει τεχνικές οπτικοποίησης δεδομένων και ανάλυσης χρησιμοποιώντας το εργαλείο Power BI.

Το πρόγραμμα προσφέρεται 3 φορές τον χρόνο και οι εγγραφές στην επόμενη σειρά είναι ανοικτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα e-learning εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα υπόλοιπα προγράμματα e-learning που προσφέρει το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΟΠΑ υπάρχουν εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Από την Σοφία Μπεκατώρου και τη γενναία στάση της να καταγγείλει όσα υπέστη, ακολούθησε στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη περίοδος γυναικείας αφύπνισης.
Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές από φέτος στην ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας αλλά και στις αναθέσεις εξωδιδακτικών εργασιών
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς