Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Εξ αποστάσεως προγράμματα κατάρτισης σε επαγγελματικές δεξιότητες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Η σημασία του κλάδου δραστηριότητας

Τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη έμφαση στα λεγόμενα soft skills, που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την απόδοση των εργαζόμενων ανεξάρτητα από το πλαίσιο δραστηριοποίησής τους, π.χ. τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, το επάγγελμα, το είδος απασχόλησης, το είδος και ο κλάδος δραστηριότητας του εργοδότη. 

Παράλληλα, όμως, παραμένει επίκαιρη, και μάλιστα έχει διευρυνθεί, η μελέτη των ιδιαίτερων ικανοτήτων που απαιτούνται σε διαφορετικούς κλάδους δραστηριότητας. Είναι γνωστό ότι οι γενικές αρχές του επιχειρείν εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες πρακτικές που διαφέρουν ανάλογα με τον κλάδο.

Για παράδειγμα, το μάρκετινγκ, οι πωλήσεις ή οι προμήθειες διέπονται από τις ίδιες αρχές, ανεξάρτητα αν είσαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας παραγωγής και εμπορίας γυναικείων ρούχων, ιδιοκτήτης μιας τουριστικής μονάδας, φαρμακοποιός, δικηγόρος, ή μεσίτης ακινήτων. Όμως υπάρχει ένα σύνολο γνωστικών και συμπεριφορικών απαιτήσεων που διαφοροποιείται ανάλογα με τον κλάδο (industry- specific competencies).

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πρωτοβουλίες όπως το O*NET  (occupations NET) και το Industry Competency Model Initiative εστιάζουν επιτυχώς σε αυτή ακριβώς την εξειδίκευση των ικανοτήτων που απαιτείται ανά κλάδο και δραστηριότητα. Η γενικά παραδεκτή άποψη μάλιστα είναι ότι η απασχόληση σε διαφορετικό κλάδο μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, γι’ αυτό και οι περισσότεροι εργαζόμενοι τείνουν να παραμένουν για πολλά χρόνια στον ίδιο κλάδο δραστηριότητας, αξιοποιώντας τα industry-specific skills που έχουν αναπτύξει, ακόμη κι αν αλλάζουν συχνά εργοδότες. Συχνά, μάλιστα, σε αγγελίες απασχόλησης, η προϋπηρεσία και συνεπώς εξειδίκευση στον κλάδο προβάλλεται ως απαιτούμενο ή επιθυμητό στοιχείο.

Εξειδικευμένα προγράμματα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Για έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που προετοιμάζει επαγγελματίες, είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ γενικών αρχών, εξειδικευμένης εφαρμογής και ανάπτυξης ικανοτήτων ανά κλάδο. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μαζί με τα γενικά μαθήματα βάσης, προσφέρεται πληθώρα εξ ’αποστάσεως προγραμμάτων κατάρτισης που εστιάζουν στις ιδιαίτερες ικανότητες που απαιτούν διάφοροι κλάδοι:

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση των άνω προγραμμάτων οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που φέρει την εγγύηση και το κύρος του ονόματος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Στις σελίδες των προγραμμάτων περιγράφονται αναλυτικά οι ενότητες που καλύπτουν, η διαδικασία συμμετοχής σε αυτά, και σχόλια εκπαιδευομένων που ήδη τα έχουν ολοκληρώσει.

Τα προγράμματα προσφέρονται 3 φορές τον χρόνο και οι εγγραφές στην επόμενη σειρά είναι ανοικτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανδημία κενών στα σχολεία λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Τουρκία: 200 σαμπάνιες για την Χουλιά την ώρα που γκρεμίζεται η οικονομία

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ekpaideutikoi kinitopoiisi apergia
Οι δρόμοι ανοίγονται βαδίζοντας
«Η - μάλλον υστερόβουλη - εκτίμηση ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως, για παράδειγμα η κήρυξη απεργίας αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία, είναι...
Οι δρόμοι ανοίγονται βαδίζοντας
3o dimotiko 3o nipiagogeio elassonas
Ελασσόνα: Μαθήματα μέσω webex σε 3ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο λόγω εργασιών
Μαθήματα μέσω webex στο 3ο Δημοτικό και το 3ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας την Τρίτη, λόγω έκτακτων οικοδομικών εργασιών
Ελασσόνα: Μαθήματα μέσω webex σε 3ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο λόγω εργασιών
arta sxoleio 1
Στον… αέρα πτέρυγα δημοτικού σχολείου στην Άρτα (Pics)
Στον… αέρα βρίσκεται πτέρυγα σε δημοτικό σχολείο στην Άρτα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων - Κλειστές έως την Παρασκευή δύο σχολικές μονάδες και...
Στον… αέρα πτέρυγα δημοτικού σχολείου στην Άρτα (Pics)
dikastiria thessaloniki
Άμεση καταβολή δεδουλευμένων ζητούν ασκούμενοι δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και πληρωμές στις προβλεπόμενες ημερομηνίες ζητούν ασκούμενοι δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη - Η απόφαση της...
Άμεση καταβολή δεδουλευμένων ζητούν ασκούμενοι δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη