«Παιδιά ενός κατώτερου Θεού»: Καθυστέρηση 40 ημερών στις πληρωμές των αναπληρωτών
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν πως η αναλογία του μισθού τους για τον Σεπτέμβριο και ο μισθός του Οκτωβρίου θα καταβληθούν στις 9 Νοεμβρίου - Ανακοίνωση του Συλλόγου Ρόζα Ιμβριώτη

«Παιδιά ενός κατώτερου θεού» οι αναπληρωτές, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη, η αναλογία του μισθού για τον Σεπτέμβριο και ο μισθός του Οκτωβρίου θα τους καταβληθούν στις 9 Νοεμβρίου. 

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος «την ώρα που οι προσληφθέντες σε β΄ και γ΄ φάση ακόμα γίνονται ''μπαλάκ'' μεταξύ προσωρινών και οριστικών τοποθετήσεων, περιοχών τοποθέτησης, προγραμμάτων και καθηκόντων, που αλλάζουν μέρα με τη μέρα, πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι η αναλογία του μισθού τους για τον Σεπτέμβριο και ο μισθός του Οκτωβρίου θα τους καταβληθούν στις 9 Νοεμβρίου». Δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι ακόμα κι αυτή η μικρή «ανάσα», που περιμέναμε για να πληρώσουμε έξοδα μετακίνησης και προκαταβολές πανάκριβων ενοικίων, θα καθυστερήσει 40 ημέρες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη:

Λίγες μέρες μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις για τον «πρωτοφανή» αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών (την ώρα που ο «πρωτοφανής» αριθμός κενών στα σχολεία δεν έχει ακόμα καλυφθεί), η Κυβέρνηση και το Υπουργείο αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά ότι αντιμετωπίζουν τους αναπληρωτές ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Την ώρα που οι προσληφθέντες σε β΄ και γ΄ φάση ακόμα γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ προσωρινών και οριστικών τοποθετήσεων, περιοχών τοποθέτησης, προγραμμάτων και καθηκόντων, που αλλάζουν μέρα με τη μέρα, πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι η αναλογία του μισθού τους για τον Σεπτέμβριο και ο μισθός του Οκτωβρίου θα τους καταβληθούν στις 9 Νοεμβρίου!!!

Δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι ακόμα κι αυτή η μικρή «ανάσα», που περιμέναμε για να πληρώσουμε έξοδα μετακίνησης και προκαταβολές πανάκριβων ενοικίων, θα καθυστερήσει 40 ημέρες!!!

Δεν τους φτάνει που όλα τα προηγούμενα χρόνια οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας ζούσαν με την αβεβαιότητα για την ημερομηνία καταβολής του μισθού, που ποτέ δεν ήταν σταθερή, τώρα καταδικάζονται στην «επίσημη» απληρωσιά και αναγκάζονται να ζήσουν με δανεικά (αν βρεθούν) στο δύσκολο ξεκίνημα της ιδιαίτερης αυτής σχολικής χρονιάς. Θυμίζουμε στο Υπουργείο και στην περιβόητη Ενιαία Αρχή Πληρωμών ότι οι δυσβάσταχτες οικονομικές απαιτήσεις της ζωής στην οποία έχουν εγκλωβιστεί από το ίδιο το σύστημα που ζούμε, και το οποίο και αυτοί υπηρετούν, δεν περιμένουν. Ότι τα ενοίκια και οι λογαριασμοί πρέπει να πληρώνονται στην αρχή του μήνα και όχι στις 9! Ότι τα αντίτιμα που όλες οι Κυβερνήσεις τους έχουν επιβάλει στην υγεία, στην πρόνοια και στις υπόλοιπες ανθρώπινες ανάγκες είναι δυσθεώρητα! Δεν τα γνωρίζουν άραγε;;; Προφανώς και ναι…

Οι αναπληρωτές δεν είναι επαίτες. Είναι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τους χειρότερους όρους στην εκπαίδευση, που ταυτόχρονα σηκώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας του Δημόσιου Σχολείου. Ας καταλάβει ο «εργοδότης» μας, το Ελληνικό Κράτος, που με συνέπεια χρηματοδοτεί πολυεθνικές και μεγαλοεπιχειρηματίες , ότι δε θα διαπραγματευτούμε την επιβίωσή μας!

Καλούμε τους αναπληρωτές να συσπειρωθούν όλοι στα σωματεία μας και διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας!!

Τέρμα πια στον εμπαιγμό!! Οι αναπληρωτές είναι άνθρωποι με ζωή, όχι μόνο ελαστικά εργαζόμενοι!!

Συμμετέχουμε καθολικά, μόνιμοι και αναπληρωτές, στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Τρίτη 13 Οκτώβρη 6.30 μ.μ. Σύνταγμα καθώς και στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Πέμπτη 15 Οκτώβρη και την Απεργιακή Συγκέντρωση 10 π.μ. Προπύλαια!!

Να καταβληθεί άμεσα η αναλογία του μισθού του Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι προσλήφθηκαν σε β΄ και γ΄ φάση! Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι αναπληρωτές!

 

 

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Έσπασε το φράγμα των 900 κρουσμάτων. Σήμερα Σάββατο σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αριθμό...
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
«Δεν μένει άλλη επιλογή για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρά να προβεί σε εμπάργκο εις βάρος όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών...
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
«Το ερώτημα λοιπόν που περιμένει την απάντησή του είναι πόσο αγωνιστές κι ευτυχισμένοι είμαστε ως άτομα και ως κοινωνία μέσα στην υποδούλωσή μας σε...
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη
Μετά την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 3 αναστέλλεται η λειτουργία αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων στους...
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη