Thumbnail
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ

Εντός του μήνα Αυγούστου αναμένεται να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη δόση θα πληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, τόνισε για μία ακόμη φορά ότι για τη μεγάλη μερίδα των φορολογουμένων ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος ή ελαφρά μικρότερος, αν και μικρή ομάδα θα πληρώσει περισσότερο φόρο, γιατί έχει πολύ μεγάλη περιουσία.

Σύμφωνα με τον κο Αλεξιάδη, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να διατηρήσει και φέτος τον ΕΝΦΙΑ, ενώ από του χρόνου θα πραγματοποιηθεί διαπραγμάτευση για να δούμε πως θα πάει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι ο στόχος του Ιουλίου ήταν ο μεγαλύτερος μηνιαίος στόχος της χρονιάς και επετεύχθη κατά 95%.

Σχετικά με τη ρύθμιση για το πλαστικό χρήμα ανέφερε ότι θα προχωρήσει και εξέφρασε την ελπίδα ότι σε αυτή θα περιλαμβάνεται και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis.

Ακόμη, σημείωσε ότι αυτή την περίοδο ο ελεγκτικός μηχανισμός ασχολείται με τη διασταύρωση στοιχείων που αφορούν καταθέσεις φορολογουμένων αλλά και λίστες του εξωτερικού, απορρίπτοντας τις πληροφορίες για ελέγχους στο Facebook και το Instagram, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρώτος στόχος είναι να αξιοποιηθούν τα υφιστάμενα στοιχεία.

«Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρυθμίσεις των 100 δόσεων», υπογράμμισε και κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις υφιστάμενες επιλογές ρυθμίσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα