Thumbnail
Μήνυση κατά της εφημερίδας του Στέφανου Χίου

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά της εφημερίδας του Στέφανου Χίου "Μακελειό" και συντάκτη του εντύπου για ψευδή δημοσιεύματα που τους εμπλέκουν στο τραγικό δυστύχημα της Αίγινας κατέθεσαν σήμερα οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς τους οι τρείς άνδρες μίλησαν στην ΕΡΤ κάνοντας λόγο για απαράδεκτες και αισχρολογικές δηλώσεις και τοποθετήσεις, καθώς και για κατασκευασμένα και ψευδή δημοσιεύματα.

«Έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον όλων αυτών των απαράδεκτων, αισχρολογικών, έντυπων δηλώσεων και τοποθετήσεων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας και όχι μόνο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Ζητάμε πραγματικά να σταματήσει αυτή η ιστορία, διότι δηλητηριάζει, όχι μόνον την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, αλλά ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα, δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς και αυτό είναι για μας ένα κρίσιμο θέμα. Γι’ αυτό προβήκαμε σε αυτή την ενέργεια», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε: «Η σκοπιμότητα είναι προφανής, γιατί πρόκειται για δημοσιεύματα που αναδεικνύουν κατασκευασμένες ειδήσεις, χωρίς καμία απολύτως βάση αληθείας και αυτό δημιουργεί προσβολή στην τιμή και την υπόληψη μας». Και πρόσθεσε: «Ναι, είμαστε πολιτικά πρόσωπα, δημόσια πρόσωπα, άρα υποκείμεθα στην άσκηση αυστηρής κριτικής. Δεν πρόκειται περί αυτού. Εδώ είναι η περίφημη αποκαλυπτική δημοσιογραφία, η οποία δεν αποκαλύπτει τίποτα, αλλά δηλητηριάζει την κοινωνία και ειδικά σε ένα τόσο τραγικό συμβάν όπου υπάρχουν νεκροί, που υπάρχουν συγγενείς θυμάτων που η ζωή τους έχει συντριβεί».

Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας ανέφερε πως πρόκειται για «κατασκευασμένες ειδήσεις, με σκοπιμότητα, οι οποίες, δυστυχώς, αξιοποιούνται κιόλας. Εάν τις απομόνωνε ο δημόσιος βίος, η κοινωνία και οι πολιτικές δυνάμεις, θα ήταν μικρό το κακό. Δεν τις απομονώνει όμως. Τις αναπαράγει, τις ενθαρρύνει, τις αξιοποιεί. Και κει κανείς δεν έχει κανένα όπλο άλλο, από το να καταφύγει στη δικαιοσύνη. Τουλάχιστον, να δώσει το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτή την αθλιότητα».

«Νομίζω ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη, για πρώτη φορά στη ζωή μου, υποδηλώνει αυτό που ειπώθηκε από τους δυο υπουργούς, μια κατάπτυστη αθλιότητα κατασκευής ειδήσεων», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. «Το ποινικό μέρος αφορά αυτούς που τις κατασκεύασαν, στους οποίους και κάνουμε την αγωγή. Το πολιτικό είναι γενικότερο, και είναι λυπηρό που τέτοιου είδους άθλια δημοσιεύματα βρήκαν υποδοχή, έστω με διάφορες παραλλαγμένες μορφές σε άλλα δημοσιογραφικά sites και έντυπα και από περιορισμένες πολιτικές δυνάμεις ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης», ανέφερε καταληκτικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα