Thumbnail
Για τρία σοκ από τον Σεπτέμβριο στις συντάξεις κάνει λόγο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Για τρία σοκ από τον Σεπτέμβριο στις συντάξεις κάνει λόγο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Όπως σημειώνει, πρώτο σοκ είναι οι μειώσεις που φέρνει το νέο κύμα περικοπών στις επικουρικές που φτάνουν στο 47,5%, δεύτερο, τα μισά μερίσματα που θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου λόγω των αναδρομικών μειώσεων και τρίτο σοκ φέρνουν ισοδύναμα μέτρα που ψάχνει η κυβέρνηση για να επιστρέψει το ΕΚΑΣ, καθώς μία από τις προτάσεις που εξετάζονται είναι να μπει εισφορά ασθένειας 6% στις προνοιακές συντάξεις των 360 ευρώ που χορηγεί ο ΟΓΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις στις επικουρικές που σε ετήσια βάση φτάνουν τα 1.650 ευρώ. Τα ποσά που επανυπολογίστηκαν από το ΕΤΕΑ και θα πληρωθούν στις 2 Σεπτεμβρίου είναι μειωμένα έως και 138 ευρώ τον μήνα για μερίδα συνταξιούχων, ενώ μεσοσταθμικά οι περικοπές ανέρχονται στα 60-70 ευρώ.

Οι πιο μεγάλες είναι στους συνταξιούχους του πρώην επικουρικού των εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ), καθώς σχεδόν στην πλειονότητα των δικαιούχων οι περικοπές είναι πάνω από 30%.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως τον Οκτώβριο έρχεται και τρίτο κύμα μειώσεων για όσους δεν πάρουν τη λυπητερή του Σεπτεμβρίου. Στην πληρωμή του Οκτωβρίου, όμως, θα πέσουν και οι αναδρομικές περικοπές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, που σημαίνει ότι το σοκ θα είναι μεγαλύτερο, γιατί πολλές συντάξεις των 300 και των 200 ευρώ θα φτάσουν στα 100 και στα 60 ευρώ.

Αυτό δεν θα συμβεί σε όλους αλλά, βάσει νόμου, σε όσους έχουν άθροισμα (μικτό ποσό) από κύρια και επικουρική σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ, δηλαδή σε όσους παίρνουν καθαρά μετά τον φόρο 1.120 ευρώ από κύρια και επικουρική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

palaistini
World Press Photo: Το «νανούρισμα» του νεκρού παιδιού - Η συγκλονιστική φωτογραφία που βραβεύτηκε
Το πρώτο βραβείο του World Press Photo σε φωτογραφία με Παλαιστίνια που θρηνεί τη νεκρή ανιψιά της
World Press Photo: Το «νανούρισμα» του νεκρού παιδιού - Η συγκλονιστική φωτογραφία που βραβεύτηκε