Thumbnail
Ρίο 2016

Υποδοχή ήρωα επεφύλαξαν στον Λευτέρη Πετρούνια κατά την άφιξη του τελευταίου γκρουπ της ελληνικής ομάδας που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

  Μαζί με τον Πετρούνια ήταν οι συναθλητές του, Βάσω Μιλλούση και Βλάσης Μάρας, η Βαρβάρα Φίλιου, τα πέντε κορίτσια του ανσάμπλ με τις προπονήτριές τους, τα δύο κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης και η ομάδα πόλο, η οποία βγήκε πρώτη και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

  Παρά την κούραση μετά από ένα ταξίδι 15 ωρών (σ.σ. από το Ρίο μέσω Ρώμης στην Αθήνα) ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων εμφανίστηκε με το χαμόγελο στα χείλη και με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος.

  «Από την αρχή το έχω πει, ήταν η πρώτη μου επιθυμία το να φέρω αυτό το μετάλλιο. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου ανήκει στον κόσμο, στους Έλληνες. Δέχομαι ευχές κάθε ημέρα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ήρθαν τα πράγματα όπως τα ευχόμουν μαζί με τον προπονητή μου. Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια και πολλές αποτυχίες για να φθάσουμε μέχρι εδώ. Για να φθάσουμε εδώ πρώτα αποτύχαμε, αν δεν μάθεις να χάνεις δεν θα κερδίσεις, δεν θα φθάσεις εδώ» είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους δημοσιογράφους.
  «Είναι πολύ περίεργη η στιγμή της προσγείωσης. Σε άλλες περιπτώσεις θα έκανα ένα με δύο βήματα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν με κουνούσε τίποτα. Ένιωσα υπερήφανος για τον Εθνικό ύμνο και αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πίσω από ένα τέτοιο μετάλλιο κρύβεται ο χαρακτήρας ενός αθλητή. Ο αθλητής πρέπει να είναι υπόδειγμα για τα νέα παιδιά και το δείχνει μέσω του χαρακτήρα του. Η μεγαλύτερη μου ευχή από όταν ήμουν μικρός ήταν να ξυπνήσω και να είναι το άθλημα σε ανταπόκριση όπως το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι δεν θα γίνει αυτό, αλλά τουλάχιστον το πλησιάσαμε. Η επόμενη ημέρα είναι η ημέρα των διακοπών και θα επιστρέψουμε για μια δυνατή τετραετία. Αυτό είναι το έναυσμα για μια δυνατή τετραετία. Αυτός είναι ο στόχος, να έχουμε μια με δύο δυνατές τετραετίες. Αρχικός στόχος είναι η πρώτη τετραετία» πρόσθεσε.

  «Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Εμείς θέλουμε περισσότερη στήριξη βέβαια. Ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη εποχή φέραμε τόσα μετάλλια, με περισσότερη στήριξη πιστεύουμε ότι θα κάνουμε θαύματα. Κάναμε κλήρωση για την τελετή λήξης. Η Κατερίνα είναι τεράστια αθλήτρια και προσωπικότητα και συνεργαζόμαστε κιόλας».

  Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, αφού τελείωσε τις δηλώσεις, χρειάστηκε τουλάχιστον μισή ώρα για να διασχίσει μια απόσταση 50 μέτρων μέχρι το όχημα που θα μετέφερε την ελληνική αποστολή στο Προεδρικό Μέγαρο. Και αυτό γιατί ο κόσμος τον αγκάλιαζε τον φιλούσε, τον ευχαριστούσε, του πρόσφεραν λουλούδια, ενώ μικρά παιδιά έτρεχαν να φωτογραφηθούν μαζί του και ο ίδιος ανταποκρινόταν με ένα χαμόγελο σε κάθε έναν ξεχωριστά και ιδιαίτερα με τα παιδιά, καθώς σταματούσε σχεδόν σε κάθε παιδί. Δίπλα του ήταν η μητέρα του που είχε έρθει να τον υποδεχθεί, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Ειρήνη Περιστερίου, συγγενείς και φίλοι.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας, πριν ακόμα φύγει από το Ρίο, δήλωσε ευλογημένος, γράφοντας στο instagram: «Ένα όνειρο και ένας στόχος ολοκληρώθηκαν και αισθάνομαι ευλογημένος για την εμπειρία που έζησα, Αντίο λοιπόν Ρίο και σε ευχαριστώ για τις καταπληκτικές στιγμές. Ελλαδάρα μου ερχόμαστε!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.jpg
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την...
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
ΥΠΑΙΘ
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε...
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ