Thumbnail
Μαρτυρία για παρουσία νεαρής γυναίκας

Την ώρα που δεκάδες ερωτήματα για τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας παραμένουν αναπάντητα, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ανατρέπουν τα δεδομένα.Νέα πρόσωπα κλήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές να καταθέσουν για την πολύνεκρη τραγωδία της Αίγινας. Την ίδια στιγμή ακόμη μια μαρτυρία διασωθέντος κάνει λόγο για νεαρή γυναίκα που επέβαινε  στο ταχύπλοο τη στιγμή της σύγκρουσης.

Μετά τις αποκαλύψεις από έγγραφο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της αστυνομίας ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου στο τιμόνι του ταχύπλοου και τη μαρτυρία επιβάτη της λάντζας ότι στο ταχύπλοο υπήρχε ζευγάρι νεαρών ατόμων που δεν είχε δηλωθεί στη λίστα επιβατών που ανακοίνωσε το λιμενικό, η μάρτυρας κατέθεσε ότι η μυστηριώδης νεαρή γυναίκα καθόταν δίπλα στον 77χρονο.

Το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που ερεύνησε τα δακτυλικά αποτυπώματα στο ταχύπλοο αφήνει κενά για το ποιος οδηγούσε το ταχύπλοο. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Αστυνομίας προς το Λιμεναρχείο της Αίγινας, πολλά αποτυπώματα βρέθηκαν αταυτοποίητα, ενώ ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του 77χρονου κατηγορούμενου και του δύτη που μετέβη αμέσως μετά το συμβάν στο σημείο για να παραλάβει τους επιβαίνοντες.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι οι καταθέσεις των ανθρώπων που έζησαν την τραγωδία. Διασωθέντες και τραυματίες υποστηρίζουν ότι ο χειριστής του ταχύπλοου έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και δεν έκανε κάτι για να αποφύγει την σύγκρουση.

Στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες επισημαίνουν ότι «επικρατούσε το απόλυτο χάος. Άνθρωποι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, ακούγονταν  φωνές και κραυγές τρόμου και αγωνίας, βλέπαμε νεκρούς ανθρώπους  να επιπλέουν. Δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή ούτε σωσίβια στη θάλασσα. Μετά κολυμπούσαμε περιμένοντας βοήθεια. Στο λιμάνι της Πέρδικας αντικρίσαμε μία κατάσταση χάους, καθώς δεν είχαν καταφθάσει ακόμη τα ασθενοφόρα. Οι διασωθέντες προσπαθούσαμε να παράσχουμε πρώτες βοήθειες ο ένας στον άλλον μέχρι που, μετά από αρκετή ώρα, έφθασαν τα ασθενοφόρα για να πάρουν τους πιο σοβαρά τραυματισμένους».

«Διέκρινα τον χειριστή του ταχυπλόου που είχε σταματήσει στα 15 μέτρα από εμάς και μας κοίταζε και άκουσα τον 10χρονο γιο μου να του φωνάζει ‘’ρίξε μας ένα σωσίβιο, τι μας κοιτάς’’. Αμέσως το σκάφος μας εγκατέλειψε συνεχίζοντας την πορεία του. Από το σημείο δεν διέκρινα ποιος ήταν ο χειριστής του σκάφους εκείνη την στιγμή», αναφέρει ένας διασωθείς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;