Thumbnail
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

Τη δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ και στα περισσότερα Κέντρα Υγείας θα έχουν από τα μέσα Δεκεμβρίου οι πολίτες όλης της χώρας, μέσω της νέας υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών Ραντεβού - eRDV» της ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Η υπηρεσία eRDV θα ξεκινήσει δοκιμαστικά την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, και ώρα 08:00 πμ, ενώ η πλήρης παραγωγική της λειτουργία θα ξεκινήσει επισήμως στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι πολίτες, επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική σελίδα

http://rdv.ehealthnet.gr θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη Μονάδα ΠΕΔΥ και ΚΥ, την ειδικότητα ή ακόμα και τον γιατρό και εντελώς δωρεάν να «κλείσουν» το ραντεβού τους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να εντοπίσουν το κοντινότερο σημείο φροντίδας και να επιλέξουν το χρονικά συντομότερο ραντεβού.

Η ασφαλής πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται εύκολα, με την εισαγωγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται στο taxisnet για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Το σύστημα τροφοδοτείται συνεχώς με τη διαθεσιμότητα των μονάδων ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στις υπόλοιπες Μονάδες Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίσης, σύντομα, όλοι οι ιδιώτες γιατροί, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν την διαθεσιμότητά τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού, είτε για ιδιωτικό ραντεβού, είτε για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ, ώστε να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των πολιτών.

«Η υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού προσδοκά να εξυπηρετήσει, αλλά και να ανακουφίσει οικονομικά τους πολίτες, αφού δε θα είναι πλέον αναγκασμένοι να επιβαρύνονται με το 1 ευρώ της χρέωσης για το κλείσιμο των ραντεβού τους μόνο μέσω τηλεφώνου με τη χρήση πενταψηφίων τηλεφωνικών κέντρων όπως ισχύει μέχρι σήμερα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας είναι η διάθεση της υπηρεσίας και μέσω ΚΕΠ, αλλά και μέσω των Κέντρων Κοινότητας, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών διαδικτύου (internet).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτικα πανεπιστημια
Πανεπιστημιακοί: «Πολιτική εξαπάτηση» τα περί μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων -Ενδιαφέρονται ολιγοπώλια
«Είναι πολλά τα λεφτά»: Θα ελέγχονται κάθε χρόνο τα έσοδα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που απαγορεύεται να διανεμηθούν, αλλά όχι η μεταφορά και...
Πανεπιστημιακοί: «Πολιτική εξαπάτηση» τα περί μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων -Ενδιαφέρονται ολιγοπώλια