Thumbnail
Τι καταγγέλλεται

Τη διερεύνηση των καταγγελιών σε βάρος αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας για κακοποίηση ανήλικων προσφυγόπουλων διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, με παραγγελία του στον Εισαγγελέα Γιώργο Νούλη, προκειμένου να εντοπιστεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες ενστόλων.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου αστυνομικοί της ομάδας Δίας και ασφάλεια προσήγαγαν πέντε ανήλικα παιδιά ηλικίας 12-14 ετών και δύο νεαρούς 22 ετών στο Α.Τ Ομόνοιας, καθώς είχαν μαζί τους ψεύτικα όπλα και κοστούμια για τις ανάγκες θεατρικής παράστασης που θα συμμετείχαν.

Το «Συντονιστικό Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων - Μεταναστών/τριών» κατήγγειλε ότι στο αστυνομικό τμήμα απαγορεύτηκε στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους, προκειμένου να ειδοποιήσουν τους γονείς τους, ενώ εξαναγκάστηκαν να γδυθούν εντελώς κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα μικρό δωμάτιο, υπό τα βλέμματα και τα σεξουαλικά υπονοούμενα των αστυνομικών.

Μάλιστα, όσα παιδιά αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με σχόλια ρατσιστικού και σεξουαλικού περιεχομένου. Καταγγέλλεται επίσης ότι τα παιδιά κρατήθηκαν επί 7 ώρες χωρίς νερό, ανάμεσα σε ποινικούς προσαχθέντες και χρήστες ναρκωτικών.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι μετά την προσαγωγή, όπου διαπιστώθηκε πως τα παιδάκια κατείχαν πλαστικά ομοιώματα όπλων, ο πατέρας ενός εκ των ανηλίκων προχώρησε στην υποβολή μήνυσης σε βάρος ενός αστυνομικού.

Ο Εισαγγελέας Γιώργος Νούλης έχει εντολή να μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης προκειμένου να εξακριβώσει την βασιμότητα των καταγγελλομένων και να εντοπίσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες αστυνομικών για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά που σχετίζονται με άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας, προσβολές αξιοπρέπειας και ρατσιστικές συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας