Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Παράσταση διαμαρτυρίας – ακύρωση της συνεδρίασης του  ΠΥ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας για τις λειτουργικές υπεραριθμίες  στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄Αθήνας την Παρασκευή 26 – 8 – 2016

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Π. Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 – 8 – 2016 στις 14:00

Την Παρασκευή 26 – 8 – 2016  το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου  πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας στην καθορισμένη ώρα συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, η οποία είχε συγκληθεί με βάση πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ με θέμα τη διαπίστωση των λειτουργικών υπεραριθμιών εκπαιδευτικών στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, καθώς και μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. « Ο Περικλής».

Το Δ. Σ.  του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου κατά την παράσταση διαμαρτυρίας απαίτησε την ακύρωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας και δήλωσε στον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας την απόφασή του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της 85ης Γ. Σ. της ΔΟΕ για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών της Π. Ε.

Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ αν δεν ακυρωθεί η συζήτηση για τις λειτουργικές υπεραριθμίες, εξηγώντας ότι ο τρόπος διαπίστωσης των λειτουργικών υπεραριθμιών της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας  εφαρμόζει τις περικοπές της Υ.Α. και είναι πρόωρη και παράνομη κάθε τέτοια συζήτηση, διότι γίνεται:

Α) πριν από την έναρξη της σχ. χρονιάς και την οριστική διαμόρφωση των τμημάτων,

Β) πριν συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων και καθορίσουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου,

Γ) πριν τη διαμόρφωση των πραγματικών κενών μετά τις αποσπάσεις εκτός (οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί) και τις μακροχρόνιες άδειες (δηλώνονται κατά νόμο στην αρχή της σχολικής χρονιάς) και

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για αδικίες και διαφορετική μεταχείριση των συναδέλφων, καθώς οι συνάδελφοι που θα δηλώσουν και θα τοποθετηθούν πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα αποκλειστούν από μεγάλο αριθμό κενών.

Επίσης τονίσαμε ότι σοβαρός αριθμός κενών και μεταβολών γίνονται τις πρώτες μέρες έναρξης του σχολικού έτους και γι’ αυτό το Π.Δ. προβλέπει τη διαδικασία  λειτουργικών υπεραριθμιών μετά την έναρξη της σχ. χρονιάς.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου κάλεσε τόσο το Δ/ντή Εκπ/σης αλλά και τα μη αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ να σεβαστούν τις αποφάσεις του κλάδου και να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγραμματισμού που καλεί η εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ.

Επισημάναμε ότι κάθε συζήτηση για τις λειτουργικές υπεραριθμίες (διαπίστωση, χαρακτηρισμός, τοποθετήσεις) πριν από την έναρξη του σχ. έτους είναι παράνομη, καθώς το Π.Δ.100/97 (ΦΕΚ 94/1997 τ.Α), άρθρο 12, αναφέρει πως οι διατάξεις για τον προσδιορισμό λειτουργικών υπεραριθμιών εφαρμόζονται «κατά την έναρξη του σχολικού έτους». Γι’ αυτό και ποτέ στο παρελθόν δεν συζητήθηκαν λειτουργικές υπεραραρθμίες εκπαιδευτικών πριν τις 3 – 4  Σεπτεμβρίου  αλλά αργότερα.

Επίσης τονίσαμε ότι ο μόνος τρόπος για να έχουμε εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας από την πρώτη μέρα είναι οι μόνιμοι διορισμοί όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών που θα τοποθετούνταν όπως προβλέπεται, καλύπτοντας τις πάγιες ανάγκες. Αυτοί που καταδικάζουν τα σχολεία να είναι χωρίς εκπαιδευτικούς από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολικού έτους είναι το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και η κυβέρνηση που συνεχίζουν να εφαρμόζουν την πολιτική των μηδενικών διορισμών του μνημονιακού προκρούστη, της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α και όλων των προηγούμενων Μνημονιακών κυβερνήσεων. Ακόμα θέσαμε υπόψη του Δ/ντή Εκπαίδευσης Π. Ε. Β΄Αθήνας την πάγια θέση του Συλλόγου μας και του κλάδου για υπολογισμό των αναγκών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων μας με βάση τις πραγματικές ανάκγες τους και όχι το σχεδιασμό των περικοπών και της μικρολογιστικής των ωρών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. που σημαίνει (με βάση τις πάγιες θέσεις του κλάδου μας):

1.κάλυψη όλων των τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου με δασκάλους (χωρίς υπέρβαση του ορίου των 25 μαθητών ανά εκπαιδευτικό, στα 26 παιδιά χωρίζουμε το τμήμα),

2. κάλυψη όλων των τμημάτων του ολήμερου (με την ύπαρξη δασκάλου υπεύθυνου για το ολοήμερο σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής),

4. Ενισχυτική διδασκαλία για κάθε μαθητή που την χρειάζεται

5. Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής για όλα τα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη

6.  κάλυψη των αναγκαίων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

7. ένταξη όλων των νηπίων και προνηπίων στα Νηπιαγωγεία.

8. Δύο νηπιαγωγοί για κάθε τμήμα νηπιαγωγείου που λειτουργεί με ολοήμερο

Στη συνέχεια τονίσαμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καταστρατηγήσεις και περιστολές σε ότι αφορά τα με αγώνες κατακτημένα εργασιακά διακαιώματα των εκπαιδευτικών που απειλούνται από τις πρόσφατες εγκυκλίους  και Υ. Α. του ΥΠ. Π.Ε.Θ. που αφορούν τη λειτουργία των Π. Υ. Σ. Π. Ε. & Π. Υ. Σ. Δ. Ε. ζητώντας το Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας να συνεδριάσει και να συζητήσει το θέμα των λειτουργικών υπεραριθμιών από τις 5 – 9 – 2016 και μετά και αφού ο υπολογισμός των λειτουργικών κενών της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας γίνει στη βάση των παραπάνω πάγιων θέσεων του κλάδου μας. Ακόμα καταθέσαμε την απόφαση μας να μην επιτρέψουμε την απομάκρυνση από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας κανενός εκπαιδευτικού, όπως έγινε το 2013 με την μετακίνηση δεκάδων μονίμων εκπαιδευτικών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας εντός της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, στη θέση των οποίων προσλήφθηκαν αμέσως μετά ισάριθμοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Ο Δ/ντής Εκπσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας μας ανακοίνωσε ότι ήδη η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας για τις 26 – 8 – 2016 έχει ακυρωθεί αλλά, με βάση την πρόσφατη εγκύκλιο – Υ. Α. του ΥΠ. Π. Ε. Θ. που καλεί σε συνεδριάσεις των Π. Υ. Σ. Π. Ε. για τις λειτουργικές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών με βάση συγκεκριμένο πλαίσιο για τις 2 – 9 – 2016, δεν μπορεί να δεσμευτεί για τις ενέργειες της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και δεν μπορεί να μας απαντήσει για το τι θα κάνει με βάση όσα του καταθέσαμε.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπιαδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί τα μέλη του, τους συλλόγους διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων να προχωρήσουν με βάση τα ειωθότα και  το πλαίσιο παιδαγωγικής αυτονομίας και ελευθερίας που πρέπει να διέπει τη λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων και όποτε αυτοί κρίνουν σκόπιμο στον προσδιορισμό των αναγκών των σχολείων με βάση τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου μας και του κλάδου και με γνώμονα το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν το Δημόσιο Σχολείο και όχι με βάση τη μικρολογιστική των ωρών και των επιβαλλόμενων από το ΥΠ.Π.ΕΘ. και την κυβέρνηση μνημονιακών πολιτικών περικοπών για τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία οφείλουν να παρέχουν ποιοτική δημόσια και δωρεάν παιδεία στα παιδιά της χώρας μας χωρίς περικοπές και εκπτώσεις με μόνιμους εκπαιδευτικούς που θα λειτουργούν στη βάση κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων και όχι έρμαια των σχεδιασμών της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και των μνημονιακών πολιτικών της.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ τις/τους συναδέλφους ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ 85Η Γ. Σ. ΤΗΣ Δ. Ο. Ε. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 – 8 – 2016 ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΥΠ.Π.ΕΘ.

Όλες και όλοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μέσα από τα σωματεία μας, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και τις μαζικές διαδικασίες, μαζί με τους γονείς των παιδιών μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για τις ανάγκες μας στη Μόρφωση και τη Δουλειά.

Καμία αναμονή και υποχώρηση από το να διεκδικήσουμε και να αποσπάσουμε αυτό που είναι πραγματικά σύγχρονο κι αναγκαίο για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής  ηλικίας και τις οικογένειές τους.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θα συνεδριάσει την Πέμπτη 1 – 9 – 2016 στις 20:30 στο 8ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμου 54 – Μαρούσι) για τον παραπέρα συντονισμό των αγωνιστικών μας διεκδικήσεων με βάση της αποφάσης του κλάδου.

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3