Thumbnail
Δείτε τα υποδείγματα πτυχίων 

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε σήμερα σε όλα τα Λύκεια   τις παρακάτω οδηγίες σχετικά με τις προαγωγικές-απολυτήριες-πτυχιακές εξετάσεις μαθητών σε Επαγγελματικά Λύκεια και Επαγγελματικές Σχολές σχολικού έτους 2013-2014.  

1. Οι απορριπτόμενοι λόγω ανεπαρκούς φοίτησης μαθητές της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., οι οποίοι κατά το σχολικό 2013-2014 παρακολούθησαν ειδικότητες, που σύμφωνα με το άρθρο 82 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167) έχουν καταργηθεί μπορούν να προσέρχονται εκτός από την ειδική εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2014 και σε εξεταστική περίοδο κατά το μήνα Φεβρουάριο 2015, καθώς και στην εξεταστική περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2015, προκειμένου να λάβουν απολυτήριο ή και πτυχίο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 24 του π.δ.50/2008 (Α΄81) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

Οι μαθητές με ανεπαρκή φοίτηση εξετάζονται προφορικά και γραπτά σε όλα τα μαθήματα. Μαθητές, οι οποίοι δεν προσέρχονται σε ένα ή περισσότερα μαθήματα κατά την προφορική και γραπτή εξέταση, παραπέμπονται στις ως άνω οριζόμενες εξεταστικές περιόδους στο μάθημα ή τα μαθήματα, στα οποία δεν προσήλθαν να εξεταστούν, και εξετάζονται προφορικά και γραπτά. Η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής. Οι εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζεται από το Διευθυντή του σχολείου από τριμελή επιτροπή ανά μάθημα με πρόεδρο το Διευθυντή ή τον Υποδιευθυντή του ΕΠΑ.Λ. και μέλη δύο καθηγητές της ίδιας ή συγγενούς ειδικότητας. O τρόπος εξέτασης των μαθημάτων ορίζεται στο π.δ.50/2008 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Κατά τα λοιπά, για την απόλυση των μαθητών ισχύει το άρθρο 24 του π.δ.50/2008 (Α΄81), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

2. Οι απορριπτόμενοι λόγω ανεπαρκούς φοίτησης μαθητές της Γ΄ τάξης Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., οι οποίοι κατά το σχολικό 2013-2014 παρακολούθησαν ειδικότητες, που σύμφωνα με το άρθρο 82 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167) έχουν καταργηθεί, μπορούν να προσέλθουν στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2014 προκειμένου να προαχθούν στην επόμενη τάξη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 24 του π.δ.50/2008 (Α΄81), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Οι παραπάνω μαθητές εξετάζονται προφορικά και γραπτά σε όλα τα μαθήματα. Η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής. Οι εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζεται από το Διευθυντή του σχολείου από τριμελή επιτροπή ανά μάθημα με πρόεδρο το Διευθυντή ή τον Υποδιευθυντή του ΕΠΑ.Λ. και μέλη δύο καθηγητές της ίδιας ή συγγενούς ειδικότητας. O τρόπος εξέτασης των μαθημάτων ορίζεται στο π.δ.50/2008 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Όσοι από τους ανωτέρω μαθητές δεν προαχθούν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. σε τομέα που επιθυμούν. 

3. Οι απορριπτόμενοι λόγω ανεπαρκούς φοίτησης μαθητές της Β΄ τάξης ΕΠΑ.Σ. (που σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 46 του ν. 4186/2013, Α΄ 193 παύει να λειτουργεί την 15η Σεπτεμβρίου 2014) μπορούν να προσέρχονται στην ειδική εξεταστική περίοδο κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2014 και σε εξεταστική περίοδο κατά το μήνα Φεβρουάριο 2015 καθώς και στην εξεταστική περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2015, προκειμένου να λάβουν πτυχίο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του π.δ.51/2008 (Α΄82).Οι μαθητές με ανεπαρκή φοίτηση εξετάζονται προφορικά και γραπτά σε όλα τα μαθήματα. Μαθητές, οι οποίοι δεν προσέρχονται σε ένα ή περισσότερα μαθήματα κατά την προφορική και γραπτή εξέταση, παραπέμπονται στις ως άνω οριζόμενες εξεταστικές περιόδους στο μάθημα ή τα μαθήματα, στα οποία δεν προσήλθαν να εξεταστούν και εξετάζονται προφορικά και γραπτά. O τρόπος εξέτασης των μαθημάτων ορίζεται στο π.δ.51/2008.Για τις εξεταστικές περιόδους ισχύουν τα εξής: 

α) Για την ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2014, η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής. Οι εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζεται από το Δ/ντή της ΕΠΑ.Σ., από τριμελή επιτροπή ανά μάθημα με πρόεδρο το Διευθυντή ή τον Υποδιευθυντή της ΕΠΑ.Σ. και μέλη δύο καθηγητές της ίδιας ή συγγενούς ειδικότητας. 

β) Για την εξεταστική περίοδο κατά το μήνα Φεβρουάριο 2015 καθώς και για την εξεταστική περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2015, λόγω παύσης της λειτουργίας των ΕΠΑ.Σ., η εξέταση διενεργείται σε σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ. τις οποίες ορίζει ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης με απόφασή του. Η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής. Οι εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζεται από το Δ/ντή του εκάστοτε ΕΠΑ.Λ. από τριμελή επιτροπή ανά μάθημα την οποία ορίζει ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης με απόφασή του, με πρόεδρο το Διευθυντή ή Υποδιευθυντή του ΕΠΑ.Λ. και μέλη δύο καθηγητές της ίδιας ή συγγενούς ειδικότητας. 

4. H εξέταση μαθητών των παρ.1,2,3 της παρούσας Υπουργικής Απόφασης είναι δυνατόν να παραταθεί για λόγους ανωτέρας βίας μέχρι και τη 15η Οκτωβρίου μετά από έγκριση του Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης. Ειδικότερα, η εξέταση των απορριπτόμενων μαθητών λόγω ανεπαρκούς φοίτησης της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. μετά την παύση λειτουργίας τους και έως τις 15 Οκτωβρίου διενεργείται σε σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ. τις οποίες ορίζει ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης με απόφασή του. Η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής. Οι εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζεται από τον Δ/ντή του εκάστοτε ΕΠΑ.Λ. από τριμελή επιτροπή ανά μάθημα την οποία ορίζει ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης με απόφασή του, με πρόεδρο το Διευθυντή ή Υποδιευθυντή του ΕΠΑ.Λ. και μέλη δύο καθηγητές της ίδιας ή συγγενούς ειδικότητας.

5. Οι μαθητές της παρ.2 οι οποίοι δεν έχουν προαχθεί στη Δ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν εκπρόθεσμα με απόφαση του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης έως και τις 15 Οκτωβρίου στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. σε τομέα και ειδικότητα που επιθυμούν. Οι απουσίες των μαθητών από την έναρξη των μαθημάτων έως την ημέρα της εκπρόθεσμης εγγραφής τους δεν λαμβάνονται υπόψη. 

6. Ο τύπος των τίτλων σπουδών των μαθητών των ΕΠΑ.Σ., μετά την παύση λειτουργίας τους, καθορίζεται σύμφωνα με τις υπ’αριθμ.111316/Γ2/08-10-2007 (303 Β΄/2008), 55678/Γ2/18-5-2009 (991 Β΄) Υπουργικές Αποφάσεις και το περιεχόμενό τους καθορίζεται από τα συνημμένα υποδείγματα: 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
Τρόμος στο Αιγάλεω: Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ
Άγνωστος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη
Τρόμος στο Αιγάλεω: Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ
sxoleio
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε Λακωνίας για τα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας