Thumbnail
Πτήση MH-17: Άλλο ένα τραγικό συμβάν προς εκμετάλλευση

Είναι δύσκολο να πει κανείς τι είναι πιο τρομακτικό: Η ασυγκράτητη βούληση της Δύσης να εκμεταλλευτεί οτιδήποτε μπορεί να παρασύρει τη Ρωσία σε ένα θερμό επεισόδιο, ή, η υποκρισία της κάθε φορά που χάνονται ανθρώπινες ζωές;

Μέσα σε 24 ώρες από την τραγική πτήση ΜΗ-17, πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι έσπευσαν να ευθυγραμμιστούν με την Ουκρανική κυβέρνηση, βασιζόμενοι σε "αποδείξεις" που βγήκαν στην επιφάνεια με εκπληκτική ταχύτητα. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι Δυτικοί υποκριτές "συνιστούν ψυχραιμία" και υποδεικνύουν προς πάσα κατεύθυνση να μην βιάζεται να βγάζει συμπεράσματα, αυτή είναι μια περίπτωση που παραβιάζουν εντελώς την ίδια τους την πολιτική-συμβουλή προς τους άλλους.

Άσχετα με το τι θα δείξει τελικά το πόρισμα για το ποιος ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροπλάνου των Μαλαισιανών αερογραμμών, αν βγει τελικά αξιόπιστο πόρισμα, οι Δυτικές αντιδράσεις δείχνουν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να προκαλέσουν τον Πούτιν.

Μια από τις πρώτες, αναμενόμενες, αντιδράσεις, ήρθε από την Χίλαρι Κλίντον, που έσπευσε να κατηγορήσει τους φιλο-Ρώσους και τον Πούτιν. Η αντίδραση αυτή είναι επίσης μια καλή ένδειξη ότι η Χίλαρι θέλει απεγνωσμένα να διαδεχθεί τον Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ και άρα προσπαθεί να ικανοποιήσει τον "σκληρό πυρήνα" των νεοσυντηρηρικών στην Ουάσιγκτον.

Από την άλλη, φαίνεται ότι οι νεοσυντηριτικοί πιέζουν ασφυκτικά τον Ομπάμα να εκμεταλλευτεί τέτοια περιστατικά προκειμένου να εντείνει την αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τον λόγο που δέχεται ασταμάτητα πυρά εντός των ΗΠΑ, καθώς προσπαθεί να τελειώσει τη θητεία του με "καθαρά χέρια".

Ο τρόπος που αντιδρούν ορισμένοι στην Ουάσιγκτον, δείχνει ότι οι "συνήθεις ύποπτοι", εμπνευστές και θιασώτες του παλιού, αλλά και του νέου ψυχρού πολέμου, είναι αυτοί που κινούν και πάλι τα νήματα. Άνθρωποι όπως ο Χένρι Κίσινγκερ, και ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, που έχουν δείξει τις προθέσεις τους στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη και είναι σχεδιαστές και φορείς της πιο σκληρής Αμερικανικής πολιτικής.

Όμως, εκτός των άλλων, το τραγικό συμβάν με την πτήση MH-17, έδωσε την ευκαιρία στα Δυτικά κυρίαρχα ΜΜΕ να αφήσουν τη Γάζα για λίγο, ακριβώς την στιγμή της Ισραηλινής χερσαίας εισβολής. Ήταν μια μεγάλη ανακούφιση, καθώς δεν είναι πλέον υποχρεωμένα να εστιάζουν αποκλειστικά στα όσα συμβαίνουν στη Γάζα. Ο θάνατος ανθρώπων σε άλλη μια τραγωδία, χρησιμοποιήθηκε και για λόγους αποπροσανατολισμού από άλλο ένα μεγάλο έγκλημα στη Γάζα ...

ΠΗΓΗ: failedevolution.blogspot.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi_yper_aa
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών: Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
sxoleio
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»
Σοκάρει ο τραυματισμένος μαθητής: «Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε, έτρεχα να ξεφύγω»
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»