Η μεγαλομανία του Ομπάμα

(ή πως αποκρούσαμε μια νέα ιμπεριαλιστική απειλή)

Η Μισέλ γκρίνιαζε τρομερά εκείνη τη μέρα γιατί ο Πρόεδρος δεν έπλυνε τα πιάτα για πολλοστή φορά, έκαψε το φαγητό στο φούρνο, μιλούσε συνέχεια στο κόκκινο τηλέφωνο, εξακολουθεί να φεύγει συνέχεια από το σπίτι με τις παλιοπαρέες του, δεν ασχολείται με τις αμφιλεγόμενες παρέες και την αποκατάστ0αση των κοριτσιών τους, διαβάζει συνέχεια έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες, είναι μονίμως κουρασμένος, ροχαλίζει στο κρεβάτι και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Είχε διαβάσει πρόσφατα και τη Λυσιστράτη σε κόμικς (δώρο της κολλητής της Ιωάννας) και είχε θέσει σε εφαρμογή τη κλασσική συνταγή. Γκρίνια και αποχή. Η ζωή του τέως Προέδρου ήταν πλέον ανυπόφορη και μαύρη κυριολεκτικά.

Αγανακτισμένος και εκτός εαυτού πλέον, δίνει εντολή στους συμβούλους του να του βρουν μια δουλειά που να μπορεί να κάνει και κατά προτίμηση στην αγαπημένη του Ελλάδα.

Ψάχνουν λοιπόν οι σύμβουλοι τους 45.000.000 ενεργούς νόμους της Ελλάδας, τις αποφάσεις, τις τροπολογίες, εγκυκλίους κ.λπ. της Ελληνικής Δημοκρατίας και μελετούν καθημερινά την περίφημη και σαφέστατη Διαύγεια. Ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι «τρέχει προκήρυξη για εκλογή Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων» και του προτείνουν να κάνει αμέσως αίτηση.

Καλή δουλειά, του λένε, ο διευθυντής Γυμνασίου ή Λυκείου σε μια σύγχρονη χώρα. 1.300 € καθαρά στο χέρι, μοντέρνο, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, τέλειο σύστημα υγείας, φθηνό κόστος ζωής, πάμφθηνες μεταφορές, άπειροι νέοι επιστήμονες που εργάζονται σε μια χώρα καινοτόμα και προοδευτική, ωραίες πόλεις, καλές συνθήκες ζωής, ασφάλεια, σταθερό και πλουσιοπάροχο ασφαλιστικό σύστημα, μεταρρυθμίσεις παντού, Ανάπτυξη – ναι ανάπτυξη. Παράδεισος με δύο λόγια και κυρίως μακριά από τη μαύρη, την παλαβιάρα νέα «Λυσιστράτη» που σου κάνει τη ζωή κόλαση.

Θα πρέπει όμως να βιαστεί γιατί οι αιτήσεις γίνονται μόνον για τρείς εργάσιμες μέρες. Είχε καθυστερήσει λίγο (τρία χρονάκια είναι ψήγμα στον άπειρο χρόνο του σύμπαντος) η διαμόρφωση του πάνσοφου νόμου για την εκλογή τους αλλά τώρα είναι πλέον γεγονός και φάρος για κάθε πολιτισμένη χώρα. Η σοφία θέλει και το χρόνο της.

Ο Ομπάμα ενθουσιάστηκε. Σκέφθηκε ότι μπορεί ίσως να τα καταφέρει σε αυτή την τόσο απαιτητική εργασία και στο κάτω κάτω της γραφής θα είναι στη χώρα που τόοοοοοοσο αγάπησε και βοήθησε ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ξέρει και λίγα ελληνικά όπως όλοι γνωρίζουν από την τελευταία και μεγαλειώδη ομιλία του στο ίδρυμα Νιάρχου (οι άθλιοι δεν τον άφησαν να τα πει στην αγαπημένη μου Πνύκα ως νέος ηλιοκαμένος Περικλής, αλλά τέλος πάντων).

Δίνει εντολή στους συμβούλους του να ξεκινήσουν αμέσως τη διαδικασία και θα το αποτολμήσει να είναι υποψήφιος για Διευθυντής Ελληνικού Γυμνασίου ή Λυκείου. Απίστευτη ευκαιρία για ένα πρώην Πρόεδρο USA και ύψιστη τιμή στη χώρα της σοφίας (γεια σου Σοφία), της ισότητας, της ισονομίας και της Δημοκρατίας.

Και θα είναι μακριά απ΄ αυτή την αχάριστη, την γκρινιάρα, την ταμ ταμ που του σπάει τα καρύδια κάθε τρείς και τόσες.

Κινητοποιείται λοιπόν ο πρώτος, δεύτερος, τρίτος και ο νιοστός  στόλος, οι δορυφορικές υποδομές κλπ της υπερδύναμης και πάνε οι σύμβουλοι του στη Δευτεροβάθμια να υποβάλλουν τα χαρτιά του Ομπάμα.

Φίλε αναγνώστη κοίτα, φευ, το σκηνικό και το τι ακολούθησε σε ένα από τα απίστευτα μοντέρνα γραφεία που κοσμούνται με φωτοτυπίες ηρώων της επανάστασης, κομποσκοίνια, ευτυχισμένα μωρουδάκια και λουλουδάκια σε καρτ ποστάλ.

Τους λένε ότι δεν μπορεί ο όποιος κύριος Ομπάμα να κάνει τη σχετική αίτηση. Πρώτα θα πρέπει να μάθει ελληνικά (και να ξεχάσει αυτά που λέει για googletranslator και τέτοια παλαβά αμερικάνικα), να δώσει εξετάσεις στον ΑΣΕΠ  (που έχουν να γίνουν καμιά δεκαριά χρόνια αλλά κάποτε θα γίνουν), να επιτύχει σε αυτόν (θα το μάθει καμιά 2ετία μετά το διαγωνισμό), να διοριστεί και να είναι για δύο χρόνια κάπου σε κανένα ρομαντικό ξερό νησάκι (αλλά τουλάχιστον θα είναι αδύνατο να τον προσεγγίσει η Μισέλ – ξέρετε βέβαια  πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια της συνεχώς Α΄ περιφερειακής αεροπορικής εταιρίας του κόσμου) και μετά μπορεί, ίσως, να μονιμοποιηθεί.

Κατόπιν θα πρέπει να περάσουν 10 γεμάτα χρόνια (ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ τότε ΑΙΤΗΣΗΣ του για υποψήφιος διευθυντής) για να έχει την απαραίτητη εκπαιδευτική πείρα. Να ξεχάσει αυτά που ήξερε περί πείρας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Κυβερνήτη Πολιτείας κλπ χαζά αμερικάνικα.

Η μόνη πείρα που είναι αληθινή και μετράει εδώ, στη χώρα των μεταρρυθμίσεων, είναι η εκπαιδευτική και μάλιστα σε συγκεκριμένα ιδρύματα, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένη επίσης εργασιακή σχέση. Τ΄ άλλα δεν μετράνε, δεν τα αναγνωρίζουμε. Είναι συνομωσίες των εχθρών του δημοσίου και της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης που πληρώνουμε. Οι Έλληνες δεν ανεχόμαστε επιθέσεις σε βάρος των παιδιών μας και των λειτουργών του.

Του τόνισε μάλιστα μια κυρία που τον συμπάθησε (ψηλός γαρ, μαυρισμένος, μεσήλιξ κούκλος και στα πρόθυρα διαζυγίου, δηλ. κελεπούρι) να είναι προσεκτικός γιατί εάν είχε τύχει να διοριστεί μια μέρα αργότερα από την αντίστοιχη λήξη των αιτήσεων για διευθυντής θα πρέπει να περιμένει 11 χρόνια αντί για 10. Παλαιότερα ήταν 8, έγιναν 12 και κατέληξαν στα 10 με περιορισμούς που μπορεί να τα κάνουν 11!. Σαφέστατο δεν είναι; Τι δεν καταλαβαίνει; Μη κάνει σαν χαζό αμερικανάκι και Πρόεδρος USA. Απλώς αλλιώς τα υπολόγιζαν παλιά αλλά αύριο πάλι θα αλλάξει γιατί αυτές είναι οι παρενέργειες των παγκόσμιας σημασίας μεταρρυθμίσεων που υλοποιούμε σ΄ αυτή τη χώρα εδώ και αιώνες και πάντοτε μετά από πολύ κόπο του μυαλού.

Θα το κάνω σκέφθηκε ο Ομπάμα. Ξέρεις τι είναι να ζεις με τη γκρίνια της Μισέλ;.  Καλύτερα αυτό παρά μ’  αυτήν. Δεν πετάμε τις ευκαιρίες στο Αμέρικα.

Δίνει λοιπόν εξετάσεις στο ΑΣΕΠ (χθες μόλις ψηφίστηκε πλέον ο νόμος 62.000.000), διορίζεται, υπηρετεί 2 χρόνια στη Γαύδο, μονιμοποιείται, παίρνει μετάθεση στο Σουφλί και περιμένει άλλα 8 ή 9 (σύνολο 10 ή 11) χρόνια για να κάνει αίτηση για διευθυντής Λυκείου. Ενδιάμεσα έχει καταθέσει και τα χαρτιά του να του αναγνωριστεί (ως μισθολογική μόνον εξέλιξη) η προϋπηρεσία του ως Πρόεδρος της υπερδύναμης  αλλά έχει πρόβλημα με τη βεβαίωση από το ασφαλιστικό του ταμείο  και η διαδικασία εκκρεμεί ακόμη (ξέρεις τι είναι να βρουν το φάκελο και να μετρήσουν τα ένσημα στο Αμέρικα; Όχι όπως εδώ. Γιατί δεν αντιγράφουν το δικό μας σύστημα;).

Καταθέτει (μεταφρασμένα γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνουνε): πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών στην εκπαίδευση, βιογραφικό, πτυχία, μεταπτυχιακά, ντοκτορά, αποδεικτικά ξένων γλωσσών (lower ή grunstufe κλπ καταλαβαίνετε), λοιπά παραστατικά – βεβαιώσεις από το FBI που πιστοποιούν ότι υπήρξε πρόεδρος USA γεγονός που «έχει συμβάλει στην επαγγελματική του ανάπτυξη», έχει επαρκή καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία, συμμετείχε σε υπηρεσιακά συμβούλια, πιστοποιητικό ότι ξέρει να ανοίγει και να κλείνει τον υπολογιστή, υπεύθυνες δηλώσεις, οικογενειακές φωτογραφίες από διακοπές, φωτο με ηγέτες άλλων κρατών κλπ.

Τότε αρχίζει να μετράει μια επιτροπή τα μόριά του (εννοώ τα μόρια των καθηγητών, μη παρεξηγηθούμε κιόλας εξαιτίας του πλούτου της ελληνικής γλώσσας), τα δημοσιεύει στο site της Δευτεροβάθμιας (στα ελληνικά Β/θμιας!), τα στέλνει για διατύπωση μιας άνευ αξίας γνώμης από τους συναδέλφους μόνιμους καθηγητές, εξετάζει τις ενστάσεις, οριστικοποιεί τον πίνακα και τέλος τον καλούν να δώσει και μια συνέντευξη σε μια άλλη επιτροπή.

Τα κάνει και αυτά αλλά στο τέλος βγαίνει τελευταίος στον πίνακα αξιολόγησης γιατί όλοι οι άλλοι υποψήφιοι (ακόμη και χωρίς κανένα μόριο «επιστημονικής – παιδαγωγικής συγκρότησης και κατάρτισης») έχουν την μόνη παραδεκτή «υπηρεσιακή – καθοδηγητική  και διοικητική εμπειρία» (όχι την άλλη την παράνομη και μη μοριοδοτούμενη) και παίρνουν σχεδόν άριστα στη συνέντευξη.

Σιγά μη πάνε τζάμπα τόσα χρόνια αναμονής στην επετηρίδα, ο διορισμός τους με αυτήν και τη ζύμωσή τους στις σύνθετες και πολύπλοκες δομές της ελληνικής εκπαιδευτικής διαδικασίας (π.χ. ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ κλπ). Όταν αυτοί πάλευαν με τα τρομερά θηρία και μοχθούσαν να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά μας τη φωτεινή και λαμπερή ελληνική παιδεία αυτός ο βλαμμένος ήθελε να το παίζει πρόεδρος των USA και να βγαίνει φωτογραφίες με τον Πάπα.  Καλά να πάθει.

Κάπως έτσι ο Ομπάμα κατάλαβε ότι ίσως θα ήταν πιο εύκολο να ξαναγίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής παρά διευθυντής σε ελληνικό Γυμνάσιο ή Λύκειο.

Κατάπιε λοιπόν μια χούφτα μανιταριών του είδους amanita muscaria (τη μυγοκτόνα) ως μύστης των Παναθηναίων και πήγε για το πλύσιμο των πιάτων και να ετοιμάσει το αφρόλουτρο της πολυαγαπημένης του Μισέλ.

Στο Μαρούσι γιορτάζουν ακόμη την απόκρουση της νέας υποχθόνιας επίθεσης του ιμπεριαλισμού και μελετούν την έκδοση διατάγματος για μια νέα εθνική γιορτή. Όχι θα αφήναμε τον κάθε τυχάρπαστο να μαγαρίσει τα ελληνικά σχολεία.

Για την αντιγραφή της έγκυρης είδησης

Παναγιώτης Γεωργιάδης, Οικονομολόγος (και εκπαιδευτικός τα τελευταία 9,8 έτη)

Επείγουσα ανακοίνωση : Επανέκαμψε επιθετικός ιός που προκαλεί την τρομερή θανατηφόρα αρρώστια που στη λατινική έχει περιγραφεί ως «PrixorxiaThanatika». Κύρια συμπτώματα: οξεία βλακεία, σύγχυση και τρικυμία εν κρανίω, έφεση στη κλίκα και την έντονη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

H AVG και άλλοι διεθνείς οργανισμοί (Π.Ο.Υ. Panda, VirCleaner, Avast, Avira κλπ) προσπαθούν να βρουν το αντίδοτο αλλά συναντούν αξεπέραστες δυσκολίες επειδή ο ιός μεταλλάσσεται με αστραπιαία ταχύτητα.