Τσίπρας σε Γιουνκέρ: Η τελευταία επίσκεψη στην Ελλάδα των μνημονίων
Συνέντευξη τύπου

«Η Ελλαδα θα επιστρέψει σύντομα στην κανονικότητα. Η Ελλάδα πέτυχε να μείνει στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης», είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

«Η κυβέρνηση διεκδίκησε και πετυχαίνει να παραμείνει η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και να προχωρήσει σε μια πλειάδα μεταρρυθμίσεων που δημιουργούν τα εχέγγυα για να μην γυρίσουμε πίσω. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους για την έξοδό μας από τα μνημόνια», τόνισε ο Πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: «Είμαστε κοντά στην οριστική ρύθμιση για των μέτρων που απαιτούνται για την ελάφρυνση του χρέους». «Πιστεύω», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «ότι το διαβατήριο για την καθαρή έξοδο είναι η υπεραπόδοση της ελληνικής Οικονομίας».

«Με τις ενέργειες της δικής μας διακυβέρνησης», είπε ο Πρωθυπουργός «αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας». Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πάντως ότι αποκατάσταση της κανονικότητας σημαίνει ανάκτηση της κυριαρχίας, αλλά δεν σημαίνει ότι επανερχόμαστε στο παρελθόν και επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια διαρκής προοπτική δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός και ανέφερε πως η επόμενη ημέρα της Ελλάδας θα είναι η επόμενη ημέρα και της ευρωζώνης. «Οι προτάσεις της Κομισιόν πιστεύω ότι διαμορφώνουν αυτό τον κοινό τόπο, τις στηρίζουμε, έχουν κοινά σημεία με τις δικές μας προτάσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

σχετικά άρθρα