Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/ortentzio/videos/10222028476559830/ at this time, please check again later.
Οριστικό: Ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας
«Οφείλουμε να υπακούσουμε στην εντολή του υπουργείου Υγείας», τόνοσε ο δήμαρχος Πατρέων, ενώ υποσχέθηκε καλοκαιρινό καρναβάλι

Να υπακούσει στην απόφαση που ελήφθη για την ακύρωση όλων των καρναβαλιών σε όλη την χώρα αποφάσισε ο Δήμος Πατρέων. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, τόνισε: «Οφείλουμε να υπακούσουμε στην εντολή του υπουργείου».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, το οποίο είναι φυσικά πρώτιστο καθήκον για όλους μας. Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων, που είναι επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία».

Παράλληλα, ο Κώστας Πελετίδης επεσήμανε ότι «η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων προκάλεσε αναστάτωση, δημιουργεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του δήμου, σε όλους όσοι πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα άξιο της πόλης μας, στους συνδημότες μας και στα καρναβαλικά γκρουπ που όλο το χρόνο δημιουργούν το κορυφαίο καρναβάλι της Ελλάδας».

Ο δήμαρχος Πάτρας δήλωσε την πρόθεσή του να ζητήσει από την Πολιτεία αποζημίωση τόσο για το Δήμο όσο και για τους επαγγελματίες.

Αναφερόμενος στους καρναβαλιστές που δήλωσαν ότι θα παρελάσουν κανονικά, ο Κώστας Πελετίδης ζήτησε να υπακούσουν και να ακυρώσουν. 

Ο Δήμος υπόσχεται καλοκαιρινό καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, με αφορμή την παράδοση του κτιριακού συγκροτήματος των παλαιών σφαγείων που θα αποτελεί κόμβο δημιουργίας, με επίκεντρο το πατρινό καρναβάλι.

Όπως εξήγησε, «θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να έχουμε ένα καλοκαιρινό καρναβάλι και θα προτρέψουμε όλα τα καρναβαλικά πληρώματα να συμμετάσχουν».

 

https://www.facebook.com/ortentzio/videos/10222028476559830/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»