Διάθεση φαρμάκων βαρέως πασχόντων από τα Φαρμακεία της χώρας - ΦΕΚ
Διάθεση φαρμάκων βαρέως πασχόντων

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 18-2-2020, η Συλλογική Σύμβαση μεταξύ Φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ για τη διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά Φαρμακεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες. Ετσι ογκολογικά φάρμακα  και φάρμακα για τους πάσχοντες απο Σκλήρυνση κατά Πλάκας, θα διατίθενται από τα Φαρμακεία της χώρας.

Η Υπουργική Απόφαση

Η Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Κυβερνητικού Προγράμματος για την εξάλειψη της ταλαιπωρίας των βαρέως πασχόντων ασθενών, “Καθορισμός διαδικασίας ατομικής διακίνησης φαρμάκων με προμήθεια από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τελικό σημείο παράδοσης ιδιωτικό φαρμακείο”.

Δείτε το ΦΕΚ αναλυτικά εδώ

Πίνακας φαρμάκων

Στη διαδικασία ατομικής διακίνησης φαρμάκων με προμήθεια από τον ΕΟΠΥΥ και τελικό σημείο παράδοσης το ιδιωτικό Φαρμακείο, εντάσσονται αποκλειστικώς τα φάρμακα που καταγράφονται στον Πίνακα του Παραρτήματος στο ΦΕΚ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Απόφασης, και τα οποία πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) από του στόματος χορηγούμενα,

β) συντηρούμενα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (25 οC), και

γ) δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.). Ενημέρωση για δυνατότητα διάθεσης

Κατά την έκδοση συνταγής που περιέχει τα φάρμακα του Πίνακα του Παραρτήματος, ο δικαιούχος περίθαλψης θα ενημερώνεται για τη δυνατότητα διάθεσής τους από το ιδιωτικό φαρμακείο κατόπιν σχετικού μηνύματος της ΗΔΙΚΑ στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, το οποίο και θα εκτυπώνεται επί της συνταγής του ιατρού.

Οι συνταγές

Οι συνταγές θα πρέπει να αναγράφουν μόνο φάρμακα που μπορούν να διατεθούν με τον συγκεκριμένο τρόπο και έναν κωδικό ΕΟΦ κάθε φορά. Λήψη φαρμάκων μέσω ιδιωτικών Φαρμακείων

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος περίθαλψης επιλέξει την λήψη φαρμάκων μέσω ιδιωτικών φαρμακείων θα πρέπει να ενεργοποιήσει, με χρήση των κωδικών ταυτοποίησης taxisnet και τον αριθμό ΑΜΚΑ, την «Εφαρμογή διάθεσης φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ)», του πέμπτου άρθρου του ν. 4655/2020 (Α’ 16).

Στην περίπτωση αυτή, αποκλείεται η δυνατότητα εκτέλεσης της συγκεκριμένης συνταγής σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ ή άλλο ιδιωτικό φαρμακείο.

Η επιλογή του ιδιωτικού φαρμακείου θα αφορά κάθε συνταγή χωριστά.

Για βοήθεια του ασφαλισμένου Για βοήθεια του ασφαλισμένου θα υπάρχει δυνατότητα συνδυαστικής αναζήτησης του φαρμακείου με στοιχεία όπως όνομα φαρμακείου, περιοχή, πόλη, τηλέφωνο, κ.λπ..

Λίστα με όλα τα φαρμακεία

Στην εφαρμογή θα υπάρχει λίστα με όλα τα φαρμακεία μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τον οποίο θα υπογραφεί συλλογική σύμβαση για το αντικείμενο αυτό, πλην των φαρμακοποιών που θα ζητήσουν, εντός συγκεκριμένου χρόνου, την εξαίρεσή τους.

Δείτε αναλυτικά τον Κατάλογο φαρμάκων που δύνανται να διατεθούν με ατομική διακίνηση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα