νοσοκομείο_παιδων
Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, οι ελλείψεις γιατρών ΩΡΛ στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής είναι χρόνια πληγή. Οι αρμόδιοι επιχειρούσαν να «μπαλώσουν» τις τρύπες στο ιατρικό προσωπικό με μετακινήσεις γιατρών

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει το επερχόμενο κλείσιμο της ΩΡΛ κλινικής στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιλύσει το πρόβλημα.

Σήμερα, στην ΩΡΛ Κλινική του συγκεκριμένου νοσοκομείου υπηρετούν ο διευθυντής, μία ειδικευμένη γιατρός και δύο επικουρικοί, δηλαδή συμβασιούχοι, γιατροί.

Ωστόσο, ο διευθυντής υπέβαλε την παραίτησή του, καθώς συνταξιοδοτείται, ενώ λήγει και η σύμβαση του ενός εκ των επικουρικών γιατρών.

«Είναι προφανές πως οι δύο εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να λειτουργήσουν την ΩΡΛ Κλινική. Αυτό σημαίνει ότι σταματούν τα χειρουργεία, είναι αμφίβολη η εύρυθμη λειτουργία των πρωινών τακτικών ιατρείων καθώς και η εκτίμηση βαρέων περιστατικών της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας και των άκρως επειγόντων περιστατικών (τραχειοστομία, εισρόφηση ξένου σώματος)» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπολειτουργεί η ΩΡΛ κλινική και στο «Αγία Σοφία»

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι ελλείψεις γιατρών ΩΡΛ στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής είναι χρόνια πληγή. Οι αρμόδιοι επιχειρούσαν να «μπαλώσουν» τις τρύπες στο ιατρικό προσωπικό με μετακινήσεις γιατρών.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι γιατρός ΩΡΛ είχε μετακινηθεί από την κλινική του Παίδων Πεντέλης στο «Αγία Σοφία» τον περασμένο Δεκέμβριο για τρεις μήνες.

Τελικά, όμως, παρά τις βεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ο γιατρός παρέμεινε στο «Αγία Σοφία» καθώς και εκεί η κλινική υπολειτουργεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»