Thumbnail
Η επίσημη υποψηφιότητα της Βοσνίας για τα Όσκαρ 2018 και οι υπόλοιπες ταινίες

Το Σπίτι Που Έχτισε ο Τζακ

Ο Ματ Ντίλον γίνεται serial killer για χάρη του Λαρς φον Τρίερ. O Τζακ, ένας κατά συρροή δολοφόνος, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τους φόνους που έχει διαπράξει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του, κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.


Colette

Βιογραφία της Γαλλίδας συγγραφέως με την Κίρα Νάιτλι. Μετά τον γάμο της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ, η Κολέτ απομακρύνεται από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας, γνωρίζει τη θορυβώδη ζωή του Παρισιού και αναπτύσσει το συγγραφικό της ταλέντο φτάνοντας να γίνει μία από τις πιο εμβληματικές συγγραφείς της αβάν γκαρντ και σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης.

Αδελφικοί Εχθροί

Αστυνομικό θρίλερ από τον σκηνοθέτη του «Πέρα Από τους Ανθρώπους». Δύο παιδικοί φίλοι που μεγάλωσαν στην ίδια κακόφημη γειτονιά, έχουν πια ακολουθήσει εντελώς διαφορετικούς δρόμους: ο ένας είναι αστυνομικός και ο άλλος έχει μπλέξει με τον υπόκοσμο. Σύντομα οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν, εκπροσωπώντας όμως δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

 

Alpha

Προϊστορική περιπέτεια. Στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων, ένας νεαρός που αναγκάζεται να επιβιώσει μόνος του στην άγρια φύση εξημερώνει έναν μοναχικό λύκο που έχει χωριστεί από την αγέλη του. Οι δυο τους αναπτύσσουν ένα σπάνιο δέσιμο και μαζί αντιμετωπίζουν κινδύνους και δυσκολίες ώστε να καταφέρουν να επιστρέψουν στους δικούς τους πριν αρχίσει ο χειμώνας.

Με Διαβατήριο τη Γοητεία

Δανέζικο δραματικό θρίλερ. Φοβούμενος την απέλαση από τη Δανία, ένας 30χρονος Ιρανός προσποιείται κάθε μέρα έναν άλλο εαυτό προσπαθώντας να γοητεύσει μία ακόμη γυναίκα ώστε να τον παντρευτεί και να καταφέρει να ανανεώσει την άδεια παραμονής του που λήγει σε λίγες ημέρες. Σύντομα όμως το σχέδιό του αποκαλύπτεται από τη Σάρα, μια Ιρανή που ζει κι αυτή στη Δανία.

 

Η Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις

Δράμα των Φρανσίσκο Μάρκες και Αντρέα Τέστα. Στην Αργεντινή του 1977 ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης πληροφορείται για μια επικείμενη απαγωγή που ετοιμάζουν οι στρατιώτες του δικτατορικού καθεστώτος, και έχει μόνο μία νύχτα περιθώριο για να αποφασίσει αν θα δράσει βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του ή όχι.

Σκοτεινός Διάδρομος

Ταινία τρόμου με την Ούμα Θέρμαν. Η Κιτ, μια απείθαρχη και θερμόαιμη έφηβη, στέλνεται εσώκλειστη στο Μπλάκγουντ, το μυστηριώδες οικοτροφείο-αναμορφωτήριο της εκκεντρικής Μαντάμ Ντουρέτ και δεν αργεί να ανακαλύψει το παλιό, μεταφυσικό μυστικό που κρύβεται στους λαβυρινθώδεις διαδρόμους του σχολείου.


Οι Άντρες Δεν Κλαίνε
Η επίσημη υποψηφιότητα της Βοσνίας για τα Όσκαρ 2018. Μια ομάδα αντρών προσπαθεί να ξεπεράσει ό,τι άφησε πίσω του ο γιουγκοσλαβικός εμφύλιος.

Ευρώπη, το Όνειρο
*Έρχεται το Σάββατο 13/10 
Ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου και του Άγγελου Κοβότσου. Τρεις έφηβοι, ένας Έλληνας, ένας Σύρος, και ένας Αφγανός, ονειρεύονται μία ελεύθερη και άνετη ζωή σε μια «τέλεια» Ευρώπη. Μέσα από τις αγωνιώδεις προσωπικές τους διαδρομές, διαπιστώνουν πως τέλεια Ευρώπη δεν υπάρχει και πως τα όνειρά τους μπορούν να ακυρωθούν μέσα από σκληρές πρακτικές και εφιαλτικές καταστάσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές