Thumbnail
Ηράκλειο

Η ιστορία αυτή με τη σκυλίτσα, για την οποία η Πανελλαδική Φιλοζωική-Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητάει την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, έγινε γνωστή από ρεπορτάζ τού CRETE-TV και συνέβη στο χωριό Γέργερη του Ηρακλείου.

Αγνωστοι, στο χωριό Γέργερη στο Ηράκλειο έκλεισαν μέσα σε φούρνο εννιά κουτάβια με τη μητέρα τους. Συγκεκριμένα, σφράγισαν το φούρνο, όπου διέμεναν τα άτυχα σκυλιά, με πέτρες, έτσι ώστε να μη μπορεί κανένα ζώο να βγει έξω και έβαλαν φωτιά.
    
Η άτυχη σκυλίτσα εμφανίστηκε στο χωριό πριν έξι μήνες και ζούσε μέσα στο φούρνο, όπου και γέννησε τα εννιά κουταβάκια της. Ο φούρνος βρίσκεται μέσα σε σχολείο, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις παλιάς κατασκήνωσης. Έτσι, με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού αρκετοί ήταν εκείνοι που τάχθηκαν ξανά εναντίον της άτυχης σκυλίτσας και των μωρών της και επιθυμούσαν να τη διώξουν από το χώρο.

Έτσι, άγνωστοι φαίνεται να πήραν τελικά την «κατάσταση στα χέρια τους», φράζοντας την μόνη έξοδο των σκυλιών από το φούρνο και έβαλαν φωτιά. Τελικά, η σκυλίτσα και τα μωρά της στάθηκαν τυχεροί, καθώς περαστικός που άκουσε το κλάμα της και είδε τον καπνό από το φούρνο, έτρεξε αμέσως στο σημείο, έβγαλε τις πέτρες και έσβησε τη φωτιά. Έτσι, η σκυλίτσα βγήκε ζωντανή από το φούρνο, ωστόσο δεν έφυγε ποτέ μακριά από τα κουταβάκια της, αφού εκείνα παρέμειναν σε κρίσιμη κατάσταση μέσα. Ένα όμως δεν τα κατάφερε και όταν άνοιξε ο περαστικός, εκείνο ήταν ήδη νεκρό. Ένα δεύτερο κουτάβι κατέληξε το βράδυ, μετά το συμβάν.

Τα άτυχα σκυλιά μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της επόμενης μέρας σε κτηνιατρείο του Ηρακλείου. Αφού τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τα κουταβάκια εισήχθησαν σε θάλαμο οξυγόνου, ενώ η σκυλίτσα είχε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού. Πρώτο μέλημα του γιατρού, είναι να θεραπευτεί η σκυλίτσα από το βαρύ αναπνευστικό πρόβλημα που είχε, γι’αυτό μεταφέρθηκε και η ίδια σε θάλαμο οξυγόνου και έπειτα τα εγκαύματα της που ευτυχώς δεν είναι σοβαρά.

Το πιο σοκαριστικό από όλα ,όμως, είναι πως μετά την απελευθέρωση της από το φούρνο και κατά τη διάρκεια της νύχτας που εκείνη έμεινε δίπλα στα κουτάβια της, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, άγνωστος της επιτέθηκε ξανά! Αφού η σκυλίτσα φέρει νέα τραύματα, τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, δεν τα είχε όταν ελευθερώθηκε, αφού αρκετοί έσπευσαν στο σημείο μόλις έγινε γνωστό το έγκλημα και αντίκρισαν τα σκυλιά.

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που η άτυχη σκυλίτσα βρέθηκε στο στόχαστρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τον περασμένο Μάιο άγνωστος θέλησε να πυροβολήσει τη σκυλίτσα, πιθανώς με κυνηγετικό όπλο, και τα σκάγια πέτυχαν ανήλικο μαθητή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;
Συνεχόμενες απορρίψεις μεταπτυχιακών λόγω «έλλειψης συνάφειας». Ακριβώς η ίδια ταλαιπωρία περιμένει πολλούς εκπιδευτικούς που έχουν αιτηθεί άδεια...
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η μήνυση του πατέρα της Κυριακής σε βάρος των αστυνομικών
«Ο πόνος και ο θυμός του επιτείνονται και φυσικά θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση σε βάθος από όλες τις πλευρές»
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η μήνυση του πατέρα της Κυριακής σε βάρος των αστυνομικών
εκπαιδευση
Με αφορμή την παραίτηση διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Λασίθι και τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας
Κάθε απόπειρα ενεργοποίησης κυρώσεων με βάση το άρθρο 56 του 4823/21 σε συνάδελφους διευθυντές/ντριες και προϊστάμενους/νες θα είναι πράξη παράνομη,...
Με αφορμή την παραίτηση διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Λασίθι και τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας